وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه باید زمینه حضور بانک های خارجی در ایران فراهم شود، گفت: به میزان افزایش نرخ ارز و تورم که سال های اخیر با آن مواجه بوده ایم به افزایش سرمایه برای بانک ها در نظر گرفته نشده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدرضا نعمت زاده در ششمین همایش توسعه نظام تامین مالی در ایران با اشاره به اینکه در سالهای اخیر برغم داشتن منابع خوب ارزی برای افزایش سرمایه بانکها اقدامی نشده است ، تصریح کرد : از ابتدای دولت جدید قدم های اولیه ای در قالب بودجه سال 93 برداشته شده است که امیدواریم با برنامه ریزی های مناسب شاهد تغییر در این بخش باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: سرمایه بانکهای دولتی، نیمه دولتی و خصوصی باید افزایش پیدا کند که راهکارهای درست برای ان وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به اعمال تحریم های خارجی که مشکلات خاصی را در سالهای اخیر برای بانکها موجب شد ، خاطرنشان کرد : باید زمینه ها فراهم شود تا بانکهای خارجی در کشور ما شعب بزنند.
نعمت زاده گفت : آمدن بانکهای خارجی به معنی توسعه اقتصاد است و اگر بخواهیم اقتصاد رونق یابد و رکود را کاهش دهیم باید این موضوع را دستور کار خود قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه در این باره ممنوعیتی در قانون اساسی وجود ندارد ، اظهار داشت : باید بانکهای خارجی برای فعالیت و مشارکت به ایران وارد شوند.
نعمت زاده با اشاره به اینکه اقتصاد کشور ما جدای از بخش دولتی و بودجه های عمومی بر منابع بانکها متکی است، تصریح کرد : توسعه اقتصادی کشور ما بانک محور است و با نگاهی به شرایط موجود متوجه می شویم که در جایگاه درست قرار نداریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت : توجه بیشتر به رفع موانع و مشکلات بانکها از موضوع هایی است که مسئولان باید با جدیت دنبال کنند.
وی در ادامه یادآور شد : در گذشته بانک های تخصصی برای گرفتن اعتبار به سراغ بانک های تخصصی خارجی می رفتند و امروز باید یکی از اهداف مهم ما مشارکت با بانکهای خارجی باشد چرا که به توسعه و عمران کشور کمک می کند.
نعمت زاده ، برنامه ریزی برای تقویت بانکهای داخلی را از نکات کلیدی ذکر کرد که مکانیزم های خاص خود را با استفاده از روشهای مختلف می طلبد.
وی به موضوع گرفتن فاینانس از بانکهای خارجی به عنوان ضرورت دیگری از رونق اقتصادی یاد کرد و گفت : مشارکت در این زمینه علاوه بر انتقال دانش و تجربه موجب رونق اقتصادی می شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش نزدیکی صنعت و دانشگاه را از موضوع هایی دانست که باید مورد توجه قرار گیرد.
ایران و چین ازبیشترین فرصت همکاری اقتصادی برخوردارند
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه پالایشگاه نفت سنگین پتروشیمی پارس با همکاری چین ساخته می شود، گفت: باید بستر همواری برای گسترش مناسبات اقتصادی میان ایران و چین فراهم کنیم.
محمدرضا نعمت زاده امروز( یکشنبه، 11 اسفند) در همایش بزرگ فرصت های سرمایه گذاری ایران و چین گفت : برای دومین بار(امسال) با هیئت چینی دیدار می کنیم و به تفاهم هایی در بخش های بهداشت ، مالی ، اعتباری، بانکی ، مسکن ، کشاورزی ، تجارت رسیده ایم.
مناسبات ایران و چین که از پایه گذاران تمدن بشری محسوب می شوند ، بسیار وسیع با سوابق طولانی و روابط تاریخی و فرهنگی است.
وی افزود: روابط اقتصادی دو کشور همچنان از پتانسیلها و ظرفیت ها و امکانات زیادی برای گسترش برخوردار است و باید در حوزه های سیاسی ، علمی ، فنی ، ایجاد شرکت های تولیدی و صادراتی ، صدور خدمات فنی و مهندسی ، فناوری ارتباطات و جذب سرمایه گذاری وجود دارد.
نعمت زاده اظهار داشت: این همایش که حدود 100 شرکت کننده چینی دارد ، نشان دهنده بهبود روابط است و چشم انداز مناسبی را نوید می دهد.
وی گفت: توان مالی شرکت های چینی در حوزه های صنعت ، معدن ، انرژی ، نفت ، گاز، کشاورزی خوب است که فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری در این بخش ها فراهم کرده است.
وزیر صنعت تاکید کرد : ایران و چین می توانند از طریق پروژه های زیربنایی ، روابط را توسعه دهند و همکاری خوبی در بخش تامین مالی طرح ها نیز دارند.
وی افزود : پارسال 20 میلیارد دلار خرید تجهیزات صنعتی و پیمانکاری منعقد شده که نصف آن به گشایش اعتبار 7 پروژه فولادی و 2طرح آلومینیم مربوط است و کارهای آن انجام شده و بقیه نیز با همکاری بانک صنعت و معدن در دست اجراست.
