رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بر استفاده از ظرفیتهای موجود در استان کرمانشاه برای توسعه صنایع تبدیلی تاکید کرد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ، گفت: در حال حاضر، بیش از ۴۸۶ واحد صنایع تبدیلی در استان در زیرمجموعههای مختلف از جمله محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی فعال هستند، این واحدها با ظرفیتی بالغ بر ۵ میلیون و ۳۰۰ تُن، بخشی از نیاز استان به فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی را تأمین میکنند.
وی عنوان کرد: با توجه به ظرفیتهای بالای تولید محصولات کشاورزی در کرمانشاه، هنوز فرصتهای بسیاری برای گسترش و توسعه این صنایع وجود دارد؛ بهعنوان مثال، استان کرمانشاه در تولید محصولاتی مانند گندم، نخود، چغندر قند، سیبزمینی و پیاز جایگاه ویژهای دارد و ایجاد واحدهای جدید صنایع تبدیلی برای فرآوری این محصولات میتواند ضمن افزایش اشتغال، ارزشافزوده قابل توجهی را برای استان به همراه داشته باشد.
چالهچاله تصریح کرد: یکی از اولویتهای مهم استان ایجاد سومین کارخانه قند بهمنظور فرآوری مازاد تولید چغندر است، تولید بالای این محصول در کرمانشاه، نیاز به زیرساختهای جدید برای فرآوری را دوچندان کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: ایجاد واحدهای تولید شیر خشک، فرآوری سیبزمینی (با وجود دو واحد فعال و یک واحد در حال ساخت)، فرآوری پیاز و فرآوری زعفران از جمله ظرفیتهایی هستند که در صورت جذب سرمایهگذار، میتوانند تحولی چشمگیر در اقتصاد استان ایجاد کنند.
وی با تأکید بر اهمیت توسعه صنایع نخود، گفت: استان کرمانشاه یکی از قطبهای تولید نخود در کشور است، علیرغم راهاندازی چندین واحد فرآوری شامل سورت لیزری، کنسرو نخود و تولید سس حمص، اما با توجه به حجم بالای تولید این محصول، ایجاد واحدهای جدید برای فرآوری و بستهبندی نخود همچنان توجیه اقتصادی دارد.
چالهچاله اذعان کرد: توسعه این صنایع نهتنها به افزایش بهرهوری و کاهش ضایعات کمک میکند، بلکه زمینهساز صادرات محصولات فرآوریشده و ارزآوری برای استان خواهد شد