استاندار خراسان جنوبی، در کارگروه تخصصی اشتغال استان از معرفی سه فرمانداری برتر، سه دستگاه اجرایی برتر و سه بانک عامل برتر در حوزه ایجاد اشتغال در جلسه آینده این کارگروه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، هاشمی گفت: سند تعهد اشتغال استان بهزودی تدوین و ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به سفر اخیر خود به کشور افغانستان گفت: در این سفر برای رونق سرمایهگذاری از مرز یزدان تدابیر اندیشیده و ظرفیتهای سرمایهگذاری خراسان جنوبی معرفی شد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: در حوزه فرآوری محصولات استراتژیک استان همچون زرشک و زعفران، آماده همکاری با کارخانهجات تولید نوشیدنی افغانستانی هستیم.
هاشمی گفت: بیش از ۳۸ درصد صادرات کشور مربوط به خراسان جنوبی و از بازارچه ماهیرود است که یکی از مشکلات اساسی، نبود راه دسترسی با کیفیت و مناسب است که بایستی به آن رسیدگی شود، چرا که اولویت نخست ماست.
وی از برگزاری نمایشگاه مشترک محصولات استان و کشور افغانستان خبر داد و افزود: آمادگی داریم که در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و نصب پنلهای خورشیدی در منطقه دُرح، همکاریهای مشترک داشته باشیم.
استاندار با تأکید بر اهمیت پیگیری اعتبارات استانی افزود: مدیران کل باید پیگیر جذب سهم اعتبارات بوده و با سفر به شهرستانها از هماکنون پیگیر اجرای طرحها باشند.
هاشمی گفت: در حوزههای مشاغل خانگی، هنر گوهرسنگ، صنایع دستی و کشاورزی، باید بسترهای مناسب برای سرمایهگذاری و تولید فراهم شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی هم در این کارگروه از تحقق ۱۶۱ درصدی تعهدات اشتغال استان تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در اجرای پایش تلفنی اشتغال ثبتشده در سامانه رصد، شهرستان بشرویه بالاترین صحت اطلاعات را در سطح استان به خود اختصاص داده است.
اشرفی افزود: اعتبارات مشاغل خانگی از سوی ۱۰ بانک عامل پرداخت شده و روند پرداخت همچنان ادامه دارد وتاکنون ۷۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت شده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری هم از ابلاغ طرح توانمندسازی و بهبود تولید روستاییان به همه فرمانداران استان خبر داد و اعلام کرد: این طرح را بهصورت حضوری در ۹ شهرستان ابلاغ کردهایم.
هاشمی افزود: تاکنون ۹۵ طرح اشتغال در روستاهای هدف به کمیته ملی ارسال شده که از این تعداد، ۸۱ طرح با اعتبار ۱۹۰ میلیارد تومان در پست بانک خراسان جنوبی تصویب شده است.
وی گفت: همچنین ۲۳ طرح با مجموع اعتبار ۶۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان پرداخت شده که منجر به ایجاد ۲۸ اشتغال مستقیم و ۴۸ اشتغال غیرمستقیم شده است.
هاشمی تأکید کرد دهیاران باید نسبت به کسب سواد و تخصص لازم برای اجرای طرحهای روستایی اقدام کنند.
فرماندار بشرویه، افزود: در این شهرستان، ۸۳۰ نفر متقاضی دریافت وام اشتغال بودهاند که مجموع اعتبار درخواستی آنان بیش از ۱۱۸ میلیارد تومان برآورد شده و از این تعداد، ۴۸ پرونده منجر به پرداخت شده است.
عباسی گفت: تجربه موفق ایجاد نیروگاههای خورشیدی خانگی در سال گذشته نیز زمینهساز ادامه این طرح در سال جاری خواهد بود.