سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی تنکابن: این شهرستان با تولید ۴۰ هزار تن کیوی رکوردار این محصول در استان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تنکابن گفت: این شهرستان با تولید ۴۰ هزار تن کیوی رکوردار این محصول در استان است.
رضا نجفی با اشاره به اینکه شهرستان تنکابن، قطب تولید کیوی در استان مازندران به شمار میرود افزودد: با توجه به اینکه کیوی از نظر صادرات، محصولی با ارزش است، اما باغداران در سالهای اخیر با مشکلات و چالشهایی برای فروش آن روبهرو بودند.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تنکابن تصریح کرد: برای صادرات بهتر این محصول، دو سالی است که جهادکشاورزی تاکید شناسنامه دار کردن باغها و محصول کیوی را در دستور کار خود قرار داد تا استانداردها و ضوابط کشورهای صادره انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه امسال با افزایش قیمت کیوی و امیدواری باغداران از این قیمت میتوان گفت که اجرای این طرح به نوعی در موفق بودن صادرات این محصول هم نقش داشت، تصریح کرد: در حال حاضر بر اساس گزارشهای میدانی قیمت این محصول در این شهرستان بستگی به اندازه و کیفیت کیوی ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان معامله میشود.
نجفی با اشاره به اینکه نسبت به سال گذشته، امسال به دلیل عدم باردهی مناسب با کاهش تولید کیوی در شهرستان روبهرو بودیم، گفت: ۴۰ هزار تن کیوی در باغات این شهرستان امسال تولید شد که همچنان رکورددار تولید استان هستیم.
وی با بیان اینکه ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ کیوی در شهرستان تنکابن زیر کشت است، افزود: این شهرستان با ۱۱ هزار بهره بردار رکورد دار در تولید این محصول با بیش از ۸۰ هزار تن سالهای گذشته در استان است.
مدیر جهاد کشاورزی تنکابن یاداور شد: صادرات این محصول براساس گواهی مبدأ صادرات از سوی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تنکابن تا تاریخ ۱۱ اسفند امسال ۲ هزار تن بود که بیش از ۷۰ درصد این محصول به کشورهای هند، روسیه و حاشیه خلیج فارس صادر و ۳۰ درصد در داخل کشور بهرهبرداری میشود.
وی در پایان با بیان اینکه کیوی در مقایسه با سایر درختان نیمه گرمسیری با آفات و بیماریهای کمتری مواجه است خاطرنشان کرد: مقاومت آن با سرما بیش از مرکبات بوده است، احتیاج به رطوبت و آب دارد و به دمای ۱۰ درجه سانتیگراد زیر صفر نیز مقاوم است و خسارت زیادی از این نظر متحمل نمیشود.