نوام چامسکی نویسنده مشهور آمریکایی، که بمناسبت سومین سالگرد فاجعه هسته ای فوکوشیما به توکیو سفر کرده بود، گفت: تنها کشوری که در دنیا از بمبهای اتمی و رادیواکتیو استفاده کرده است آمریکاست . چامسکی افزود: مردم ژاپن، ویتنام و فلوجه قربانیان اهداف آمریکا شده اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، نوام چامسکیِ هشتاد و پنج ساله در سخنان خود در جمع مردم فوکوشیما ژاپن گفت: فاجعه حمله اتمی امریکا به ژاپن فاجعه وحشتناکی بود که روی داد و اکنون سالهاست که مردم ژاپن هنوز از آثار بسیار مخرب رها نشده اند .چامسکی افزود: در حال حاضر هم در عراق، شهری به نام فلوجه وجود دارد که نیروهای آمریکایی هنگام اشغال عراق به آن حمله کردند. ارتش آمریکا برای حمله به این شهر از تسلیحاتی استفاده کرد که هیچکس نمی فهمد چه نوع سلاح هایی بوده، اما سطح بالایی از تشعشات رادیواکتیو برجای گذاشته است. تحقیقات پزشکان مستقل عراقی و آمریکایی نشان داده است که موارد بیش از حد ابتلا به بیماری سرطان در میان کودکان در این شهر مشاهده شده است .با این وجود، دولت آمریکا این مسئله را انکار می کند . حتی سازمان های بین المللی نیز از نظر کردن به این مسئله و تحقیق درباره آن امتناع می ورزند. از همین رو، تمامی اینگونه تحقیقات را سازمان های مستقل و گروه های شهروندی و مدنی (غیردولتی) انجام می دهند .
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: در سال 1961 میلادی، آمریکا جنگ شیمیایی خود را در جنوب ویتنام آغاز کرد. هدف آمریکا از این جنگ شیمیایی، از بین بردن محصولات زراعی و دام های مردم ویتنام بود. جنگ شیمیایی آمریکا در ویتنام مدت هفت سال ادامه یافت. آمریکا برای سال های متمادی از سرطان زاترین و سمی ترین مواد شیمیایی در ویتنام استفاده کرد.
تأثیرات این مواد شیمیایی و سمی حتی هنوز هم در جنوب ویتنام مشاهده می شود و بسیاری از کودکان که در بیمارستان سایگان به دنیا می آید، ناقص الخلقه پا به جهان می گذارند. نقص عضو این نوزادان بسیار شدید است، اما دولت (آمریکا) از تحقیق در این باره امتناع می ورزد؛ البته دولت آمریکا درباره تأثیرات غیرمستقیم این مواد شیمیایی روی سربازان آمریکایی که در جنگ ویتنام شرکت داشته اند تحقیق کرده است، اما روی شهروندان جنوب ویتنام (که این مواد، روی سرشان ریخته شده است) تحقیق نمی کند.
فقط گروه های مستقل مدنی تحقیقاتی را در این زمینه در ویتنام انجام داده و نتایج آن را منتشر کرده اند.
وی افزود: این داستان ها تکان دهنده است، اما برای شما (مردم فوکوشیما) به طرز ویژه ای وحشتناک است، زیرا خودتان از این مشکلات (آلودگی هسته ای) رنج می برید.
چامسکی افزود: فقط برای این که آخرین نمونه و مثال را برای شما بیاورم، می گویم هنگامی که افشاگری های ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق سازمان امنیت ملی آمریکا، آشکار شد، جیمز کلاپر، رییس سازمان امنیت ملی آمریکا، در برابر کنگره این کشور شهادت داد که هیچیک از مکالمات تلفنی مردم آمریکا تحت نظر نیست. این دروغی آشکار و عجیب و غریب بود و این در حالی است که دروغ گفتن به کنگره، از لحاظ حقوقی، جنایت محسوب می شود که مستلزم مجازات سال ها حبس در زندان های آمریکا است. اما هیچ حرفی در این باره زده نشد و هیچ اقدامی انجام نیز به عمل نیامد؛ گویی از دولت ها انتظار می رود همواره به شهروندان خود دروغ بگویند.