نعمت زاده اظهار داشت : علاوه بر تامین مالی، همکاری در بخش سرمایه گذاری مستقیم در ایران هم باید ادامه یابد و چین از موقعیت استراتژیک ایران می تواند برای تولید محصولات و صادرات آن به دیگر کشورها استفاده کنند.
نعمت زاده گفت: ایران 7 منطقه تجاری و 16 منطقه ویژه اقتصادی دارد که فرصت های شایسته ای برای سرمایه گذاران و صادرات محصولات دارد و استراتژیک است.
وی تاکید کرد : ایران پل ارتباطی شرق - غرب و شمال - جنوب است و می تواند جاده ابریشم را به معنای واقعی احیا کند و همکاری های اقتصادی را در این مسیر توسعه دهد و امیدواریم زمینه ای برای بسط و توسعه همکاری و فعال کردن ظرفیت ها باشد.
نعمت زاده گفت : تلاش می کنیم با تدابیر مناسب از طریق رایزنی زمینه خوبی برای فعالان اقتصادی فراهم آوریم.
تعرفه واردات کالاهای لوکس 2 برابر شد
وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت: تعرفه واردات کالاهای لوکس گروه 10 دو برابر شده است.
محمدرضا نعمت زاده درحاشیه نشست همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری ایران وچین با اشاره به اینکه تجار باید کالایی که به صرفه است را وارد کنند درباره نوع کالاهای وارداتی از چین افزود: بر اساس آمارهای موجود بیشترین حجم واردات از چین در سال 92 به کالاهای سرمایه ای و واسطه ای اختصاص دارد.
وی گفت: کالاهایی که از چین وارد شده است، مصرفی نیست و گزارشهای موجود از ثبت سفارش های واردات نیز این موضوع را تایید می کند.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با بیان اینکه در قانون برنامه پنجم توسعه تعرفه تنها مانع واردات است افزود: بنابراین ممنوعیتی برای واردات کالاهای لوکس یا همان کالاهای گروه 10 وجود ندارد.
رییس سازمان توسعه تجارت: نگاه ویژه به همکاری با چین
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تاکید کرد : چین به عنوان قدرت نوظهور اقتصادی ، دومین واردکننده و سومین مصرف کننده جهان با رشد اقتصادی پایدار نقش مهمی در مناسبات و روابط تجاری ایفا می کند.
آقای افخمی در همایش فرصت های سرمایه گذاری ایران و چین گفت : برنامه های بلند مدت برای توسعه امکانات و زیرساختها و سیاستهای این کشور در چارچوب تغییر جهت تجارت به نفع افزایش واردات ، فرصتی است تا کشورهای دیگر جایگاه خود را همکاری با این اقتصاد دارای رشد سریع ، تبیین کنند.
وی افزود: اهداف بزرگی را در توسعه تجارت برای خود ترسیم کرده ایم و ایران نگاه ویژه ای به چین دارد.
افخمی اظهار داشت : اگرچه سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور مطلوب است اما این سطح از مناسبات با توجه به پتانسیل های دو کشور فراتر از شرایط فعلی باید گسترش یابد.
وی گفت: مبادلات تجاری دو کشور 15 و نیم میلیارد دلار شامل 7 میلیارد دلار سهم ایران و 8و نیم میلیارد دلار سهم چین است که با صادرات نفت خام به 40 میلیارد دلار بالغ می شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت : این ارقام با تجارت 200 میلیارد دلاری که برای 10 سال آینده هدفگذاری شده است ، فاصله زیادی دارد و این فاصله باید با همکاری فعالان اقتصادی کاهش یابد.
افخمی تاکید کرد : برای این منظور سرمایه گذاری و تشکیل شرکت های مشترک از راهکارهای اساسی است و ایران شرایط مناسبی برای جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش های فولاد ، معادن ، صنایع با فناوری بالا در خودرو ، نفت ، گاز ، پتروشیمی ، کشاورزی ، حمل و نقل و مصالح ساختمانی دارد که شرکت های چینی می توانند سرمایه گذاری کنند.
افخمی اظهار داشت : در بخش خدمات ، چین بیشترین واردات را دارد که سالانه 240 میلیارد دلار است و عمده آن را خدمات فنی مهندسی ، حمل ونقل ، گردشگری و خدمات تجاری تشکیل می دهد.
افخمی گفت : چین طرح های زیادی برای توسعه سیستم حمل و نقل ، ریلی ، جاده ای ، فرودگاه ها و ساخت 36 میلیون واحد مسکونی تا 2015 را در برنامه دارد و فرصت خوبی برای حضور فنی و مهندسی ایران در چین به صورت پیمانکاران است.
افخمی گفت : ایران برای انجام پروژه های مشترک با چین در سایر کشورها هم اعلام آمادگی می کند و در صنعت گردشگری می توان با برنامه ریزی و اتکا به ظرفیت ها و حجم بالای جهانگردان چینی از آن بهره برد.
وی افزود : سالانه 84 تا 94 میلیون گردشگر چینی از خارج بازدید می کنند که ایران می تواند یکی از اهداف جهانگردان چینی باشد.