نشست تخصصی بررسی چالشهای سیب زمینیکاران استان اردبیل و ترویج کشاورزی پایدار با حضور استادان دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی، محققان مرکز تحقیقات کشاورزی استان و نمایندگان تشکلهای کشاورزی و سیب زمینیکاران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در این نشست با تاکید بر ضرورت آموزش کشاورزان و ارائه فنون مهندسی نو در زمینه کاشت، داشت و برداشت محصول سیب زمینی گفت: در همه فرایند تولید محصول سیب زمینی، مدیریت هدفمند آفات و بیماریها، تقویت حاصلخیزی خاک و بهبود بهرهوری آب ضروری است.
جاوید صحرایی بر حل چالشهای تولید سیب زمینی در استان اردبیل تاکید کرد و افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل مسئولیت راهبری تولید ۳۲ نوع محصول کشاورزی را در استان اردبیل بر عهده دارد و مسئولان و کارشناسان با روحیه جهادی، به صورت همدل و همگام با کشاورزان برای تامین امنیت غذایی تلاش میکنند.
وی با عنوان این که مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همواره فعالانه در خدمت ۱۳۵ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی این استان است، اظهار کرد: ترویج و آموزش اساس و مبنای اصلی تولید بهینه در بخش کشاورزی محسوب میشود.
در این نشست تخصصی که در آستانه آغاز فصل کشت محصول سیب زمینی برگزار شد، مباحثی همچون تهیه بذر مرغوب، مبارزه با آفات و بیماریها، نحوه استفاده از کود و سموم کشاورزی، مدیریت مزرعه از زمان کاشت تا برداشت محصول، بازار محصول، نوسان قیمت محصول تولید شده در بازار، فرآوری محصول و نیز ضرورت رعایت الگوی کشت محصول مطرح شد.