رییس بنیاد امور بیماری های خاص با انتقاد شدید از وزارت بهداشت در خصوص حل مشکلات بیماران خاص از جمله دیالیز گفت: اصلی ترین مشکل، تامین دستگاه های جدید دیالیز است که بارها در این خصوص با مسئولان این وزارت خانه گفتگو کرده ام.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ فاطمه هاشمی در نشست خبری در بنیاد امور بیماری های خاص با اشاره به مشکلات شدید بیماران خاص گفت: هزینه های این بیماران به گونه ای است که برخی از آنها همچون سرطان باعث سقوط خانواده های آبرومند به زیر خط فقر می شود.
وی با بیان این که در دیالیز، اصلی ترین مشکل تامین دستگاه های جدید دیالیز است افزود: بارها در این خصوص با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مسئولان مربوط گفتگو کرده ام .
هاشمی اضافه کرد: در بررسی چهار استان متوجه شدیم که120دستگاه دیالیز نیاز داریم .
وی گفت: هم اکنون به علت سوء مدیریت حدود100دستگاه دیالیز در گمرگات خاک می خورد که نیازمند توجه جدی دولت در این خصوص است.
هاشمی افزود: تامین تجهیزات و دستگاه دیالیز از وظایف بنیاد نیست و ما به اجبار وارد این حوزه شده ایم.
وی اضافه کرد: هر سال1500نفر به بیماران دیالیزی اضافه میشوند که برای این بیماران به سالی500دستگاه دیالیز نیازمندیم.
هاشمی با بیان این که در کشورهای توسعه یافته دستگاه های دیالیز بین پنج تا هفت سال کار میکند افزود: این دستگاهها در کشور تا 15سال هم کار میکند و فرســـوده می شود.
وی گفت: سال گذشته برای خرید300دستگاه دیالیز سه میلیارد تومان از خیران کمک گرفتیم.
وی به هزینه بالای درمان سرطان و ناتوانی برخی بیماران از پرداخت فرانشیز آن اشاره کرد و گفت: بیماران سرطانی باید جز بیماران خاص شوند و این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد.
رییس بنیاد امور بیماری های خاص در ادامه با اشاره به مشکلات بیماران تالاسمی در تامین دارو گفت: سهمیه دارویی بیماران تالاسمی به هم خورده است به طوری که بیماری که90تا100واحد داروی دسفرال در ماه میگرفت30واحد از این دارو میگیرد.
وی از وزارت بهداشت خواست با تنظیم قرارداد درمانی واحد و ابلاغ آن و جلوگیری از تنوع دارویی این مشکل را حل کند.
هاشمی تامین داروی ام اس را از دغدغه ای بیماران دانست و گفت: برخی از بیماران حاد ام اس نیازمند فیزیوتراپی اند که هزینه زیادی برای آنان در بخش خصوصی دارد.