پژوهشگران یک شرکت دانشبنیان موفق شدند، با تولید یک محصول پرکاربرد بیمارستانی (جکهای الکتریکی و سامانه کنترل) از ارزبری قابل توجهی از کشور جلوگیری کنند.
به گزارش خبرگزای صدا وسیما، پژوهشگران یک شرکت دانشبنیان با تولید یک محصول پرکاربرد بیمارستانی توانستهاند سهم زیادی از بازار این محصول را از آن خود نموده و همزمان، از ارزبری قابل توجهی از کشور جلوگیری کنند.
بر اساس این گزارش، یک شرکت دانش بنیان با تولید محصولی با عنوان جکهای الکتریکی به همراه سامانه کنترل سعی در جلوگیری از واردات این محصول پرکاربرد بیمارستانی انجام داده است.
سید حمیدرضا صدرالساداتی، مدیرعامل این شرکت در خصوص چگونگی آغاز به کار این شرکت و فعالیتهای اولیه آن گفت: شرکت رادینگستر شیانصدر با هدف ارائه خدمات تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و بیمارستانی در سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرد. فعالیت اصلی این شرکت در زمینه فروش و خدمات پس از فروش این محصولات در استان مازندران و گلستان بود. پس از گذشت یک سال و با توجه به اینکه اساس فعالیتهای شرکت ما در زمینه الکترونیک بود تصمیم گرفتیم بخشی از فعالیتهای خود را به تولید محصولات و تجهیزات پزشکی اختصاص دهیم. درون تختهای الکتریکال ICU، CCU، MRI و سیتیاسکن بخش محرکی با عنوان جکهای الکتریکی و سیستمهای کنترل وجود دارد که از خارج از کشور وارد میشد ما تصمیم گرفتیم وارد فاز پژوهش و توسعه و تولید این محصولات شویم.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اعلام اینکه تولید تجهیزات پزشکی جزء حوزههای اولویتدار کشور محسوب میشود که باید با دقت بسیار آن را به پیش برد، درباره چگونگی آغاز به تولید این محصولات بیان کرد: واحد پژوهش و توسعه شرکت خود را که راهاندازی کردیم، سال بعد چند محصول برای نمونه، طراحی و تولید کردیم.
وی افزود: با توجه به فعالیت گذشته ما و آشنایی با چالشهای موجود در این مسیر، سعی در ایرانیزه و بهینهسازی محصولات کردیم و تولیدات خود را از سال ۱۴۰۰ به صورت جدی آغاز کردیم. شرکت ما به نوعی قطعهساز میانی تجهیزات هتلینگ بیمارستانی که یک کالای استراتژیک است، به شمار میآید.
به گفته وی، بهینهسازی و داخلیسازی این محصولات بر مبنای سفارش مشتری از مزایای این محصول است.
وی در خصوص کاربرد محصولات تولید شده این شرکت عنوان کرد: محصول تولید شده شرکت ما جکهای الکتریکی است. جک الکتریکی نوعی محرک موتور خطی است که برای جابهجایی اجسام استفاده میشود و کاربریاش میتواند در صنایع و امور نظامی باشد.
وی گفت محصولات این شرکت با استانداردهای لازم در زمینه تجهیزات پزشکی و با توان جابهجایی ۶۰۰ کیلوگرم بار تولید کرده است. ما در زمینه پژوهش محصولات دستگاهی، به صورت سفارشی کار میکنیم که البته این نوع فعالیت آورده اقتصادی شرکت ما است که از این طریق هم دانشبنیان شده است.
صدرالساداتی در خصوص ضرورت تولید جکهای الکترونیکی در کشور خاطرنشان کرد: تاکنون ۹۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات این محصولات برطرف شده است. قبل از آغاز فعالیتهای تولید شرکت به این مسئله توجه کردیم که چنین نیازی تا چه اندازه در بازار کشور وجود دارد. شرکتهایی در زمینه واردات قطعات از کشورهای خارجی و سرهمبندی محصولات فعالیت میکنند، اما تاکنون شرکت خاصی که صددرصد این محصولات را بومیسازی کرده باشد وجود ندارد. تا قبل از تولید این محصول ۹۹ درصد نیاز کشور از طریق واردات برطرف میشد.
