سخنگوی صنعت برق خوزستان با اشاره به دلایل خاموشیهای اخیر در استان، کاهش نزولات جوی، محدودیت در تعمیرات نیروگاههای گازی و خروج موقت نیروگاه اتمی بوشهر را از عوامل اصلی بروز این وضعیت دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ حجتالله موسوی، با اشاره به اعمال خاموشیهای دورهای در استان خوزستان گفت: محدودیتهای فعلی در تأمین برق، دلایل فنی و اقلیمی متعددی دارد که بخشی از آن به کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی در سال جاری برمیگردد. این شرایط باعث کاهش ذخایر آبی شده و ما را از بهرهبرداری حداکثری از ظرفیت نیروگاههای برقآبی محروم کرده است.
سخنگوی صنعت برق خوزستان، افزود: بر اساس برآوردها، در سال جدید تنها یکسوم ظرفیت تولیدی نیروگاههای برقآبی قابل استفاده است که این موضوع در مقایسه با سال گذشته کاهش چشمگیری را نشان میدهد.
موسوی همچنین به چالشهای موجود در حوزه نیروگاههای گازی اشاره کرد و گفت: در زمستان گذشته، به دلیل محدودیت در تأمین سوخت، فرصت انجام تعمیرات اساسی از نیروگاههای گازی سلب شد. این تعمیرات ضروری به سال ۱۴۰۴ موکول شده است که خود یکی از دلایل بروز خاموشیهای نقطهای بهشمار میرود.
وی با اشاره به خروج موقت نیروگاه اتمی بوشهر از مدار نیز ادامه داد: این نیروگاه به دلیل تغییر نوع سوخت به طور موقت از مدار خارج شده تا در زمان اوج مصرف، بتوانیم از حداکثر ظرفیت آن بهرهبرداری کنیم.
سخنگوی صنعت برق خوزستان ضمن عذرخواهی از مردم استان بهویژه شهروندان آبادانی خاطرنشان کرد: مردم خوزستان شرایط اقلیمی خاص و گرمای زودرس را تجربه میکنند و این مسأله شرایط خاموشی را برای آنها سختتر کرده است.
موسوی درباره اقدامات وزارت نیرو نیز توضیح داد: طرحهای متعددی در دست اجراست، از جمله توسعه نیروگاههای جدید، تکمیل طرح های ناتمام، افزایش ظرفیت نیروگاههای حرارتی و گسترش انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه خورشیدی. البته برخی از این طرح ها زمانبر هستند.
او همچنین از تدوین ۳۶ بسته مدیریتی برای بهینهسازی مصرف برق در فصل گرما خبر داد و گفت: هدفگذاری شده که از طریق این ابزارها، حدود ۱۰ هزار مگاوات از مصرف برق در کشور کاهش یابد. در بسته ششم، پویش ملی مدیریت مصرف با هدف فرهنگسازی مصرف بهینه برق پیشبینی شده که با همراهی مردم در حال اجراست.
موسوی در پایان تاکید کرد: سهمیههای مصرف و محدودیتها از سوی وزارت نیرو به استانها اعلام شده و اجرای آنها بر عهده مدیریتهای استانی است. حفظ پایداری شبکه نگاهی ملی دارد، اما شرایط خاص اقلیمی شهرهایی مانند آبادان نیز در برنامهریزیها لحاظ شده است.