نشست کارگروه پسماند وابسته به کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران بدون نتیجه پایان یافت ، این درحالی است که ارزش ریالی پسماندهای خشک، روزانه یک میلیارد تومان است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، در ابتدای این نشست، حجت، رئیس کارگروه پسماند درباره لزوم تفکیک در مبدا زباله گفت: بهترین کار این است طرح جامعی درباره تفکیک زباله در مبدا در این کارگروه تصویب شود تا در صحن علنی شورای شهر به رای اعضای شورا گذاشته بود و پس از آن، شهرداری تهران، موظف شود دستورالعمل تفکیک پسماند در محل را تهیه و برای تصویب نهایی به شورای شهر تقدیم کند.
در ادامه این نشست، معاون امور مناطق سازمان پسماند شهرداری تهران با اشاره به وضعیت تفکیک پسماند شهری تهران گفت: در هر شبانه روز به طور متوسط 2هزار و 500 تن زباله خشک در تهران جمع آوری می شود که قابل بازیافت است و این میزان پسماند ارزشمند تلقی می شود، زیرا هر تن آن به مبلغ 400 هزار تومان فروخته می شود.
علیرضا جهانبگلو افزود: شهردار تهران اصرار دارد از این میزان پسماند، درآمدزایی شود، زیرا ارزش ریالی این پسماندهای خشک، روزانه یک میلیارد تومان است که در حال حاضر، دفن می شود و استفاده ای از آن نمی شود.
وی گفت: شهردار تهران اصرار دارد درآمد پسماند تهران، صرف خدمات شهری شود چرا که روزانه حدود 900 میلیون تومان، از خزانه شهر، صرف هزینه نظافت، شستشوی المانهای شهری و پاکیزه سازی معابر می شود،
جهانبگلو افزود: در عمل می بینیم اشخاص غیر مجاز، بخشی از این پسماندها را در مناطقی مانند خلازیل، گردنه تنباکویی بازیافت می کنند و به زندگی مردم شهر برمی گردانند، در حالی که این کار، خلاف مقررات است و باعث از بین رفتن ثروت شهروندان می شود.
در ادامه این نشست، حجت، رئیس کارگروه گفت: در حال حاضر دو گروه پیمانکار برای تفکیک پسماندهای خشک و تر در شهرداری قرارداد دارند که این مسئله درست نیست، چون به نظر می رسد پیمانکار جمع آوری پسماند تر، انگیزه ای ندارد.
در پایان این نشست، مقرر شد سازمان پسماند شهرداری، پیش نویس برخی از آیین نامه های تفکیک پسماند در مبدا را تهیه و برای تصویب اولیه به نشست آینده کارگروه ارائه کند.