فیلم های «چ» ابراهیم حاتمی کیا و «رستاخیر» احمدرضا درویش که در مراسم حضور نداشتند بیشترین سیمرغ بخش سودای سیمرغ سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر را گرفتند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، فیلم های «چ» ابراهیم حاتمی کیا و «رستاخیر» احمدرضا درویش که در مراسم حضور نداشتند بیشترین سیمرغ بخش سودای سیمرغ سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر را گرفتند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، اهدای سیمرغ های این بخش با معرفی داوران آن آغاز شد.
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه بصری به سیدهادی اسلامی برای فیلم «چ» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی به حمیدرضا سلیمانی برای فیلم «رستاخیز» و «چ» و اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین چهرهپردازی به محسن دارسنج برای فیلم «همه چیز برای فروش» اهدا شد. جایزه این بخش را رامبد جوان اعلام کرد. او جایزه اش را به محسن امیریوسفی و امیرحسین ثقفی اهدا کرد.
سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی هم به محسن موسوی برای فیلم «رستاخیز» تعلق گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس به مجید میرفخرایی برای فیلم «رستاخیز» رسید. شراره سروش هم برای فیلم «همه چیز برای فروش» سیمرغ گرفت.
محسن شاه ابراهیمی با همراهی رضا عطاران جایزه این بخش را اهدا کرد.
سیمرغ بلورین بهترین صدای فیلم هم برای فیلم «چ» به صدابردار: بهمن اردلان و صداگذار: سیدعلیرضا علویان رسید. جایزه این بخش را جهانگیر میرشکاری و مجتبی راعی دادند.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به میلاد کی مرام برای فیلم «خط ویژه» اهدا شد. سیمرغ بلورین این بخش به بابک حمیدیان برای «چ» و «رستاخیز» رسید.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن به هنگامه حمیدزاده و ملیکا شریفینیا برای فیلم «اشباح» رسید.
هگمتانه امه قاضیانی برترین های بخش سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن را اعلام کرد که در این بخش دیپلم افتخار به کارن همایونفر برای فیلم «همه چیز برای فروش» رسید. استفان واربک برای فیلم «رستاخیز» سیمرغ بلورین گرفت. جوایز این بخش را هانیه توسلی اعلام کرد.
سیمرغ بلورین بهترین تدوین به مهدی حسینیوند برای فیلم «چ» رسید. مهدی فخیم زاده و فرامرز قریبیان برندگان این بخش را اعلام کردند.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به حسین جعفریان برای فیلم «رستاخیز» اهدا شد. جایزه این بخش را هوشنگ گلمکانی و محمود کلاری اهدا کردند.
در این بخش مراسم پخش کلیپی با صدای محسن چاوشی در برنامه گنجانده شده بود که با مضامین مذهبی پخش شد.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد به رضا عطاران برای فیلم «طبقه حساس» رسید.
مریلا زارعی برای فیلم «شیار 143» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به بهروز افخمی برای فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» تقدیم شد.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی هم به نام احمدرضا درویش برای فیلم «رستاخیز» ثبت شد. درویش در این مراسم حضور نداشت.
جایزه ویژه هیئت داوران به نرگس آبیار برای «شیار 143» تقدیم شد. وی جایزه خود را به همه مادران رزمندگان تقدیم کرد و از ابراهیم حاتمی کیا تشکر صمیمانه کرد.
دیگر جایزه ویژه هیئت داوران برای حمید نعمتالله کارگردان «آرایش غلیظ» در نظر گرفته شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم به تهیهکنندگان فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» (به تهیهکنندگی بهروز افخمی و سیدجمال ساداتیان) تقدیم شد. سیمرغ دوم این بخش به «رستاخیز» به تهیهکنندگی تقی علیقلیزاده رسید.
در ادامه بنیاد سینمایی فارابی برای تهیهکنندگی فیلم «چ» جایزه ویژه نگاه ملی را گرفت.
عسگرپور مدیرعامل خانه سینما نتیجه آرای مردمی را برای انتخاب سیمرغ مردمی قرائت کرد. فیلمهای سینمایی «خط ویژه» و «شیار 143» به طور مشترک سیمرغ این بخش را گرفتند.
بهترین کارگردان جشنواره فیلم فجر مشخص شد
کارگردان فیلم سینمایی "رستاخیز" سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را از آن خود کرد.
