مدیریت مصرف انرژی با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها
معاون اول رئیس جمهور گفت: با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها از هدر رفت منابع انرژی جلوگیری و مصرف آن بهتر میشود.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست افزود: توجه جدی به مسائل زیست محیطی از جمله جلوگیری از هدررفت منابع انرژی در بخش های مختلف صنعتی و کشاورزی و حتی منازل یکی از اساسیترین مسائل در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانههاست.
معاون اول رئیس جمهور گفت: کشور ما از لحاظ اقتصادی نیازمند رشد و توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و رفاه برای مردم است اما در کنار توسعه اقتصادی مسائل زیست محیطی نیز باید جزء موضوعات اساسی باشد.
وی ادامه داد: به علت پایدار نبودن توسعه و نیز مسائل زیست محیطی در دهههای گذشته، در مقطع فعلی چالشهای اساسی داریم که مهمترین آنها خشکسالیهای اخیر از جمله کاهش آب رودخانهها، زیستگاهها و مهمتر از آن دریاچه ارومیه است.
جهانگیری افزود: بر اثر آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و آلودگی آب های زیرزمینی کیفیت زندگی به شدت کاهش یافته و این نیازمند پرداختن به مسائل زیست محیطی است.
وی گفت: از سویی دیگر استفاده سه برابری از ظرفیت های طبیعی کشور امکانات زیستی را در معرض تخریب قرار داده و همچنین پدیده گرد و غبار به عنوان پدیدهای جدیدی 23 استان ما را در معرض خطر قرار داده است.
جهانگیری افزود: اقتصاد سبز راه برون رفت از این مشکلات است، بنابراین همه دستگاهها، قوای سهگانه، آحاد مردم و رسانهها باید در کنار هم مسائل زیست محیطی را به عنوان موضوعی جدید مدنظر قرار دهند و همه در اجرای طرحهای زیست محیطی مشارکت کنند.
وی به تعداد انگشت شمار روزهای پاک در کلانشهرها به ویژه تهران اشاره کرد و گفت: برای رفع آلایندگی هوا به کارهای جدی نیاز است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: یقیناً دولت تدبیر و امید منابع کشور را در جاهایی مثل مسائل محیط زیستی، آب و آلایندگی هوا هزینه میکنند که نیاز جدی کشور است.
جهانگیری گفت: دولت برای موضوعات مصرف انرژی، خودروها و مصرف سوخت وقت جدی گذاشته و اقدامات خوبی انجام داده است که از جمله آنها میتوان به فعال شدن شورای عالی محیط زیست بعد از سالها تعطیلی و تشکیل کارگروههای ویژه اشاره کرد.
سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست امروز در محل دائمی نمایشگاههای تهران گشایش یافت.
293 شرکت داخلی و خارجی در این نمایشگاه تجهیزات پایش و آنالیز آلاینده های زیست محیطی را در قالب 300 غرفه به معرض نمایش گذاشتهاند.
در این نمایشگاه اقدامات و فعالیتهای زیست محیطی استانهای کشور در زمینه آلودگی هوا، صوت و سایر آلایندهها ارائه و بستری مناسب برای ارائه فعالیت، عملکرد، استراتژی و فناوریهای جدید سنجش آلایندههای محیط زیست فراهم شده است.
این نمایشگاه با هدف آشنایی بیشتر مردم با الگوی صحیح مصرف و فناوریهای نوین برای کاهش مصرف از امروز تا 27 بهمن در تهران برپاست.
تشکیل کارگاههای آموزشی نظیر کاربرد نانوفناوری در محیط زیست، ارزیابی اثرات زیست محیطی فرایند معدن کاری، بررسی کیفیت هوای تهران و برگزاری مناظرههای زیست محیطی از جمله برنامههای جنبی این نمایشگاه است.
اقتصاد سبز، راهکار رفع مشکلات زیست محیطی
معاون اول رئیس جمهور گفت: توجه به اقتصاد سبز راه برون رفت کشور از مشکلات زیست محیطی است.
اسحاق جهانگیری در آئین افتتاح سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست با تاکید بر ضرورت رشد پایدار اقتصادی افزود: با اقتصاد سبز میتوان کشور را از مشکلات زیست محیطی و نیاز به توسعه اقتصادی بینیاز کرد.
