واکنش کشورهای جهان به تعرفه های آمریکا
روزنامه گاردین نوشت: تعرفه های جدید دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر کالاهای دیگر کشورهای جهان، جنگ جهانی تجاری را آغاز کرده و واکنش دولت ها را برانگیخته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه گاردین نوشت تعرفه ۱۰ درصدی جدید دونالد ترامپ بر کالاهای وارداتی، میزان تعرفههای آمریکا بر شماری از کشورها را به ۵۰ درصد رساند.
در حالی که دونالد ترامپ میگوید: این تعرفه ها، در واکنش به دهها سال روابط بازرگانی نامتوازن و غیر منصفانه دیگر کشورها با آمریکاست، اکنون تعرفههای آمریکا بر دیگر کشورها، به بالاترین میزان از زمان جنگ جهانی دوم میرسد. در پی اعلام تعرفههای جدید آمریکا، صبح امروز ارزش سهام در بازارهای آسیایی و اروپایی، پایین آمد.
روزنامه گاردین نوشت: تعرفههای دولت ترامپ بر چین، اکنون از ۵۰ درصد هم بیشتر شده و پکن از آمریکا خواسته است رشد اقتصاد جهان را به خطر نیندازد و تعرفههای جدید را فورا لغو کند. به نوشته این روزنامه، دولت چین هشدار داده است تعرفههای دولت آمریکا علیه کالاهای دیگر کشورها، علاوه بر منافع آمریکا، به زنجیره بین المللی تولید و توزیع کالا آسیب میزند، زیرا جنگ بازرگانی، برنده نخواهد داشت و چین، تعرفه هایش بر کالاهای آمریکایی را افزایش خواهد داد.
در حالی که دولت انگلیس انتظار داشت آمریکا۲۰ درصد بر کالاهای انگلیسی تعرفه اعمال کند، اندکی خیالش راحت است، زیرا ترامپ فقط ۱۰ درصد بر کالاهای انگلیسی تعرفه بست. به نوشته گاردین، اما اکنون همگان انتظار دارند این ۱۰ درصد تعرفه نیز بر رشد اقتصادی انگلیس اثر منفی بگذارد. گاردین افزود: در پی تعرفههای دولت آمریکا بر کالاهای انگلیسی، لندن اکنون با خطر کاهش هزاران شغل روبروست و دولت این کشور باید یا مالیاتها را باز افزایش دهد یا باز هم از بودجه خدمات عمومی بکاهد.
روزنامه گاردین نوشت دولت کره جنوبی اعلام کرد این کشور به عنوان چهارمین اقتصاد بزرگ اسیا، به ۲۵ درصد تعرفه بر کالاهای صادراتی این کشور به آمریکا، واکنش نشان خواهد داد. به نوشته این روزنامه، رئیس جمهور موقت کره جنوبی دستور داد در نشستی اضطراری با شرکت مقامات اقتصادی و امنیتی، بحران ناشی از تعرفههای ترامپ بر کالاهای این کشور بررسی شود و تاکید کرد این تعرفه ها، جنگ جهانی تعرفه هاست. گاردین نوشت تعرفههای دولت ترامپ، به ویژه بر صنعت خودروسازی کره جنوبی اثر منفی دارد و موجب کاهش صادرات خودروهایی همچون هیوندای و جیام خواهد شد. شرکتهای خودروسازی کره جنوبی پارسال ۳۴.۷۴ میلیارد دلار خودرو به آمریکا صادر کردند.
به نوشته گاردین، نخست وزیر ژاپن میگوید به عنوان بزرگترین کشور سرمایه گذار در آمریکا، انتظار ندارد که تعرفههای امریکایی یکسان بر همه کشورها اعمال شود. این روزنامه نوشت وزیر بازرگانی و صنایع ژاپن با ابراز ناامیدی از تعرفههای آمریکا گفت کشورش هنوز امیدوار است بتواند دولت ترامپ را متقاعد سازد در این باره تجدید نظر کند. گاردین نوشت در پی اعلام تعرفههای آمریکا، ارزش سهام در بازار ژاپن ۴ درصد کم شد، زیرا ۳۰ درصد از صادرات خودروهای ژاپن، به آمریکاست.
