۶ هزار نفر در معادن شهرستان بردسکن مشغول به کارند که بیش از ۹۵ درصد آنها نیروهای بومی منطقه هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست فرمانداری بردسکن گفت: بردسکن دومین قطب معدنی در خراسان رضوی است اما متاسفانه نتوانسته ایم مواد معدنی را در شهرستان فرآوری کنیم و باید جلوی خام فروشی در حوزه معادن گرفته شود.
محمد جواد صفرنژاد افزود: خوشبختانه برخی از معادن کارخانههای فراوری را در کنار خود ایجاد کردهاند و امروز شاهد تولید کاتد مس، شمش طلا و تولید آهن اسفنجی در منطقه هستیم.
فرماندار بردسکن با بیان اینکه مردم باید وجود معادن برای منطقه را یک فرصت بدانند گفت: هیچ ارگانی حق ندارد بدون هماهنگی فرمانداری از معادن طلب مشارکت کند، معادن از پرداخت هرگونه وجه به ارگانها خودداری و در قالب طرحهای زیرساختی شهرستان را کمک کنند.
صفرنژاد به پروژههای ناتمام در شهرستان بردسکن اشاره کرد و افزود: یکی از این طرح ها با قدمت ۲۰ ساله، طرح جاده کنارگذر شهر بردسکن است که متاسفانه در سنوات گذشته از ردیف اعتبارات ملی حذف شده بود که با پیگیریهای انجام شده در سال جاری در ردیف اعتبارات ملی قرار خواهد گرفت و عملیات اجرایی آن را نیز شروع خواهیم کرد.
وی بزرگترین ضعف در مجموعه مدیریتی شهرستانها را نداشتن یک برنامه مدون بیان کرد و افزود: سند توسعه شهرستان بردسکن نیاز به بازنگری دارد که میطلبد مدیران دستگاههای اجرایی و خدماتی بر اساس سند توسعه نقشه راه پیشرفت و توسعه شهرستان حرکت کنند.
صفر نژاد با بیان اینکه اقتصاد منطقه بر پایه کشاورزی و معادن است ادامه داد: تاکنون ۲۶ نیروگاه تجدید پذیر با اعتبار ۷۰۰ میلیارد ریال با تولید سه مگاوات انرژی وارد مدار شده و سه مگاوات دیگر نیز در دست اقدام است.
فرماندار بردسکن گفت: معادنی که در حوزه انرژی تجدید پذیر به ویژه در حوزه گاز ورود کنند در حوزه پرداخت حقوق دولتی مشمول تخفیف خواهند شد.
شهرستان بردسکن با ۸۵ هزار نفر جمعیت و سه شهر "بردسکن، شهرآباد و انابد" و ۷۳ روستای دارای ۲۰ خانوار در فاصله ۲۸۰ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.