وی با بیان اینکه اقتصاد سبز یکی از اساسیترین راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار است گفت: همه کشورها به این باور رسیدهاند که برای داشتن رشد اقتصادی و رهایی از چالشهای پیش روی جوامع توجه به اقتصاد سبز امری اجتنابناپذیر است.
جهانگیری افزود: شاید در مقطعی تصور میشد که میتوان بدون توجه به مسائل زیست محیطی به رشد و توسعه پایدار دست یافت، اما امروز مشخص شده است که بدون توجه به محیط زیست، رشد اقتصادی عوارضی را به همراه میآورد که از مزایای آن بیشتر خواهد بود و از این رو اقتصاد سبز بعنوان یک پاسخ برای نیاز بشر قرن بیستم مطرح شد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ایران کشوری در حال توسعه و دچار چالشهای جدی در بخش اقتصادی است گفت: توسعه اشتغال و ارتقاء رفاه مردم نیازمند توسعه اقتصادی و در کنار آن مسائل زیست محیطی در ایران به یکی از مهمترین مسائل و چالشهای پیش روی کشور تبدیل شده است.
جهانگیری با اشاره به اینکه ایران کشوری در منطقه نیمه خشک است افزود: به علت عدم توسعه پایدار اقتصادی و عدم توجه به مسائل زیست محیطی در دهههای گذشته، مشکلات فراوانی در مقطع فعلی گریبانگیر کشور شده است.
وی یکی از چالشهای زیست محیطی کشور را خشکسالی بیان کرد و گفت: این مشکل بخش قابل توجهی از زیستگاههای گیاهی و جانوری کشور را در معرض تخریب قرار داده است که به عنوان نمونه میتوان به مشکلات دریاچه ارومیه اشاره کرد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به جلسه روز گذشته دولت درباره نجات دریاچه ارومیه افزود: برای نجات این دریاچه نیازمند کار بلندمدت با اختصاص حجم بالایی از منابع هستیم که خوشبختانه امروز دولت طرحهای متعددی را برای این کار در نظر گرفته و در حال پیگیری است.
جهانگیری وجود آلودگی هوا در کلانشهرها و برداشتهای غیرمتعارف از منابع آبی را از جمله عوامل کاهشدهنده کیفیت زندگی مردم دانست و گفت: در کشور ما از ظرفیتهای طبیعی بیش از حد متعارف برداشت میشود و امکانات زیستی در معرض ویرانی است که برای رفع این مشکلات نیازمند کار و برنامهریزی جدی هستیم.
وی وظیفه دستگاههای تبلیغاتی و رسانهها را در امر فرهنگسازی و توجه به محیط زیست وظیفهای خطیر بیان کرد و افزود: طبق گزارش سازمان حفاظت محیط زیست تعداد روزهایی که کلان شهرها از هوای پاک برخوردار هستند به اندازه انگشتان دست رسیده است که باید برای این موضوع چارهاندیشی اساسی شود.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت اصرار جدی دارد از منابع کشور در جایی استفاده شود که نیاز ضروری و حیاتی مردم است گفت: دولت در تلاش است منابع را در بخشهایی همچون محیط زیست، آب و هوا هزینه کند و معتقد است اگر امروز به این مسائل پرداخته نشود با انواع و اقسام مشکلات روبرو خواهیم شد.
جهانگیری افزود: اصرار داریم در زمینه هوای کلان شهرها در بخش انرژی، سوخت و خودروهای فرسوده متمرکز شویم و خوشبختانه شورای عالی محیط زیست بعد از سالها وقفه کار خود را آغاز کرده است که امیدواریم نتایج و دستاوردهای مطلوبی داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به رویکرد دولت برای اجرای گام دوم طرح هدفمندی یارانهها گفت: یکی از جهت گیریهای دولت در طرح هدفمندی توجه به محیط زیست است که برای خارج کردن خودروهای فرسوده و استفاده بهینه از منابع انرژی کشور در این طرح برنامهریزی شده است.
