پژوهشگران اعلام کردند: مصرف شکلات تلخ برای سلامت قلب مفید است و از بروز سکته مغزی جلوگیری میکند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از یونایتدپرس، ، در دستگاه گوارشی انسان نوعی باکتری خاص وجود دارد و به محض ورود شکلات تلخ به آن، این باکتری شروع به خوردن و تبدیل شکلات تلخ به ترکیبهای آنتیاکسیدان میکند.
پودر کاکائو که یک ماده اصلی در شکلات محسوب میشود از چندین ماده پلی فنولیک یا همان ترکیبهای آنتیاکسیدان تشکیل شده است.
از نمونه این ترکیبها میتوان به کاتچین، اپیکاتچین و میزان اندکی از فیبرهای رژیمی، اشاره کرد.
در دستگاه گوارشی هضم و جذب این ترکیبات به سختی صورت میگیرد؛ اما زمانی که این ترکیبات به روده میرسند، نوعی باکتری خاص در روده شروع به خوردن آنها میکند.
محققان می گویند: «در مطالعات خود دریافتیم فیبر تخمیر میشود و پلیمرهای پلیفنولیک به ملکولهای کوچکتری تبدیل میشوند که جذب آنها ساده است.
پلیمرهای کوچکتر فعالیت ضد التهابی را در پی دارند. با جذب این مواد در بدن، التهاب بافتهای قلبی-عروقی کاهش مییابد که این مسئله خطر بروز سکته مغزی را در بلند مدت کاهش میدهد.»
به گفته محققان، ترکیب فیبر موجود در کاکائو با پریبیوتیکها-- کربوهیدراتهای غیر قابل هضم-- سلامت عمومی فرد را تقویت میکند و در روند تبدیل پلیفنولیکها به ترکیبهای ضد التهابی در دستگاه گوارشی بدن، موثر است.
با ورود پریبیوتیکها به دستگاه گوارشی، شمار میکروبهای مفید در روده افزایش مییابد و این میکروبها میتوانند بر میکروبهای مشکلزا همچون آنهایی که موجب مشکلات گوارشی میشوند، غلبه کنند.
پریبیوتیکها در سیر خام و آرد گندم پخته شده وجود دارند.