احمدرضا درویش در غیابش در مراسم پایانی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر برای فیلم سینمایی "رستاخیز" سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را دریافت کرد.
"رستاخیز " فیلمی با موضوع واقعه عاشوراست که احمدرضا درویش آن را در 12 سال ساخته است.
بهترین بایگران جشنواره فیلم فجر مشخص شد
مریلا زارعی و رضا عطاران بهترین بازیگران نقش های اول زن و مرد سینمای ایران در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر شدند.
مریلا زارعی که نقش الفت را در فیلم "شیار 143" ایفا کرد امشب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن این جشنواره را دریافت کرد.
زارعی پس از دریافت سیمرغش از عوامل فیلم قدردانی کرد و ابراهیم حاتمی کیا را به علت شناساندن این فیلم به مردم ستود.
وی خطاب به حضار گفت: اگر نقشم به دل شما نشست خواهش می کنم به احترام همه مادران، مادران سرزمینم که عاشقانه سالهای طولانی غم عزیزانشان را بر دل نگه داشته اند و ایثار کردند چند دقیقه سرپا بایستید و از آنها قدردانی کنید.
رضا عطاران هم برای بازی در فیلم سینمایی "طبقه حساس" کمال تبریزی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد این جشنواره را دریافت کرد.
همچنین دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به میلاد کی مرام برای فیلم "خط ویژه" اهدا شد.
سیمرغ بلورین این بخش به بابک حمیدیان برای بازی در فیلم های"چ" و "رستاخیز" رسید.
بابک حمیدیان پس از دریافت سیمرغش ابتدا یاد و خاطره شهید اصغر وصالی و همرزمانش را گرامی داشت و سپس خطاب به نهاوندیان که به نمایندگی از رئیس جمهور در جلسه حاضر شده بود گفت: چشم امید ما اول به خدا بعد به شماست.
وی افزود: می خواهیم بی واسطه خواسته هایمان را به شما (رئیس جمهور) بگوییم این درخواست را اجابت کنید.
حمیدیان همچنین در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر، با نشان دادن مچ بندش گفت:من آن شال سرخی را که در فیلم "چ" حاتمی کیا بر گردن انداخته بودم همیشه به همراه خود دارم و امیدوارم که توانسته باشم ادای دین کنم.
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن به هنگامه حمیدزاده و ملیکا شریفینیا برای فیلم "اشباح" رسید.
همچنین سیمرغ بلورین نقش مکمل زن به شبنم مقدمی برای فیلم "امروز" ساخته رضا میرکرمی اهدا شد.
معرفی سیمرغ بهترین فیلم جشنواره فیلم فجر
سیمرغ بلورین بهترین فیلم سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر به برترین های این بخش اهدا شد.
در بخش بهترین فیلم سینمایی فیلم "آذر، شهدخت، پرویز و دیگران" به تهیه کنندگی جمال ساداتیان و بهروز افخمی اولین سیمرغ بلورین این بخش و فیلم سینمایی "رستاخیر" به تهیه کنندگی نقی علیقلی زاده، دومین سیمرغ بلورین بهترین فیلم در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر را دریافت کردند.
مردم به فیلم های "شیار 143" و "خط ویژه" سمیرغ دادند
امسال هم سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه مردم به دو فیلم رسید.
محمدمهدی عسکرپور مدیرعامل خانه سینما که امسال مسئولیت شمارش آرای مردمی جشنواره فیلم فجر را بر عهده داشت در مراسم پایانی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر با اعلام برترین های جشنواره از نگاه مردم گفت: به علت نزدیکی و اختلاف یک صدمی آرای مردمی بین فیلم های "شیار 143" به کارگردانی نرگس آبیار و "خط ویژه" مصطفی کیایی امسال سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه مردم به هر دوی این فیلم ها تعلق می گیرد.
پارسال نیز دو فیلم "هیس دخترها فریاد نمی زنند" پوران درخشنده و "حوض نقاشی" مازیار میری به علت نزدیکی آراء، سیمرغ های آرای مردمی جشنواره را به خود اختصاص داده بودند.
