به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از روزنامه فرانسوی فیگارو در اینترنت نوشت، مردان نیز مانند زنان باید به ساعت زیستی خود توجه داشته باشند زیرا اگر مردان پس از سن 45 سالگی پدر شوند احتمال اینکه فرزندشان به اختلالات دوقطبی، اوتیسم و بیش فعالی مبتلا شود بیشتر می شود.
اکنون این موضوع که زنان نباید بعد از سن 40 سالگی بچه دار شوند به خوبی جا افتاده است. اما بر خلاف آن به ساعت زیستی بدن مردان در خصوص تولد نوزاد توجه چندانی نمی شود. قدرت باروری مردان بر عکس زنان با افزایش سن فقط اندکی کاهش می یابد.
بر اساس نتایج دو پژوهش گسترده که اخیرا منتشر شده است پدر شدن مردان پس از سن 45 سالگی احتمال بیماری های ذهنی، نقص عضو و تومور را در نوزادان افزایش می دهد.
یکی از پژوهشها که در نشریه یاما سایکیاتری منتشر شده بر تجزیه و تحلیل پرونده های پزشکی دو میلیون و ششصد هزار سوئدی در فاصله سالهای 1973 تا 2001 مبتنی است. گستردگی این پژوهش ارزش آماری نتایج آن را افزایش می دهد. بر اساس این پژوهش وقتی که سن پدر بیش از 45 سال باشد احتمال ابتلای نوزاد به اوتیسم 3.5 برابر افزایش می یابد و این امر به سن مادر ارتباطی ندارد. همچنین احتمال ابتلا ی نوزاد به بیش فعالی 13 در صد و ابتلا به اختلالات دو قطبی 24 درصد افزایش می یابد. علاوه بر این هرچه سن پدر بیشتر باشد احتمال این خطرات افزایش می یابد.
این تحقیق که دانشگاه ایندیانای آمریکا انجام داده است فرضیه ای را که پیش از این در سال 2012 مطرح شده بود و احتمال می داد که دست کم یکی از عوامل ابتلا به اوتیسم ژنتیکی است تایید می کند. دانشمندان متوجه شده اند کودکان مبتلا به اوتیسم دچار جهش ژنتیکی کوچکی هستند که هنگام تشکیل جنین رخ می دهد و هیچکدام از والدین ناقل آن نیستند. مردان چهار برابر بیشتر از زنان در بروز این جهش ژنتیکی ناگهانی در فرزندانشان نقش دارند و هرچه سن پدر بیشتر باشد احتمال ابتلای نوزاد به آن افزایش می یابد.
پروفسور لوئیس بوژان استاد دانشگاه تولوز فرانسه می گوید با افزایش سن مردان کیفیت اسپرماتوزوئید آنان پایین می آید و هنگامی که به سن حدود 55 تا 60 سال می رسند احتمال تغییر در توالی کروموزومی و ژنتیکی سلول های جنسی آنان افزایش می یابد، این کاهش کیفیت اسپرماتوزوئید ها بر میزان قدرت باروری آنها نیز تاثیر دارد وموجب کاهش آن می شود.
دانشمندان دانمارکی نیز پژوهش دیگری انجام داده اند و نتیجه اش در نشریه هیومن ریپروداکشن منتشر شده است.
این پژوهش نشان از تاثیر سن پدر در مرگ و میر کودکان یک تا پنج ساله است و حکایت از آن دارد که بالا بودن سن پدر خطر مرگ این کودکان را به علت نقایص مادرزادی یا سرطان 10 تا 16 درصد افزایش می دهد.
پژوهشگران دانشگاه کپنهاگ می گویند با توجه به مرگ و میر اندک کودکان در کشوری صنعتی مانند دانمارک از هر 2285 نوزادی که پدرانشان بالاتر از 45 سال دارند یکی به مرگ و میر ها اضافه می شود.
برایان دونوفریو پژوهشگر دانشگاه ایندیانا می گوید بررسی نقش سن پدر در سلامت نوزاد از آنجا اهمیت دارد که اکنون اغلب زوجها سن فرزند دار شدن خود را به عقب می اندازند و این امر می تواند پیامدهای اجتناب ناپذیری به دنبال داشته باشد.