مدیرعامل شرکت دیزل سنگین ایران گفت: نخستین موتور بومی ۳ مگاواتی کشور، با هدف رفع ناترازی انرژی و کاهش وابستگی ارزی، در شرکت دیزل سنگین ایران رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرعامل شرکت دیزل سنگین ایران اعلام کرد تولید موتور بومی ۳ مگاواتی توسط متخصصان این شرکت، کشور را از تأمین انرژی برق و ناترازیهای موجود در این بخش بهطور کامل بینیاز خواهد کرد.
عیسی مرادی در حاشیه مراسم رونمایی و افتتاح نخستین موتور بومی ۳ مگاواتی در شرکت دیزل سنگین ایران در آمل، که با حضور وزیر دفاع انجام شد، در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما گفت: کشور از سالهای گذشته به دنبال تولید این نوع موتورها بوده است و خوشبختانه بومیسازی و داخلیسازی این نوع موتورها به نتیجه موفقیتآمیز رسیده است.
وی ادامه داد: موتور بومی ۳ مگاوات مبتنی بر فرآیند تحقیق و توسعه و با تکیه بر دانش متخصصان شرکت دیزل سنگین ایران (دسا) طراحی شده است. این موتور، که در رده توانی ۳ مگاوات قرار دارد، در صنایع نیروگاهی، دریایی و ریلی کاربرد گستردهای دارد.
مدیرعامل شرکت دیزل سنگین ایران تصریح کرد: با ایجاد ظرفیت جهت پشتیبانی و تأمین قطعات یدکی برای موتورهای مشابه موجود در کشور، میتوان در شرایط تحریم ناترازی انرژی کشور را با تولید این نوع موتورها برطرف کرد.
مرادی همچنین به مشکلات موجود در صنعت ریلی کشور اشاره کرد و گفت: سرعت ناوگان حملونقل ریلی کشور پایین است که با تولید انبوه موتورهای سه مگاواتی میتوان وضعیت سرعت در این بخش را ساماندهی و بهبود بخشید.
صرفهجویی یک میلیون یورویی با ساخت هر موتور سه مگاواتی
وی به قابلیتهای نسل جدید موتورهای سه مگاواتی اشاره کرد و افزود: این موتورها با توان ۳ هزار کیلووات و دور هزار RPM و وزن ۱۸ تن طراحی شدهاند. با هماهنگسازی این موتورها با ژنراتورهای نیروگاهی، وزن آنها به حدود ۲۵ تن میرسد.
مرادی تأکید کرد: نسل جدید این موتورها در حوزه رقابتپذیری و قیمت، مزیت ویژهای برای کشور دارد. به ازای تولید هر موتور، بیش از یک میلیون یورو صرفهجویی ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت. وی تصریح کرد که برنامه امسال این شرکت، تولید ۱۰ دستگاه موتور سه مگاواتی و طی سه سال آینده تولید حدود ۴۵۰ دستگاه است.
کاربرد موتورهای سه مگاواتی در تأمین برق اضطراری
مرادی همچنین از کاربردهای دیگر این موتورها، از جمله تولید برق اضطراری به صورت ترکیب چند موتور با دیزل ژنراتور خبر داد و گفت: این موتورها میتوانند بهعنوان نیروگاههای کوچک برای شرکتهای کوچک نیز مورد استفاده قرار گیرند.
وی با اشاره به توانایی این موتورها در مدیریت ناترازی برق کشور، یادآور شد: با افتتاح خط تولید این موتورها، دستکم برای ۲۰۰ نفر بهصورت مستقیم و برای حدود ۶۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم، فرصت اشتغال فراهم شده است.