طرح تشدید نظارت بر فرآوردههای خام دامی در خراسان جنوبی از ۱۱ اسفند آغاز شده و تا ۱۱ فروردین با کمک ۶۹ تیم ثابت و سیار ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: صنعت دام بزرگترین صنعت تجدید پذیر کشور است و از آنجایی که در طول شبانه روز ۷۵ درصد سفره مردم از فرآوردههای خام دامی تشکیل میشود بنابراین نظارت بر آن اهمیت بالایی دارد.
احمدی افزود: با نزدیکی به عید نوروز و همچنین تقارن ماه رمضان با این ماه نظارت چند برابر شده و طرح تشدید نظارت بر فرآوردههای خام دامی از ۱۱ اسفند شروع شده و تا ۱۱ فروردین ادامه دارد.
وی گفت: ۶۹ تیم ثابت و سیار در استان که معمولاً هر تیم یک یا دو نفر هستند نظارت بر این موضوع را از مزرعه پیش از دامداری تا زمانی که فرآوردهها به منزل مردم برسد در دو شیفت صبح و شب انجام میدهند.
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه مردم در خرید فرآوردههای خام دامی دقت کنند که حتماً تاریخ تولید و انقضا، پروانه ساخت دامپزشکی و پروانه بهداشت بهرهبرداری داشته باشد افزود: بستهبندیها سالم و فاقد پارگی باشد و در مورد گوشت قرمز و ماهی نیز برچسب داشته باشند.
احمدی با بیان اینکه در مورد مرغ نیز پشت بستهبندیها کدی وجود دارد که با ارسال آن به سامانه پیامکی درج شده میتوانند اطلاعات کامل در مورد کشتارگاه و تاریخ ذبح را دریافت کنند گفت: در مورد تخم مرغ نیز تاریخ تولید و انقضا درج شده باشد و نکته مهم این است که حتماً باید داخل یخچال نگهداری شود.
وی افزود: ماهیهای تازه نیز حتماً از مرکزی که مجوز دارند تهیه شود و ماهی باید در یخ غوطهور بوده و آبشُش آن قرمز، رنگ آن شفاف و لیز باشد، اما چسبنده نباشد.
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: سامانه ۱۵۱۲ به صورت ۲۴ ساعته فعال بوده و مردم میتوانند موارد خلاف ضوابط دامپزشکی را از طریق این سامانه اعلام کنند.
احمدی با تاکید بر اینکه از مردم تقاضا داریم توصیهها را جدی گرفته و از خرید فروردههای خام دامی بیهویت خودداری کنند افزود: ۸۲۰ بیماری مشترک بین انسان و دام داریم که برخی از بیماریها از طریق گوشت، شیر و غذا منتقل میشود و این مهم است که گوشت ذبح شده ۲۴ ساعت در پیش سرد باشد تا ویروس کشی شود.