۴۵۷ بیمار مبتلا به اُتیسم شناسایی شده در همدان، زیرپوشش برنامههای حمایتی و خدماتی بهزیستی قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان با اشاره به اینکه ۹۵ درصد مبتلایان به اُتیسم یعنی ۴۵۷ بیمار، در همدان شناسایی شدند افزود: از این تعداد بیمار شناسایی شده ۱۸۹ نفر در همدان، ۸۹ نفر در نهاوند، ۱۰۰ نفر در ملایر و بقیه نیز در سایر شهرستانهای استان هستند که در کمیسیون پزشکی پرونده دارند.
محمد قادری احسانپور با بیان اینکه بیماران اتیسمی شناسایی شده از ۲ مرکز روزانه آموزش توانبخشی در استان، خدمات دریافت میکنند تاکید کرد: خدمات توانبخشی و آموزشی در مرکز روزانه همدان با ظرفیت ۸۰ نفر و مرکز روزانه نهاوند با ظرفیت ۵۰ نفر صبح و بعداز ظهر به این افراد ارائه میشود.
او از راه اندازی مرکز اُتیسم شهرستان ملایر در سالجاری خبر داد و تصریح کرد: مراحل دریافت موافقت اصولی این مرکز انجام شده است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: هزینه خدمات ارائه شده در این ۲ مرکز از طریق یارانه بهزیستی پرداخت میشود و از افراد دارای تمکن مالی، شهریه مشارکتی دریافت میشود.
قادری احسانپور افزود: خدمات کاردرمانی، گفتار درمانی، موسیقی درمانی، آموزشهای فنی و حرفهای، کارگاه برنامههای حسی و حرکتی، مشاوره، کلاسهای آموزشی هنر درمانی، روانشناسی و روانپزشکی، زیر نظر درمانگران تخصصی به صورت مستمر، در ۲ مرکز روزانه استان همدان به مبتلایان اُتیسم ارائه میشود.
او تاکید کرد: کمک هزینه گفتاردرمانی و کاردرمانی و سایر هزینههای توانبخشی افراد مبتلا به اُتیسم در سال گذشته به تمامی خانوادههایی که مستندات درمانی توانبخشی ارائه دادند به طور کامل پرداخت شده است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان تصریح کرد: مبتلایان به اُتیسم به جز مستمری ماهیانه، اگر دارای معلولیت شدید و خیلی شدید باشند، کمک هزینه حق پرستاری دریافت میکنند.
قادری احسانپور گفت: کمک هزینه ایاب و ذهاب برای تردد، کمک هزینه درمان، استفاده از خدمات مراکز روزانه، کمک هزینه بهبود تغذیه، کمک هزینه درمان اختلال بلع و دهان و کمک هزینه حق پرستاری خانواده محور از خدمات ارائه شده بهزیستی به افراد دارای اُتیسم است.
او افزود: در موارد حادی که خانوادهها توان نگهداری فرد مبتلا به اُتیسم را ندارند این افراد در مراکز شبانه روزی بهزیستی پذیرش میشوند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان با اشاره به اینکه سامانه ملی غربالگری اُتیسم برای کودکان ۲ تا ۶ سال از پنج سال گذشته راه اندازی شده و برای عموم مردم قابل دسترسی است افزود: اگر تست غربالگری اُتیسم مشکوک باشد تستهای دقیقتر بر روی فرد انجام میشود و در سال گذشته ۱۱۰ نفر به این سامانه مراجعه کردند و غربالگری شدند.
قادری احسانپور با بیان اینکه افراد اُتیسم از تمامی خدمات حوزه توانبخشی برخوردار هستند تاکید کرد: آخرین رقم پرداخت مستمری به مددجویان بهزیستی حدود ۹۹ میلیون ریال، حق پرستاری ۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال و کمک هزینه معیشت ماده ۲۷ برحسب شرایط افراد و میزان درآمد افراد متغیر است.
اتیسم یک نوع اختلال عصبی و تکاملی است که بر نحوه تعامل فرد با دیگران، برقراری ارتباط، یادگیری و رفتار او تأثیر میگذارد.