طرحهای پژوهشی احیا دریاچه مورد بررسی قرار میگیرد
استاندار آذربایجان غربی گفت:در سفر رئیس جمهور به ارومیه در تعطیلات دستور دادند طرحهای پژوهشی احیا دریاچه مورد بررسی قرار گیرد و هزینه برای اجرای این طرح ها تامین می شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،استاندار آذربایجان غربی در دیدار با احمدرضا لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت:با بارندگیها دغدغه شرب تموم شد و یک دیگه کشاورزی تامین آب برای کشاورزی هم مشکلش حل خواهد شد.
آقای رحمانی گفت:شرکت آب اعلام شده است که در صورت نیاز تمام رودخانههای منتهی به دریاچه ارومیه لایروبی می شود.
استاندار گفت:تعدادی از کارشناسان و محققان و اساتید دانشگاهی در چند ماه گذشته طرحهای مورد نظرشان برای احیا دریاچه ارائه دادهاند.
وی ادامه داد:تغییر الگوهای کشت جدی گرفته نشده است یک کار اجتماعی است که با مشارکت مردم امکان پذیر است.
آقای رحمانی افزود:در سفر رئیس جمهور به ارومیه در تعطیلات دستور دادند طرحهای پژوهشی احیا دریاچه مورد بررسی قرار گیرد و هزینه برای اجرای این طرح ها تامین می شود.
استاندار گفت:امروز یک گروه محقق وارد ارومیه شدند و قرار بررسی کنند و اخرین یافتههای علمی خودشان را ارائه دهند.
دکتر احمدرضا لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت:مسئولیت احیا دریاچه ارومیه مسئولیت خطیری است که به عهده شما گذاشته شده است
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه همه در تلاشیم برای نجات دریاچه ارومیه گفت:احیای دریاچه ارومیه یک مطالبه ملی است
وی افزود:خانم انصاری در نظر دارند جلسه ستاد ملی احیا را با حضور معاون اول رئیس جمهور اواخر اردیبهشت ماه در ارومیه برگزار شود
وی گفت:نظارت بر سر دهنهها خیلی کم است و با توجه به اینکه نیاز است برای جلوگیری از تبخیر اب در تابستان باید عمق اب در این فصل افزایش پیدا کند.
آقای لاهیجان زاده گفت: ایجاد یک ردیف ملی مستقل ویژه اعتباری برای اجرای برنامهها احیای دریاچه ارومیه مهم است و از واجبات است.
وی افزود:مرکز آینده پژوهشی در رشکان ارومیه اولویت برنامههای احیا دریاچه ارومیه به عنوان یک بازوی اجرای و فکری ستاد احیا دریاچه ارومیه هر چه سریعتر باید فعال شود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود:طرحی که دولت ژاپن انجام می دهد با ۳/۳ میلیون دلار کمک کرده است یکی از این طرحها دریاچه ارومیه است در این طرح برای کشاورزی پایدار هزینهها داده میشود این گروه یک سری از روستاها را به عنوان پایلوت انتخاب کردهاند و بقیه را باید وزارت کشاورزی انجام دهد که متاسفانه تاکنون انجام نشده است.
وی با اشاره به اعتبارات دریاچه ارومیه ادامه داد:۲ ونیم میلیون دلار سهم سازمان حفاظت محیط زیست و ۱ میلیون دلار سهم وزارت کشاورزی است ما امادهایم تمام سهم خودمان را برای دریاچه ارومیه هزینه کنیم و وزارت جهاد کشاورزی هم باید این هزینه را انجام دهد
دکتر آرزو اشرفی زاده، مدیرکل دفتر حفاظت و احیا تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت:کشاورزی پاشنه آشیل دریاچه ارومیه است متاسفانه لجام گسیخته شده کشاورزی متاسفانه با این روند توسعه بی رویه کشاورزی و هدر رفت آب احیا دریاچه ارومیه امکان پذیر نیست.
وی افزود:مردم وکشاورزان باید به این باور برسند که خودشان هم باید کمک کنند برای احیا دریاچه ارومیه و تنها پول و اجرای طرح کافی نیست.
اشرفی زاده افزود:سدهای جدید در حوضه آبریز دریاچه ارومیه باید متوقف شوند و اجازه ساخت سدهای جدید داده نشود .
وی گفت:استان از نظر تالابهای بین المللی استان اول کشور است که ظرفیت گردشگری بی نظیری محسوب میشوند .
جباری مدیر حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی نیز در ادامه گفت: بحران دریاچه بر حیات وحش جزایر هم اثر گذاشته و رسیدن محیط بانان برای رسیدگی به حیات وحش با مشکل مواجه شده است.