اداره پلیس شهر «هاربین» مرکز استان «هیلونگجیانگ» در شمال شرقی چین با انتشار اعلامیه، از تحت تعقیب قراردادن سه مامور دفتر امنیت ملی آمریکا خبرداد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن، این سه مامور دفتر عملیات نفوذ خاص آژانس امنیت ملی آمریکا (TAO) متهم هستند در حمله سایبری علیه سامانه اطلاعاتی نهمین دوره بازیهای زمستانی آسیایی هاربین نقش داشتهاند.
به گفته پلیس هاربین، درحالیکه رویدادهای ورزشی باید نماد صلح، دوستی و اتحاد باشد، اما این «هکرهای دولتی» آمریکایی شعلههای جنگ سایبری را به سمت سامانههای اطلاعاتی این رقابتها نشانه رفتند.
آنها سعی کردند با حمله به امکانات کلیدی مانند سامانههای فروش بلیت و نرم افزارهای ثبت نتایج، هرج و مرج ایجاد کنند و اطلاعات حساس را به سرقت ببرند. این نوع حمله سایبری علیه رویدادهای ورزشی، توهین به روح المپیک و نقض آشکار ارزشهای مشترک انسانی محسوب میشود.
بر اساس گزارشی که مرکز ملی واکنش اضطراری ویروسهای کامپیوتری (CVERC) منتشر کرده سامانههای اطلاعاتی بازیها هاربین ۲۷۰ هزار بار مورد اصابت قرار گرفتند، در حالی که ۵۰ میلیون حمله علیه زیرساختهای حیاتی در سراسر استان هیلونگ جیانگ انجام شد که همگی به منابع خارجی، یا به طور خاص تر، آمریکا و متحدانش برمی گردد.
بازرسان چینی گفتند، تجزیه و تحلیلها مجرمان را درمیان ماموران آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) با نامهای کاترین ویلسون ((Katheryn A. Wilson، رابرت اسنلینگ (Robert J. Snelling) و استیون جانسون (Stephen W. Johnson) شناسایی کرده است. این افراد سابقه هدف قرار دادن زیرساختهای حیاتی چین و شرکتهایی مانند هواوی با حملات سایبری را دارند.
ژو هونگی یی، بنیانگذار شرکت امنیت سایبری چینی گروه ۳۶۰، شناسایی موفقیت آمیز عوامل خارجی را به عنوان یک نقطه عطف تاریخی توصیف کرده است.
او گفت: در طول چند سال گذشته، ما بارها حملات ایالات متحده به دانشگاه پلی تکنیک نورث وسترن و طیف وسیعی از زیرساختهای کلیدی تحقیقاتی و نظامی-صنعتی کشورمان را کشف کردیم. نزدیک به ده سال طول کشید تا یک پایگاه دانش جامع از روشها و تاکتیکهای حمله آنها بسازیم. ردیابی این حادثه به سه مامور فردی یک پیشرفت بزرگ در تاریخ است.
به گفته این کارشناس مقابله با تهدیدات سایبری، حملات سایبری که نهمین دوره بازیهای آسیایی زمستانی را هدف قرار داد بسیار دقیق بود. اگر هر یک از این سیستمهای عملیاتی حیاتی - چه از طریق سرقت دادهها یا تخریب - به خطر میافتادند - تأثیر قابل توجهی بر کل رویداد داشت. بر اساس آدرسهای IP، میتوان دید که بیشتر حملات از سازمانهایی در امریکا و متحدانش سرچشمه گرفته است که بالاترین سطح قابلیت حمله سایبری را در سطح جهانی نشان میدهد.
تحلیلگران همچنین دریافتند که این حملات شامل فناوری هوش مصنوعی (AI) برای خودکارسازی و بهینه سازی تاکتیکهای نفوذ است.
یک کارشناس امور سایبری در چین گفت: این بار، NSA ایالات متحده به طور غیرعادی عمل کرد و حملهای در مقیاس گسترده انجام داد. بر اساس تجزیه و تحلیل ما از کدهای حمله، آنها از فناوری عامل هوش مصنوعی استفاده کردند - با استفاده از هوش مصنوعی برای برنامه ریزی استراتژیهای حمله، جستجوی آسیب پذیریها و نظارت بر ترافیک شبکه. برخی از کدها به وضوح از سوی هوش مصنوعی نوشته شدهاند، به این معنی که آنها توانایی تولید خودکار و سریع کدهای حمله پویا را در طول عملیات حملات به دست آوردهاند.
براساس اطلاعاتی که منابع چینی اعلام کردهاند، سه مأموری که در این ماجرا افشا شدهاند، هر کدام در بیش از ۲۰۰ حمله سایبری فرامرزی شرکت داشتهاند. در دفترچه عملیات آنها به صراحت آمده: «رویدادهای ورزشی، زیرساختهای انرژی، شبکههای ارتباطی»
چین شناسایی موفقیت آمیز عوامل آمریکایی یا همان هکریهای دولتی این حملات سایبری را دستاوردی بزرگ برای سامانههای امنیت سایبری خودمی دانند.
دولت چین میگوید هویت هکرها را هم شناسایی کرده و با اسنادی محکمی که در دست دارد سه مامور آمریکایی و دو دانشگاه این کشور را به دست داشتن در حملات سایبری علیه بازیهای زمستانی آسیایی درچین متهم کرده است.
لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین از آمریکا خواست حملات سایبری و اقدامهای بی اساس علیه چین را متوقف کند. او گفت: ما هر آنچه برای محافظت از امنیت سایبری خود لازم است انجام خواهیم داد.
اتهام چین علیه آمریکا درحالی مطرح میشود که چندی پیش دفتر اطلاعات ملی آمریکا در گزارشی اعلام کرد چین بزرگترین تهدید نظامی و سایبری برای ایالات متحده آمریکا است.