رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تراکم و اسکان بیش از حد دانشجویان در خوابگاهها یکی از مهمترین مشکلات خوابگاههای دانشجویی است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، ناصر مطیعی در نشست خبری هفته خوابگاههای دانشجویی افزود: همچنین پراکندگی و نبود تمرکز از دیگر مشکلات خوابگاههای دانشجویی است.
وی با بیان اینکه متوسط سرانه مفید برای یک دانشجو 14 تا 15 متر مربع است، گفت: این سرانه در کشور ما حدود 8 تا 10 متر مربع است.
مطیعی افزود: مطیعی با بیان اینکه تلاش داریم خوابگاههای غیردولتی را توسعه دهیم، افزود: بخش خصوصی انگیزه کافی برای سرمایه گذاری در ساخت خوابگاههای دانشجویی ندارد.
وی گفت: بیشترین دانشجویان پسر ساکن خوابگاههای غیردولتی (خودگردان دارای مجوز) در استانهای اصفهان و سیستان و بلوچستان و بیشترین دانشجویان دختر ساکن این نوع خوابگاهها نیز در استانهای خراسان رضوی و سمنان هستند.
مطیعی افزود: برخی دانشگاهها مجبورند از فضای دانشگاهی و غیر دانشگاهی برای خوابگاه استفاده کنند.
وی با بیان اینکه تقاضا برای خوابگاههای متاهلان بسیار بیشتر از خوابگاههای مجردی است گفت: خوابگاههای متاهلان فضا، امکانات و سرمایهگذاری بیشتری می خواهد و ما تلاش داریم با ودیعه مسکن متأهلان و اعطای وام تا حدودی این مشکل را مرتفع کنیم.
مطیعی افزود: کارگروهی در صندوق رفاه تشکیل شده است تا در خصوص نیازسنجی دانشگاهها در استانهای مختلف اقدام کند، زیرا گاهی مشکل نبود خوابگاه نیست بلکه نبود دانشجو است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در پاسخ به پرسشی درباره پانسیونها گفت: این خوابگاهها زیر نظر اداره گردشگری هستند و آماری از سکونت دانشجویان در آنها نداریم.
هفته خوابگاههای دانشجویی از 20 تا 26 اردیبهشت با شعار «خوابگاهسازی، ارزش اسلامی- نیاز ملی» و «منطقی سازی ارائه امکانات رفاهی دانشجویان» برگزار میشود.