قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در تشریح برنامه های این ستاد در سال ۹۳ گفت : استمرار طرح اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر ، ضربه زدن به بنیان های اقتصادی قاچاقچیان ، گسترش کنترل و انسداد مرز و هوشمند کردن سیستم های نظارتی و ارائه حمایت های متنوع از معتادان از اولویت های این ستاد در این سال است .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، علی رضا جزینی در نشست خود با خبرنگاران همچنین هدایت و پژوهش های کاربردی ، کاهش هزینه های درمان و شناسایی ، تعقیب و انهدام شبکه های قاچاق مواد مخدر را از دیگر اولویت های ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد .
وی همچنین جداسازی زندانها را به عنوان یکی از مهمترین برنامه های امسال ستاد عنوان کرد و گفت: مقرر شده زندانیان جرایم مواد مخدر به اردوگاه های جداگانه با شرایط خاص انتقال داده شوند.
جزینی همچنین در این نشست با بیان اینکه در سال 90، یک و یک دهم درصد دانشآموزان قرص اکستازی مصرف کردهاند، گفت: بر اساس این طرح تحقیقاتی شامل طرح شیوع شناسی ، چهار دهم درصد دانش آموزان کشور یک بار مصرف شیشه را تجربه کرده اندکه اکثر این مصرف مواد مربوط به شب امتحان است.
جزینی افزود : بر اساس گزارش های موجود تهوع ، بیهوشی ، سکتههای مغزی و قلبی و افسردگی از عوارض مصرف مواد محرک در شبهای امتحان است.
وی همچنین با هشدار درباره مصرف سیگار و قلیان در بین دانش آموزان گفت: بر اساس آمارها خطر ابتلای دانش آموزان پسر در مقایسه با دختران بیشتر است ، ضمن آنکه با مصرف سیگار و قلیان زمینههای گرایش آنها به مواد مخدر افزایش می یابد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره شیوع مصرف مواد محرک در بین دانشجویان نیز گفت: متاسفانه مصرف قرصهای روانگردان جدید در بین دانشجویان دختر در مقایسه با دانشجویان پسر گزارش بالاتری را نشان میدهد .
وی دلایل این موضوع را ناامیدی به آینده، پایین بودن اعتماد به نفس و نبودن برنامه برای اوقات فراغت اعلام کرد .
جزینی خانه های مجردی دانشجویی را یکی از آسیب های اجتماعی عنوان کرد و افزود : حشیش، تریاک، هروئین، ال اس دی و شیشه در بین دانشجویان که در منازل مجردی زندگی میکنند رواج بیشتری دارد .
جزینی درباره تبلیغ قرصهای محرک از طریق شبکههای ماهوارهای، گفت: متاسفانه برخی از رسانههای ماهوارهای مصرف این گونه قرصها را تبلیغ میکنند و تنها برنامهای که ستاد میتواند در این زمینه انجام دهد آگاه سازی جامعه است، ضمن آنکه با وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش نیز مذاکراتی صورت گرفته است تا هشدارهای لازم را در این خصوص به دانشجویان و دانش آموزان ارائه دهند.
وی تصریح کرد: ما همچنین از مجامع بین المللی خواستیم تا بحث کشت تریاک در افغانستان تحت کنترل دربیاورند چرا که در حاضر 209 هزار هکتار از مزارع این کشور تحت کشت تریاک قرار دارد و با توجه به همجواری ایران و افغانستان، جمهوری اسلامی به طور جدی با هرگونه قاچاق مواد مخدر به داخل و در مرزها و همچنین ترانزیت آن مقابله میکند.
جزینی در پاسخ درباره کاهش آمار مرگ و میر معتادان گفت: طبق آمار موجود در سال گذشته دو هزار و 858 فرد معتاد در کشور فوت کردهاند ، این درحالی است که در سال 91 ، سه هزار و 56 نفر در کشور فوت کرده بودند.
وی به برنامه های جدی ستاد مبارزه با مواد مخدر برای بیمه معتادان اشاره کرد و گفت: دولت 30 میلیارد تومان در بودجه امسال، برای بیمه معتادان به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داده و 120 بسته درمانی نیز تدوین شده است که امیدواریم به مرحله اجرا دربیاید.
جزینی درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در خصوص مسکن مهر معتادان نیز گفت: تاکنون 658 نفر از معتادان بهبود یافته واجد شرایط دریافت مسکن مهر شناخته شدهاند که به مرور این واحدها در اختیار این افراد قرار میگیرد.
وی در کمپ نگهداری از معتادان به ویژه زنان نیز گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر، ظرفیت پذیرش 25 هزار نفر در 18 کمپ در سراسر کشور را به نیروی انتظامی اعلام کرده است.
وی همچنین از شناسایی 4000 نقطه آلوده در سال گذشته در سطح کشور خبر داد و گفت: در بیشتر این مراکز معمولا رد و بدل شدن مواد مخدر صورت میگرفت که برخی از این نقاط پاکسازی شده و بقیه نیز در دستور کار است تا به شرایط پیش از آلودگی بازگردد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره راه اندازی اتاقهای تزریق است ، گفت: در مورد تشکیل اتاق تزریق مباحثی مطرح شده است که در دست بررسی کارشناسان قرار دارد و نیازمند بررسی کامل کارشناسی است.