جهانگیری توسعه اقتصادی و در کنار آن توجه به اقتصاد سبز و مسائل زیست محیطی را نیازمند همراهی همه قوا و آحاد مردم بیان کرد و افزود: فقط با همراهی و همدلی ملی است که میتوان ضمن توسعه پایدار اقتصادی، مشکلات و چالش های زیست محیطی کشور را مرتفع کرد.
معاون اول رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد: در دوره فعلی که همه مسئولان برای محیط زیست اهمیت ویژهای قائل هستند با جدیت بتوانیم بخش قابل توجهی از این مشکلات را مرتفع کنیم.
جهانگیری برگزاری اینگونه نمایشگاهها را در رسیدن به اهداف مورد نظر در زمینه مسائل زیست محیطی اقدامی شایسته دانست و گفت: تبادل دیدگاهها و استفاده از تجربیات موفق میتواند ما را در رسیدن به اهداف کمک کند.
معاون اول رئیس جمهور پس از سخنرانی در این مراسم از پدر محیطبان شهید ابراهیمی با اهداء لوح سپاس تجلیل و از سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست بازدید کرد و ضمن گفتگو با غرفهداران از آخرین دستاوردهای این بخش مطلع شد.
ابتکار: اقتصاد سبز، در دستورکار دولت
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اقتصاد سبز در دستورکار دولت یازدهم قرار دارد.
معصومه ابتکار در مراسم افتتاح سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست افزود: همزمان با شروع به کار دولت یازدهم از نظر شاخصهای زیست محیطی کشور وضعیت مطلوبی نداشت و با اهداف و چشم اندازها فاصله داریم.
وی گفت: اگر همزمان با توسعه اقتصادی مسیر درستی را انتخاب کنیم مشاغل جدیدی در زمینه بازیافت و انرژیهای نو ایجاد میشود که بخش خصوصی از آن به علت جذابیت استقبال میکند.
ابتکار افزود: یکی از محورهای اصلی برنامه رئیس جمهور اقتصاد سبز است و به همین علت در برنامهای که به مجلس ارائه شد اقتصاد سبز مورد تاکید مسئولان قرار گرفت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: واحدهای تولیدی باید بتوانند منابع آب و انرژیشان را مدیریت کنند و تولیدی را به بازار ارائه کنند که با محیط زیست سازگار باشد.
ابتکار افزود: امروز در دنیا موضوع مدیریت توسعه با محیط زیست یک اصل پذیرفته شده و قطعی است و ما نیز هنگامی که رشد اقتصادی را در دستور کار قرار دهیم باید بر این اصل پایبند باشیم.
وی گفت: با یک برنامهریزی صحیح میتوان اشتغال و توسعه را در کنار کاهش تخریبهای زیست محیطی مدیریت کرد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به حضور کشورهای خارجی در نمایشگاه محیط زیست افزود: علاوه بر وزیر محیط زیست ارمنستان، سفیر ایتالیا نیز در مراسم افتتاح حاضر شده است.
ابتکار گفت: اولین پارک بین مرزی ایران و ارمنستان با نام پارک صلح و دوستی ارس نیز نهایی شده است و به زودی احداث میشود.
وی همچنین بر لزوم توجه به مساله طراحی سبز در احداث واحدهای تولیدی تاکید کرد و افزود: نمیتوانیم ابتدا به توسعه برسیم و پس از آن مشکلات را شناسایی و برای رفع آن اقدام کنیم.
ابتکار گفت: بهینه سازی مصرف انرژی، آب و افزایش بهره وری باید در دستور کار واحدهای اقتصادی قرار گیرد.
وی افزود: محیط زیست اگرچه وظیفهاش بهبود وضع محیط زیست کشور است اما زمانی می تواند نقش خود را به خوبی ایفا کند که اقتصاد سبز در کشور همزمان با محیط زیست پیش برود.
ابتکار اظهار امیدواری کرد: سال آینده جامعه بین المللی حضور فعالتری در نمایشگاه داشته باشد چرا که مسایل زیست محیطی، جهانی و فارغ از مرزبندیها و مسایل سیاسی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: هدفمندی یارانه را با نگاه کاهش گازهای گلخانه ای، افزایش بهره وری و کاهش آلودگی هوا باید مورد توجه قرار دهیم.