به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ دکتر ناهید خداکرمی امروز در مراسم بزرگداشت روز جهانی ماما که با شعار ارتقای مامایی، زایمان طبیعی و استمرار باروری در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد افزود: در تمام دنیا به ازای هر هزار تولد زنده 30 ماما وجود دارد اما در کشور ما این رقم به 12 می رسد.
وی گفت: از زمانی که با جمعیت 35 میلیونی در کشور مواجه بودیم، ردیف های جدید برای افزایش تعداد ماماها اصلاح نشده است.
خداکرمی افزود: طرح زایمان طبیعی رایگان از امروز اجرایی می شود، اما باید به زیرساختهای آن نیز توجه کرد تا این طرح با موفقیت اجرا شود و زنان با مزیتهای زایمان طبیعی بیشتر آشنا شوند چرا که نتایج آمارها نشان می دهد که سزارین موجب افزایش دیابت به میزان 25 درصد و آسم به میزان 50 درصد میشود.
در ادامه این مراسم نوشین زنده زبان عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور نیز گفت: ارائه خدمات از سطح اول که ماماها هستند به نفع بیماران، سازمان های بیمه گر و جامعه مامایی کشور خواهد بود.
وی افزود: بیش از 50 هزار ماما در مقاطع مختلف کاردانی تا دکتری مشغول ارائه خدمت هستند که متأسفانه تعداد زیادی از این نیروها جذب کار نشده اند.
زنده زبان با اشاره به اینکه برنامه ریزی و رویکرد وزارت بهداشت، افزایش زایمان طبیعی و کاهش آمار سزارین و افزایش جمعیت که جزو سیاست های کلان کشوری است را مد نظر دارد گفت: ماماها به عنوان اولین گروه در این عرصه نقش مؤثری دارند.
وی افزود: زایمان بدون درد و بدون استفاده از دارو در خیلی از کشورهای پیشرفته رواج یافته است ولی در کشور ما به علت عدم برخورداری از آموزش های لازم و ترس از زایمان طبیعی به دنبال سزارین میروند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور گفت: عدم قرارداد سازمان های بیمه گر با ماماها در بخش خصوصی ازجمله مشکلات این گروه است که با توجه به اینکه ماماها دارای مطب و شرح وظایف مصوب هستند اگر قرارداد بیمه شامل حالشان نشود میزان مراجعه کننده به آنها کم شده و نیازمندان به سمت متخصصان و پزشکان عمومی سوق می یابند که بار مالی زیادی برای مادران و سازمان های بیمه گر دارد.
خانم زنده زبان عدم اجرای قانون پنج سال بخشودگی یا سختی کار را از دیگر مشکلات ماماها خواند و گفت: برای خیلی از گروه های پزشکی این قانون لحاظ شده است ولی شامل حال ماماها نشده است، در حالی که با توجه به استرس زیاد ماماها رویارویی با انواع آلودگی ها ازجمله بیماری های هپاتیت، ایدز و بیماری های خونی، مامایی ازجمله مشاغل پر تنش و استرس قرار می گیرد و ماماها خواستار اجرای قانون پنج سال بخشودگی هستند.