سازمان جهاد کشاورزی مازندران با هشدار به باغداران درباره آفت جوانهخوار مرکبات، خواستار اقدام بهموقع و مشورت با کارشناسان شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سازمان جهاد کشاورزی استان با اعلام فرارسیدن زمان مناسب برای مبارزه با آفت جوانهخوار مرکبات (Archips rosanus)، نکاتی را به باغداران توصیه کرد.
این آفت، که از مهمترین آفات مرکبات در مناطق حاشیه ساحلی دریای مازندران محسوب میشود، بیشترین تراکم خود را در باغات شهرهای بهنمیر، جویبار، ساری، میاندرود، نکا و زاغمرز بهشهر دارد. لارو آفت همزمان با رشد جوانههای تازه مرکبات از تخم خارج شده و با تنیدن تار، برگهای جوان را لوله کرده و از آن تغذیه میکند. در صورت بالا بودن تراکم آفت، جوانههای انتهایی نیز قطع شده و خسارات جدی به محصولات باغی وارد میشود.
سازمان جهاد کشاورزی تأکید دارد که باغداران باید پیش از هر اقدامی با کارشناسان حفظ نباتات در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و کلینیکهای گیاهپزشکی مشورت کنند.
با توجه به اینکه آفت یاد شده بیش از ۹ ماه از سال را بهصورت دستجات تخم بر روی تنه و شاخههای اصلی درخت سپری میکند، بهترین روش مبارزه روغنپاشی تنه و شاخهها است.
برای این کار از روغن امولسیون شونده به مقدار ۵۰۰ سیسی در ۲۰ لیتر آب استفاده شود.
زمان مناسب برای روغنپاشی، اواسط فروردین ماه به بعد، همزمان با تفریخ تخم آفت است، هنگامی که سیاهی کپسول سرلارو با لوپ دستی قابل مشاهده باشد.
اطلاعات هواشناسی بررسی شود تا از عدم بارندگی در زمان روغنپاشی اطمینان حاصل گردد.
از مصرف حشرهکشها در این زمان به دلیل فعالیت حشرات گردهافشان خودداری شود.
رعایت اصول و نکات ایمنی هنگام انجام عملیات روغنپاشی الزامی است.