وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نیروی کار تحصیل کرده مشاغل خاصی را مطالبه می کند از داوطلب نداشتن دو میلیون شغل در کشور خبر داد.
علی ربیعی در حاشیه سومین همایش ملی و دومین همایش بین المللی مهارت آموزی و اشتغال در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر یکی از مشکلات پیش روی برنامه ریزی دولت را در حوزه اشتغال همین تغییر نگاه نیروی کار دانست .
وی شمار تحصیل کردگان جویای کار را 45 درصد جمعیت بیکار دانست و از اضافه شدن 4 میلیون و 500 هزار نفر دیگر در سالهای آینده به این جمعیت خبر داد و گفت: باید برای این گروه از افراد جامعه شغل هایی را تعریف و برای آن سرمایه گذاری کنیم.
ربیعی وظیفه سازمان آموزش فنی و حرفه ای را آماده کردن این گروه از جویندگان کار و پیوند آنان با شغل و تولید دانست و از کارآفرینان هم خواست با ایجاد یک جنبش کارآفرینی برای ایجاد اشتغال در کشور وارد میدان شوند .
وی ایجاد اشتغال از طریق مشاغل کوچک، روی آوردن به مشاغل روستایی و خانگی را از دیگر برنامه های دولت در سال 93 برای پاسخ دادن به نیاز بازار کار دانست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از تهیه نقشه اشتغال استانها بر اساس خوشه های صنعتی هر استان در سال 93 خبر داد و گفت: بر اساس این نقشه، سازمان آموزش فنی حرفه ای کشور وظیفه دارد مهارتهای مورد نیاز مناطق مختلف کشور تحت پوشش آموزشی خود قرار دهد.
وی اجرای طرح دیپلماسی مهارت را با رویکرد انتقال تجارب در حوزه مهارت آموزی از دیگر برنامه های مهم دولت برشمرد و افزود : هم اکنون کارشناسان ایرانی در حال آموزش مهارت آموزان کشورهای عراق ، افغانستان ، لبنان و عمان هستند.
ربیعی همچنین بر لزوم استفاده از تجربه کشورهای توسعه یافته تاکید کرد و گفت : باید برنامه های آموزشی فنی حرفه ای به استانداردهای جهانی نزدیک شود.
وی افزود : در سال 93 با یک فنی و حرفه ای متحول روبرو می شویم که هم به استانداردهای جهانی نزدیک می شویم و هم جهت گیری آموزش ها به سمت مشاغل سبز، آی تی و دانش بنیان تغییر اساسی می کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص 8 هزار و 400 میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای بنگاههای تولیدی بزرگ خبر داد و گفت : با این اعتبار که موانع بانکی آن بزودی برطرف می شود دولت کمک خوبی به بخشهای تولیدی کشور می کند.
وی افزود : این وزارتخانه هم با پرداخت وام به مشاغل خرد در قالب پشتیبان و تعاونی های کوچک، آماده حمایت از کارآفرینان در این بخش است.
نقشه مهارتی کشور امسال تدوین می شود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تدوین نقشه مهارتی کشور بر اساس نیاز هر استان در سال 93 خبر داد .
ربیعی به شرایط اقتصادی کشور که هم اکنون با رکود و تورم روبروست اشاره و تاکید کرد : برای خارج شدن از این وضع باید نگرشمان را به کار تغییر دهیم .
وی دستیابی به رشد اقتصادی هفت درصدی را برای ارتقای کیفیت و بهره وری ضروری دانست و گفت : برای افزایش تولید نیز باید به آموزش های مهارت توجه ویژه شود.
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از نیروی کار دانش آموخته هستند، بر لزوم ارتقای مهارت این گروه از دانش اموختگان تاکید کرد .
وی استفاده از تجارب کشورهای توسعه یافته را برای مهارت آموزی بسیار ضروری دانست و گفت : بر اساس دیپلماسی مهارت باید بدون هیچ چشم توانمندیهای خود را به سایر کشورها عرضه کنیم و به دنبال تجارب دیگر کشورها باشیم.
ربیعی با تاکید بر اینکه الزام جامعه ایران به حرکت های کارآفرینانه است، افزود : خلاقیت بر مبنای کارآفرینی استوار است .
وی با اشاره به منابع موجود در صنایع بزرگ، هزینه ایجاد یک شغل در صنعت پتروشیمی را 20 میلیارد ریال (دو میلیارد تومان ) دانست و گفت : برای توسعه مشاغل باید به سمت حرفه های روستایی ، خانگی و بنگاههای کوچک گام برداشت.
