کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز بر رعایت بایدها و نبایدها وعده افطار توسط روزه داران به منظور حفظ سلامتی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ندا فرح بخش در گفتوگو با خبرنگار ما در رابطه با بایدها و نبایدهای وعده افطار در ماه مبارک رمضان گفت: ابتدا روزه خود را با شیر گرم، آب جوش یا چای کم رنگ همراه با خرما یا کشمش باز کنید.
وی افزود: خوردن چند لقمه نان و پنیر و سبزی (حتی الامکان استفاده از مغزها مثل گردو یا پسته)، یک کاسه سوپ، آش، حلیم کم چرب، فرنی یا شیربرنج در وعده افطار گنجانده شود و در فصل گرما با فاصله حدود نیم ساعت بعد از افطار، غذایی مشابه شام ایام معمولی سال شامل یکی از این غذاها ازجمله؛ مرغ یا ماهی (ترجیحاً سرخ نشده)، جوجه کباب، کباب شامی یا انواع کوکو (کم چرب)، خوراک لوبیا، عدسی، خوراک سبزیجات با کمی نان (بهتر است از نانهای سبوس دار استفاده کنید) به همراه ماست وخیار یا دوغ و سبزی خوردن یا سالاد انتخاب کنید.
فرح بخش درخصوص نبایدها وعده افطار میگوید: حتی الامکان از نوشیدن آب زیاد به خصوص آب سرد، نوشابههای گازدار و ... در وعده افطار خودداری شود، البته استفاده زیاد از برخی مواد غذایی همچون چای پررنگ، قهوه، کاکائو، ادویه جات، زولیبا و بامیه توصیه نمیشود.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز اضافه کرد: استفاده زیاد از برخی انواع آش مثل آش رشته همراه با نعنای سرخ کرده و پیاز داغ و روغن فراوان در طول ماه مبارک، موجب ایجاد و یا تشدید مشکلات گوارشی و سوء هاضمه در افراد خواهد شد.
وی با تاکید بر مصرف مایعات مناسب، افزود: بهترین زمان برای دریافت آب و مایعات کافی توسط روزه داران از حدود یک تا دو ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از وعده سحری است، استفاده از میوهها به عنوان منابع غنی از ویتامین، املاح، فبیر و آنتی اکسیدان در فاصله بین افطار تا سحر به سلامت روزه دار کمک شایانی میکند.
فرح بخش تاکید کرد: بهتر است از میوهها (انواع مختلف) و سبزیجاتی مثل خیار، کمی خشکبار مثل برگه زردآلو و در صورت امکان چند عدد از انواع مغزها مثل گردو، پسته و بادام استفاده کنید، همچنین در فاصله شام تا سحر از مایعات سالم به خصوص" آب" استفاده شود.
وی ادامه داد: به جای نوشیدن نوشابههای گازدار یا آبمیوههای مصنوعی از شربتهای عرقیات گیاهی خانگی مثل عرق کاسنی، عرق نعناء و ... برای تامین آب و مایعات مورد نیاز بدنتان استفاده کنید. این شربتها برای افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند نیز توصیه میشود.
فرح بخش اضافه کرد: مصرف مقدار کافی مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه، شیر کم چربی و دوغ کم نمک بدون گاز درفاصله پس از افطار تا سحر کمک میکند که تعادل آب والکترولیتهای بدن درهنگام روزه داری حفظ شود.