استاندار قزوین: کیفیت آرد نسبت به گذشته بهتر شده، اما بازهم باید به دنبال افزایش سطح کیفی این مساله باشیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، محمد نوذری در جلسه کارگروه آرد و نان استان قزوین، تاکید کرد: هر چند امروزه سبک زندگی مردم در استفاده از نان به سمت نانهای سنتی سوق یافته، اما بایستی تنوع آن نیز بایستی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در شهرستانها نیز موضوع کیفیت و مرغوبیت نان باید از سوی فرمانداریها به صورت جدی پیگیری شود، تصریح کرد: موضوع مصرف دخانیات هنگام پخت نان از سوی نانوایان که به هیچ عنوان زینبده این حوزه نیست باید پیگیری و مرتفع شود.
استاندار قزوین با تاکید بر این مساله که نانواییهای آزادپز نیز بایستی مجوز کار را دریافت کنند، افزود: هم اکنون از ۵۳ نانوایی آزادپز قزوین تنها ۶ نانوایی بهرهمند از کارتخوانهای متصل به سامانه نانی نو هستند که این مساله قابل پذیرش نیست.
نوذری ادامه داد: موضوع آرد و نان که در حوزه اقتصادی قرار دارد، بسیار مهم است و به همین لحاظ ضمن تلاش بر نظارت هوشمند در بخش شبکه حمل و نقل آن، تخلفات صورت گرفته، به ویژه در بخش فروش آزاد آرد سهمیهای از سوی سازمان تعزیرات هیچ کوتاهی نباید صورت بگیرد.
مقام عالی استان به یک هزار و ۳۲۱ مورد بازرسی اتاق اصناف برای ۷۰۰ نانوایی طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: سالانه چهار جلسه کارگروه و هشت جلسه فرعی در مورد نان باید برگزار و در عین حال قیمت آرد و نان کامل با آنالیز به منظور تعیین قیمت رسمی به کارگروه اعلام گردد.
به گفته استاندار قزوین، پیشنهاد میشود ۲ آسیاب سنتی برای تهیه آرد و پخت نان سنتی برای حوزه گردشگری تعیین و ضمن هماهنگیهای لازم با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای راه اندازی آن اقدام لازم به انجام برسد.
نوذری با اشاره به اینکه ۱۰۰ نانوایی در قزوین و ۵۰ نانوایی در سطح استان متقاضی دریافت تسهیلات یک میلیارد ریالی جهت دوگانه سوز کردن تنورهای خود هستند، افزود: مجری این طرح که به نام "نانی نو" نامگذاری نیز شده، بانک سپه است که این موضوع بایستی در اسرع وقت ابلاغ گردد.
استاندار قزوین یادآور شد: مهمترین راهکار برای جلوگیری از مشکل نانواییها هنگام تعطیلی برق، تجهیز اماکن آنها به ژنراتور و موتور برق است که این موضوع با ارایه تسهیلات بانکی بایستی حل و فصل شود.