فیلم «چ» جایزه نگاه ملی جشنواره را هم از آن خود کرد
جایزه نگاه ملی در مراسم پایانی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر به بنیاد سینمایی فارابی برای فیلم «چ» ساخته ابراهیم حاتمی کیا اهدا شد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، محمدرضا جعفری جلوه مدیر بنیاد سینمایی فارابی پس از دریافت این جایزه گفت: باید از تلاش های بزرگانی مانند شهید چمران و همرزمانش در لبنان و جبل عامل و جبهه های حق علیه باطل تشکر کنیم.
فیلم «چ» روایت دو روز از زندگی شهید مصطفی چمران در منطقه پاوه است و پیش از این جایزه ،5 سیمرغ بلورین جشنواره در بخشهای جلوه های ویژه بصری، میدانی،صدابرداری،بهترین نقش مکمل مرد و تدوین را دریافت کرد.
وزیر ارشاد: جشنواره فیلم فجر، پر رونق برگزار شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همه بخش های سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، گرم و پر رونق برگزار شد.
علی جنتی در مراسم پایانی این جشنواره افزود: امسال سیمرغ پیام دوستی و همدلی به ارمغان آورد و امید و اعتباری دوباره بخشید.
وی گفت: مهمترین ویژگی این دوره افزایش گستره جغرافیای برگزاری این رویداد به کل این سرزمین بود به نحوی که امکان اکران فیلمهای این دوره در سراسر کشور فراهم شد و این اتفاق گامی در جهت ایجاد عدالت فرهنگی خواهد بود که دولت یازدهم در پی آن است.
جنتی افزود: این دوره از جشنواره از نظر تعدد مضامین یکی از متنوعترین دورههای جشنواره به شمار میآید و به سلیقه های گوناگون توجه کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از هدیه ویژه سازمان سینمایی در قالب طرح «سینما سلام» که زمینه آشتی مردم را با سینماها فراهم کرد، تشکر می کنم.
وی افزود: مراسم تقدیر از سینماسازان نیز از برنامههایی بود که میتواند این بخش را به سرمایهگذاری در زمینه زیرساختها ترغیب کند.
جنتی به جایگاه سینمای ایران در جهان اشاره و با بیان اینکه امروز سینمای ایران و سینماگر ایرانی مورد احترام همه جهان است، اضافه کرد: این سینما در سه دهه گذشه به سبکی رسید که مبتنی بر اخلاق و تکریم خانواده است و خود را از کلیشه و بیبندوباری دور نگه داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: عرصه هنر، عرصه آزاداندیشی است و هنرمند در فضای آزاد و فارغ از همه محدودیتها میتواند نیک بیاندیشد و بیافریند البته رعایت قواعد شرعی، عرفی و فرهنگی نیز همواره مورد توجه سینماگران است.
وی افزود: امروز سینماگران از نظر دیدگاههای ویژه فلسفی، سوژههای مردمی و خلاق میتوانند همپای سینمای رده اول جهان قرار بگیرند.
جنتی ادامه داد: شاید بتوان گفت کمبود سرمایهگذاری و منابع مالی مشکل اصلی این سینماست که دردی مشترک در همه کشورهای در حال توسعه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میدانم که در طول چند دهه گذشته نسبت به برخی سیاستگذاریها انتقاداتی داشتهاید و این را هم خوب میدانم که بیش از گذشته به خادمان خود اعتماد کردهاید و امیدوارم که تلاش برای این جشنواره، پاسخی به اعتماد شما باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه عرصه هنر دینی، عرصه ژرفاندیشی و آزاداندیشی است، افزود: ابتکار برخی هنرمندان متدین و متعهد در نمایش نمادین چهره برخی از ذوات معصومین، تاثیر اثر دینی را صد چندان میکند؛ کاری که از راههای تبلیغی دیگر دشوار و گاه دستنیافتنی است.
جنتی ادامه داد: ضمن درک برخی از روحیات،ابتکار این گروه را قابل ستایش میدانم.
نهاوندیان: جشنواره فیلم فرصتی برای تبین و ترویج ارزش هاست
رییس دفتر ریاست جمهوری گفت: جشنواره فیلم فرصتی برای تبیین ، ترویج و توسعه ارزش هایی است که مردم در حماسه سیاسی امسال آفریدند و این هنرمندان هستند که می توانند این فرصت را به یک اثر ماندگار تبدیل کنند.
