استاندار خوزستان از رفع مشکل مالکیت ۴۰۰۰ واحد مسکونی در استان خبر داد و گفت: ۲۳ هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در حال ساخت است که باید با شتاب بیشتری پیگیری شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمدرضا موالیزاده در نشست شورای عالی مسکن، مسکن را یکی از دغدغههای اصلی مردم بهویژه جوانان دانست و اظهار کرد: رونق ساختوساز مسکن نهتنها موجب رفع نیازهای اساسی جامعه میشود، بلکه اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم را به همراه دارد و تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی استان خواهد گذاشت.
وی با اشاره به همکاری سازمان ملی زمین و مسکن افزود: با پیگیری های انجامشده، مشکل مالکیت ۴۰۰۰ واحد مسکونی در استان حل شده که شامل ۳۵۰ واحد در بندر امام، ۱٬۷۰۰ واحد در شوشتر و ۲ هزار واحد در دیگر مناطق است. این اقدام آرامش خاطر ساکنان این مناطق را به دنبال داشته و باید برای سایر واحدهای فاقد سند نیز تسری پیدا کند.
استاندار خوزستان با اشاره به پیشرفت ۲۰ درصدی نهضت ملی مسکن در استان، بر ضرورت تسریع در تکمیل این پروژهها تأکید کرد و گفت: در بخش مسکن محرومین، ۱۸۰ واحد توسط کمیته امداد آماده شده و ۵ هزار واحد روستایی نیز در مرحله افتتاح قرار دارد که ظرف دو سه ماه آینده به ۷ هزار واحد خواهد رسید.
موالی زاده موضوع بازسازی بافتهای فرسوده را از دیگر اولویت های استان دانست و اضافه کرد: شهرداریها در صدور رایگان پروانه ساخت مسکن معلولان و محرومان همکاری کند و بانکهای عامل پرداخت تسهیلات مسکن را تسهیل و تسریع کنند.
وی با اشاره به آمار زمینهای واگذارشده به خانوادههای شهدا و ایثارگران توضیح داد: در دهههای گذشته ۱٬۷۰۰ قطعه زمین به این خانوادهها اختصاص یافته بود، اما در دولت چهاردهم این عدد به ۳٬۴۵۰ قطعه افزایش یافته است. همچنین تخصیص زمین برای مسکن محرومان از ۶۸۰ واحد به ۱٬۶۰۰ واحد و برای جوانی جمعیت از ۳٬۵۰۰ واحد به ۵ هزار واحد رسیده است.
استاندار خوزستان بر لزوم ساماندهی بازار اجارهنشینی و بررسی واحدهای خالی مسکونی تأکید کرد و اضافه کرد: باید با راهکارهای مناسب، ازجمله بررسی مصرف آب و برق، واحدهای خالی شناسایی و برای استفاده بهینه از آنها اقدام شود.
موالی زاده با اشاره به ضرورت آماده سازی زیر ساخت های مسکن های جدید ازجمله مدارس، مراکز درمانی و فضای سبز، خواستار همکاری تمام دستگاه های اجرایی و بانکها برای تحقق برنامههای مسکن در استان شد و گفت: این موضوع نیازمند عزم همگانی است و میتواند به کاهش حاشیهنشینی و ایجاد عدالت اجتماعی کمک کند.