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی افزود : افرادی که سرمایه های اندک دارند و یا دولت می تواند به آنها تسهیلات بدهد سازمان آموزش فنی و حرفه ای نیز می تواند با مهارت آموزی حلقه اتصال این افراد را به حلقه تولید برقرار کند .
وی با یادآوری این که کار از خانه تا کارخانه باید شکل بگیرد، گفت : سازمان آموزش فنی و حرفه ای باید خود را برای این امر آماده کند .
ربیعی بر لزوم باز تعریف شدن جایگاه مهارت آموزی در کشور تاکید کرد و افزود : آنچه اهمیت دارد اینکه دانش نظری با مهارت آموزی همگام شود .
وی گفت : استانداردهای آموزشی در کشور باید ارتقاء یابد .
ربیعی با بیان اینکه بسیاری از آموزش های مهارت را می توان به بخش خصوصی واگذار کرد، گفت : باید آموزش مهارت در جوار بنگاهها توسعه یابد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توانمندسازی نیروی کار را یکی از برنامه های این وزارتخانه دانست و افزود: در صورتی که کیفیت کالاهای داخلی را بالا ببریم از مصرف کالاهای خارجی در کشور جلوگیری می شود.
ربیعی سپس از نمایشگاه اشتغال و کارآفرینی که در حاشیه این همایش برپا شده است، دیدن کرد.
توسعه اشتغال در کشور و نقش مهارت های حرفه ای
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور خدمات این سازمان را یکی از راهکارهای مهم در توسعه اشتغال و کاهش نرخ بیکاری دانست.
کوروش پرند در سومین همایش ملی و دومین همایش بین المللی مهارت آموزی و اشتغال با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای تنها متولی آموزش مهارت غیررسمی در کشور است، گفت: تقویت ارتباط بین آموزش های مهارت ، آموزش بر اساس نیاز بازار کار، طراحی نظام صلاحیت حرفه ای ، دیپلماسی مهارت و اجرای الگوهای نوین آموزشی از جمله آموزش بازار محور از مهمترین اقدامات سازمان فنی حرفه ای کشور برای توسعه اشتغال است.
وی آموزش های مهارت را کلید اشتغال زایی در کشورها دانست و افزود: این آموزش ها در کشورهای در حال توسعه نه تنها نیروی کار مورد نیاز بخش های اقتصادی را تربیت کرده بلکه از طریق بسترسازی و خوداشتغالی به رفع مشکل بیکاری کمک کرده است .
پرند گفت : بر اساس گزارش بانک جهانی ،ظهور اقتصاد دانش محور در کشورهای صنعتی در دهه های آخر قرن گذشته نشان داد که سرمایه انسانی ماهر، ابزاری محوری در توفیق این کشورها برای ورود به اقتصاد جدید بوده است.
وی شناسایی چالش ها و فرصت ها ، نقاط قوت و ضعف آموزش های مهارتی ، راهبردها و راهکارهای توسعه مهارت آموزی و اشتغال ، فرهنگ سازی برای گسترش توجه به آموزش های مهارتی ، فراهم کردن زمینه مشارکت صاحبنظران داخلی و بین المللی در نظام آموزش مهارتی ، بهبود اثربخشی و کارآیی آموزش های مهارتی و تقویت جایگاه آموزش های مهارتی در بخش های صنعتی ، کشاورزی و خدماتی را از جمله اهداف برگزاری دومین همایش بین المللی مهارت آموزی و اشتغال در ایران در دو بعد ملی و بین المللی دانست .
پرند گفت : حماسه اقتصادی و نقش آموزش های مهارتی در تحقق آن ، طراحی نظام آموزش مهارتی با رویکرد نظام جامع مهارت و فناوری و زیر نظام های آن ، ارتباطات فراملی و آینده پژوهی در حوزه آموزش های مهارتی و توسعه اخلاق حرفه ای در آموزش های مهارتی از جمله محورهای برگزاری این همایش است .
وی افزود: در این همایش کارشناسانی از کشورهای هند و پاکستان و همچنین آیسسکو (سازمان اسلامی - آموزشی - علمی و فرهنگی ) حضور دارند و مقالاتی ارائه می دهند.
پرند گفت: آموزش های مهارت را کلید اشتغال زایی در کشورها دانست و افزود: این آموزش ها در کشورهای در حال توسعه نه تنها نیروی کار مورد نیاز بخش های اقتصادی راتربیت کرده بلکه با بسترسازی و خوداشتغالی به رفع مشکل بیکاری کمک کرده است .
وی افزود: بر اساس گزارش بانک جهانی، ظهور اقتصاد دانش محور در کشورهای صنعتی در دهه های آخر قرن گذشته نشان داد که سرمایه انسانی ماهر، ابزاری محوری در توفیق این کشورها برای ورود به اقتصاد جدید بوده است.