محمد نهاوندیان که به نمایندگی از رئیس جمهور در مراسم پایانی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر شرکت کرده بود در سخنانی افزود:آفرینندگان آثار ماندگار، پرچم اعتدالی را که مردم ایران برافراشته اند، برافرشته تر کنند.
وی گفت: هنر مردمی و ماندگار حرف مردم را می زند و در راه مردم گام بر می دارد.
رئیس دفتر رییس جمهور افزود: امسال مردم ما حماسه آفریدند و با حضور خود پیام حرکت و هدفداری و ایستادگی و پیشروی را به همه جهان دادند و جهانیان هم از این پیام استقبال و آن را تحسین کردند.
وی گفت: در حماسه سال 92 انقلاب سال 57 و ارزش های انقلاب بازسازی شد و یک بار دیگر وحدت، معنویت، اعتدال، تدبیر و امید درخشان شد.
نهاوندیان ادامه داد: هنر اصیل و مردمی آیینه دار ارزش ها ، آرزوها ، گلایه ها ، امیدها ، اشک ها و لبخندهای مردم است.
رئیس دفتر رییس جمهور افزود: در این فضای جدید امیدواری و همبستگی مردم که در کشور ایجاد شده است ، بیش از هر زمان دیگر به حضور سازنده هنر نیاز داریم.
وی گفت: هنر نمی تواند نسبت به جلوه درخشان اعتدال و امید و عقلانیت بی تفاوت بماند.
نهاوندیان افزود: مردم ما پرچم اعتدال در معنویت، امید و اعتدال در همه عرصه ها را برافراشتند.
وی تصریح کرد: مردم تصمیم گرفته اند در مقابل افراطی گری بایستند، چون می دانند در فضای اعتدال هنر و آزادمردی رشد می کند و مردم کریم تر ، مهربان تر، امیدوارتر و بردبارتر می شوند.
نهاوندیان گفت: در فضای اعتدال است که می توان شعارهای راهبردی رییس جمهور منتخب را تحقق و اقتصاد را رونق بخشید و اخلاق را احیا کرد.
رئیس دفتر رییس جمهور ادامه داد: اما این فضای اعتدال را باید پاسداری و پاسبانی کرد و آن را باید توانمندتر و گسترده تر کرد.
وی گفت: این هنر اصیل و مردمی است که می تواند فضای اعتدال را ایجاد کند و دشواری نرمش قهرمانانه را نمایش دهد و قهرمانان اعتدال و الگوهای واقعی اعتدال برای زندگی واقعی به جوانان این میهن را بشناساند.
نهاوندیان افزود: تندی و تندخویی ممکن است خبرساز باشد اما نمی تواند خیرآفرین باشد، می تواند هیجان لحظه ای ایجاد کند اما نمی تواند آرامش ماندگار و رشد عزت مند را برای ملت فراهم کند.
وی گفت: امیدوارم در سال پیش رو در همه جشنواره های هنری و جشنواره فیلم سال آینده همچنان که در پیام افتتاحیه رییس جمهور بود جایزه ملی به آثاری که بین مردم و سینما آشتی ایجاد کند و در محتوا پیام هایی را که مردم بر آن تاکید کرده اند مورد توجه قرار دهند داده شود.
حاتمی کیا و درویش غایبان بزرگ مراسم پایانی جشنواره فیلم فجر
کارگردانان دو فیلم « چ» و «رستاخیز » در حالی در مراسم پایانی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر غایب بودند که بیش از نیمی از سیمرغ ها و جوایز جشنواره به این دو اثر تعلق گرفت.
فیلم «چ» روایت دو روز از زندگی شهید مصطفی چمران در منطقه پاوه ، سیمرغ های بلورین بهترین جلوه های ویژه ،بهترین صدا برداری بهترین تدوین و جایزه نگاه ملی جشنواره را دریافت کرد .
همچنین این فیلم دو سیمرغ بلورین را برای بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و بهترین جلوه های ویژه میدانی را به طور مشترک با فیلم "رستاخیز" دریافت کرد.
«رستاخیز»،فیلمی درباره واقعه عاشورا هم علاوه بر این دو سیمرغ ،سیمرغ های بهترین طراحی صحنه و لباس ،بهترین موسیقی متن ،بهترین فیلم برداری ،بهترین کارگردانی و بهترین فیلم را دریافت کرد.
در مراسم پایانی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، علتی برای غیبت این دو کارگردان اعلام نشد.