گاردین نوشت: دونالد ترامپ، ۲۶ درصد تعرفه بر کالاهای هندی اعمال کرد و رئیس جمهور آمریکا افزود هند، ۵۲ درصد بر کالاهای آمریکایی، تعرفه اعمال کرده است. به نوشته این روزنامه، صادرات حدود ۱۴ میلیارد دلاری محصولات الکترونیکی و بیش از ۹ میلیارد دلاری جواهرات، همراه با منسوجات و محصولات فناوری اطلاعات، بیش از دیگر کالاهای هندی از این تعرفهها آسیب میبیند. گاردین نوشت بازرگانی میان آمریکا و هند، به نفع هند است که ۴۶ میلیارد دلار، بیشتر به آمریکا صادر میکند و انتظار میرود دولت هند، تعرفهها بر ۲۳ میلیارد دلار واردات از آمریکا را کم کند ولی فعلا از قرارداد بازرگانی میان دو کشور، صحبت نمیشود.
به نوشته رسانههای انگلیس نخست وزیر استرالیا گفت تعرفههای آمریکا علیه این کشور، اقدام یک دولت دوست و متحد نیست. وی افزود این تعرفه ها، هیچ انگیزه معقول ندارد و به زیان همکاری دو ملت است. شماری از مواد معدنی استرالیا که در آمریکا یافت نمیشوند، مشمول تعرفههای ترامپ نمیشوند.
نخست وزیر زلاندنو هم میگوید حدود ۹۰۰ میلیون دلار تعرفه بر کالاهای صادراتی زلاندنو به آمریکا اعمال میشود که اثر آن بر مشتریان این کالاها در آمریکا منتقل خواهد شد. وی افزود: این تعرفههای دولت آمریکا موجب میشود مشتریان کالاها را گرانتر بخرند، تورم بیشتر و رشد اقتصادی در سراسر جهان کند شود. نخست وزیر زلاندنو، ادعای دولت ترامپ مبنی بر تعرفه ۲۰ درصدی زلاند نو بر کالاهای آمریکایی را رد کرد و گفت معلوم نیست این عدد چگونه محاسبه شده است.
به نوشته روزنامه گاردین، تعرفههای دولت آمریکا بر فولاد، خودرو و آلومینیوم کانادا، ۲۵ درصد بود، اما این هفته، تعرفه جدید بر کالاهای کانادایی اعمال نشد. این روزنامه نوشت نخست وزیر کانادا قول داده است با تعرفههای دولت آمریکا مبارزه کند و کشورش را به قویترین اقتصاد در گروه ۷ مبدل سازد. گاردین نوشت مکزیک هم که قبلا مشمول تعرفههای ترامپ شده بود، این هفته تعرفه جدیدی دریافت نکرد. رئیس جمهور مکزیک روز چهارشنبه گفت در پی ضربه تعرفهای متقابل با آمریکا نیست، اما "برنامهای جامع" را در نظر دارد.
گاردین نوشت: هیات دولت تایوان نیز تعرفههای دولت آمریکا را "بسیار غیر منطقی" نامید و وعده داد در این باره، با دولت آمریکا گفتوگو خواهد کرد. به نوشته این روزنامه، تعرفه ۳۲ درصدی آمریکا بر کالاهای وارداتی از تایوان، اقتصاد تایوان را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد، زیرا بیش از ۶۰ درصد از درامد این جزیره، از صادرات است که ۷۴ میلیارد دلار بیش از واردات این کشور است. روزنامه گاردین نوشت براساس براورد اقتصاددانان بلومبرگ، تعرفههای آمریکا علیه کالاهای تایوانی، حدود ۳.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی تایوان را کم میکند.
به نوشته روزنامه گاردین، دولت تایلند در بیانیهای اعلام کرد تعرفههای آمریکا، بر همه شرکای تجاری آن کشور، از جمله بر مشتریان آمریکایی اثر خواهد داشت، زیرا آنان ممکن است نتوانند از پس هزینههایی که به سرعت افزایش مییابد، بر آیند. دولت تایلند از صاحبان مشاغل خواست به فکر یافتن بازارهای بالقوه جدید باشند و از تمرکز بر بازار آمریکا، دست بردارند. این دولت ابراز امیدواری کرد در نخستین فرصت، درباره این تعرفهها با دولت آمریکا وارد گفتوگو شود.