فرسودگی ۴۰ درصدی شبکه توزیع آب ایلام
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری ایلام با اشاره به اینکه ۴۰ درصد شبکه توزیع آب شهر ایلام فرسوده است گفت: این وضعیت به هدر رفت بسیار زیاد آب شرب منجر میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز ایلام؛ دارابی در نشست سازگاری با کم آبی، اجرای طرح زون بندی شبکه توزیع آب در ایلام را راهکار رفع این معضل دانست و اظهار داشت: مطالعات این طرح طی یک هفته آینده انجام میشود.
وی تاکید کرد: در این طرح بر اساس زون بندی انجام شده ورودی و خروجی آب شرب هر زون مشخص و پرت آب مدیریت میشود.
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری ایلام وضعیت ذخیره آب سدهای ایلام را مطلوب ارزیابی، اما تاکید کرد نباید موضوع در حوزه مدیریت آب رها شود.
دارابی یادآور شد: شرایط آبی استان نسبت به درازمدت کاهشی است، اما در حال حاضر به نسبت در شرایط ایده آلی قرار دارد.
وی مطرح کرد: همه دستگاههای مربوطه شامل جهاد کشاورزی، توزیع برق، آب منطقهای و آب و فاضلاب برنامه عملیاتی مدیریت آب با افق سال ۱۴۰۵ دارند که باید تا پایان اسفندماه همان سال اجرایی شود.
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری ایلام در خصوص چاههای آب نیز تاکید کرد: باید به منظور مدیریت مصرف آبهای زیرزمینی کنتورهای برق این چاهها هوشمندسازی شود.
دارابی در خصوص آب مورد استفاده در آبیاری فضای سبز ایلام عنوان کرد: باید از از قناتها، چاهها و پسماند تصفیهخانه فاضلاب شهر ایلام برای این کار استفاده شود.
استان ایلام با ۲۰ هزار کیلومترمربع مساحت حدود ۱.۲ درصد مساحت کشور را دارد و جزو هفت استان پربارش است.
میانگین کل بارش در استان ایلام ۴۳۰ میلیمتر است که از میانگین بارش کشوری با ۲۴۰ میلیمتر بیشتر است، اما نصف میانگین جهانی است.
بارشها در استان ایلام پراکندگی مناسب ندارد و از حدود ۲۰۰ میلیمتر بارش در دشت عباس دهلران تا حدود ۷۰۰ میلیمتر در پاکل گراب متغیر است.
میزان بارشها امسال در استان ایلام ۲۷۹ میلیمتر است که نسبت به بلند مدت با ۳۹۱ میلیمتر ۲۹ درصد کاهش و نسبت به سال گذشته با بیش از ۴۰۰ میلیمتر بارش ۳۵ درصد کاهش دارد.
۱۶ رودخانه اصلی در استان ایلام وجود دارد و بخش عمدهای از بارشها خصوصا در نواحی مرزی از کشور خارج میشود.
طی سالهای گذشته کمترین میزان بارش با ۱۷۵ میلیمتر مربوط به سالهای ۸۶-۸۷ و بیشترین بارش با ۸۹۷ میلیمتر مربوط به سالهای ۹۷-۹۸ است.