بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، علی سلیمانی افزود: ارزش کالاهای صادراتی از گمرکهای استان بوشهر نسبتبه سال ۱۴۰۲ بیشاز ۱۲ درصد و از نظر وزن ۲ درصد افزایش نشان میدهد.
وی عمده کالاهای صادر شده از گمرکهای استان بوشهر را شامل محصولات پتروشیمی، میعانات گازی، سیمان و کلینکر، انواع ماهی و میگو، سنگ گچ، گچ بنایی و سبزی و صیفی تازه دانست و عنوان کرد: کشورهای چین، امارات متحده عربی، پاکستان، هند، برزیل عراق، ترکیه، عمان، قطر و بنگلادش مقصد کالاهای صادراتی از گمرکهای استان بوشهر بودهاند.
ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک بوشهر همچنین از واردات و ترخیص حدود ۹۰۰ هزار تن کالا از طریق گمرکهای استان بوشهر در سال گذشته خبر داد و گفت: ارزش کالاهای وارداتی بیش از ۲ میلیارد و ۸۶۰ میلیون دلار بوده که نسبتبه مدت مشابه سال پیشاز آن از نظر وزنی ۳۰ درصد و از نظر ارزشی ۲۶ درصد افزایش یافته است.
وی عمده کالاهای وارداتی به گمرکهای استان بوشهر را شامل انواع پارچه و لوازم یدکی خودرو سواری، انواع بلبرینگ و رولبرینگ، انواع لاستیک، پمپ و واتر پمپ خودرو، قطعات و لوازم یدکی موتوسیکلت، موز، الکتروموتور و خودروی سواری عنوان کرد.
سلیمانی کشورهای امارات متحده عربی، چین، فیلیپین، هند، روسیه ترکیه، سریلانکا، ژاپن، مالزی و تایلند را مبدا کالاهای وارداتی از گمرکهای استان بوشهر عنوان کرد.
وی همچنین گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲ میلیون و صد هزار تن کالا به صورت ترانزیت وارد استان شده که نسببه سال پیشاز آن ۲۹۵ درصد رشد دارد.
مدیرکل گمرک بوشهر به واردات خودرو در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: در این مدت ۲ هزار و ۸۵۵ دستگاه خودرو سواری وارد گمرکات استان بوشهر شده و ۲ هزار و ۳۶۱ خودرو ترخیص قطعی شده است.
وی آمار ترخیص خودرو را نسبتبه سال ۱۴۰۲ حدود ۴۴۷ درصد افزایش اعلام کرد.
سلیمانی به کسب رتبه اول صادرات کشور از سوی گمرکهای استان بوشهر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: گمرک بوشهر این آمادگی را دارد که برای صادرات و ترانزیت کالا، تشریفات گمرکی را در تمام طول شبانهروز انجام دهد.
وی تصریح کرد: وجود راههای ارتباطی با کشورهای حوزه خلیج فارس، تخفیفهای گمرکی، نزدیک بودن به منطقه ویژه اقتصادی و سرعت در ترخیص کالا موجب شده تا تجار و بازرگانان توجه ویژهای به گمرکهای استان بوشهر داشته باشند.