به همت شرکتی دانشبنیان در شیراز دستگاه وَلوِ (Valve) سوخت پالایشگاهی که یکی از تجهیزات حساس صنایع پالایشگاهی است، برای نخستین بار در کشور بومیسازی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، مجتبی یزدانپرست، طراح و سازنده این قطعه پالایشگاهی که فارغالتحصیل رشته الکترونیک عمومی از دانشگاه شیراز است، در این خصوص گفت: این دستگاه شامل بخشهای پیچیدهای است که پیش از این تنها در سه کشور آمریکا، اسپانیا و روسیه تولید میشد. اما اکنون ایران بهعنوان چهارمین کشور جهان موفق به بومیسازی این فناوری شده است.
وی با اشاره به اهمیت این قطعه افزود: مهمترین بخش این تجهیز، سیستم بادی آن است که تاکنون فقط در اسپانیا تولید میشد. همچنین بردهای الکترونیکی آن نیز پیشتر در آمریکا ساخته میشد، اما توانستیم تمامی این اجزا را در داخل کشور طراحی و تولید کنیم.
یزدانپرست با بیان این که فعالیت خود را از تعمیر تجهیزات پالایشگاهی، پتروشیمی و نیروگاهی آغاز کرده است، گفت: زمانی که دستگاه ولو سوخت پالایشگاهی شرکت پترو پالایش کنگان دچار فرسودگی و از کار افتادگی شد، به علت تحریمها امکان خرید قطعه جدید از شرکت سازنده خارجی وجود نداشت. این شرکت قطعه را برای تعمیر به شیراز ارسال کرد، اما ما تصمیم گرفتیم به جای تعمیر، این تجهیز حیاتی را بومیسازی و تولید انبوه کنیم.
وی ادامه داد: دستگاه ولو سوخت پالایشگاهی اکنون با نصف قیمت نمونه خارجی در شرکت پترو پالایش کنگان نصب و با موفقیت در مدار بهرهبرداری قرار گرفته است.
یزدانپرست با تأکید بر ضرورت حمایت از شرکتهای دانشبنیان تصریح کرد: در صورتی که محصولات این شرکتها مورد استفاده صنایع داخلی قرار گیرد، نیازی به حمایت مالی از سوی دولت ندارند، چراکه با فروش محصولات خود میتوانند به اشتغالزایی و درآمدزایی دست یابند.
وی در پایان خواستار محدودیت واردات محصولاتی شد که نمونه داخلی آن ها توسط شرکتهای دانشبنیان تولید میشود و افزود: باید از توان داخلی حمایت شود تا مسیر خودکفایی در صنایع حیاتی کشور بیش از پیش هموار شد.