به گفته وی، طبق برنامه طراحی شده در شرکت و اعتمادسازی که انجام دادیم توانستیم سالانه تولید ۴ الی ۵ هزار جک الکتریکی را به شرکت خود اختصاص دهیم. با توجه به حساسیت بسیار زیاد بازار این محصولات، بهترین برند اروپایی را از لحاظ کاربری و استانداردها برای ساخت این محصول در نظر گرفتیم و تلاش کردیم که با قیمت کمتر و قابل قبولتر و حفظ همان کیفیت این محصول را تولید کنیم. خوشبختانه قراردادهای جدیدی با شرکتهای مختلف و با هدف پوشش حداکثری بازار این محصول منعقد کردیم.
مدیرعامل این شرکت با اشاره به مزیتهای جکهای الکتریکی تولیدی این شرکت در قیاس با نمونههای خارجی آن افزود: به لحاظ اقتصادی شرکتها مجاز بودند که در ابتدای سال برای موجودی انبار خود تعدادی از این محصول را از کشورهای خارجی خریداری کنند که این اتفاق با ارزبری بسیاری همراه بود؛ اما با تولید داخلی این محصول، سفارشدهندگان با قیمت مناسبتر و گارانتی، این محصولات را تهیه میکنند که پرداختهایشان در طول سال صورت میگیرد. همین اتفاق میتواند به عنوان یک مشوق برای خریدار عمل کند.
وی افزود: مزیت دوم، همکاری با بخش پژوهش و توسعه شرکتها در پروژههای مختلف و تولید محصولات بر مبنای نیاز و سفارش آنهاست. مهمترین مسئله دیگر، خدمات پس از فروش این محصول است که در محصولات خارجی به دلیل وجود تحریمها، نمایندگی در کشور وجود ندارد و این خدمات ارائه نمیشود. برای مثال اگر شرکتی یک قطعه کوچک از موتور خریداری شدهاش را بخواهد تعمیر کند به دلیل نبود خدمات پس از فروش، مجبور به خرید مجموعه کامل آن موتور و تحمیل هزینه بسیار میشد. اما شرکت ما در حال حاضر به دلیل داشتن خدمات پس از فروش با هزینه بسیار کم، انواع خدمات را ارائه میدهد.
مدیرعامل این شرکت با اعلام اینکه هدفگذاری ما در ساخت این محصولات کیفیت بالا و رعایت استانداردها است، در خصوص صادرات این محصول خاطرنشان کرد: در ابتدا میخواهیم که سهم زیادی از بازار داخلی داشته باشیم و بعد به صورت گستردهتر صادرات را آغاز کنیم. البته در حال حاضر محصولات ما به صورت غیرمستقیم به کشورهای دیگر صادر میشود. با صادر کردن تختهای بیمارستانی به کشورهایی، چون ترکیه و عراق محصولات ما هم به صورت غیرمستقیم صادر میشود.
وی در خصوص برنامههای آینده این شرکت در جهت توسعه خط تولید محصولات تصریح کرد: با توجه به اینکه کشورهای اطراف خیلی در زمینه تولید جکهای الکتریکی فعال نبوده و اکثرا این محصول را از چین و اروپا وارد میکنند تصمیم داریم که به منظور شناسایی بیشتر این محصول به کشورهای دیگر سال آینده در نمایشگاه عربلب دبی (ARABLAB) شرکت کنیم. همه تلاش ما این است که استانداردها را به اندازهای ارتقاء دهیم که قابل رقابت با سایر کشورها باشد و با شرکت فعال در نمایشگاههای مختلف و توسعه محصولات دیگر نقش مهمی در تولید و صادرات این تجهیزات پزشکی داشته باشیم. به همین دلیل بخش پژوهش و توسعه شرکت ما همواره فعال بوده و بخشی از هزینههایمان را برای این بخش در نظر گرفتهایم.
مدیرعامل این شرکت در خصوص تاثیر ارائه خدمات و تسهیلات مالی به شرکتهای دانشبنیان خاطر نشان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی در اعطای تسهیلات و خدمات به شرکتهای دانشبنیان فعال بوده و در گسترش محصولات دانشبنیان بسیار اثرگذار بوده است.
در حال حاضر هم در حال رایزنی با صندوق نوآوری برای دریافت تسهیلات در جهت پیشبرد فعالیتهای آینده شرکت هستیم.