معاون وزیر نیرو: بدهی های ذکر شده در قبوض آب و برق برای عوارض آب و برق ۶ ماهه اول سال دریافت می شود و هنوز تعرفه آب و برق تغییر نکرده است.
علیرضا دائمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر با اشاره به اینکه در بودجه سال 92 به جز قیمت آب بها و بهای برق عنوانی به نام عوارض نیز آمده است ، افزود: بر اساس تبصره 76 قانون بودجه 92، به ازای هر مترمکعب آب شهری 100 ریال کسر و برای تأمین آب روستاها هزینه می شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در شهرها 4 میلیارد مترمکعب آب توزیع می شود که حدود 39 هزار میلیارد تومان درآمد از محل اجرای این تبصره به دست می آید و برای آبرسانی روستاها هزینه می شود.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر نیرو همچنین به تبصره 69 قانون بودجه 92 درباره برق اشاره کرد و گفت: به ازای هر کیلوات مصرف برق نیز 30 ریال عوارض برای اصلاح شبکه برق و برق روستایی و انرژی تجدید پذیر دریافت می شود.
وی تصریح کرد : با توجه به اینکه قانون بودجه دیرتر از مجلس خارج شد و ابلاغ آن به دولت نیز با تأخیر صورت گرفته است ،به جای اجرای آن از اول فروردین به اول مهر موکول شد و
عوارض 6 ماه اول به صورت تقسیط در قبوض، 6 ماه دوم با عنوان بدهی کسر می شود.
دائمی تأکید کرد : مبلغ اضافه شده به معنای تغییر در تعرفه ها نیست ، بلکه اجرای تبصره 76 و 69 قانون بودجه 92 است.
وی با اشاره به اینکه این دو تبصره در لایحه بودجه 93 نیز با مبالغ فعلی تمدید شده است ، گفت: فقط به چاه های کشاورزی معافیت داده شده است.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر نیرو افزود: براساس مصوبه مجلس در قانون بودجه 92 دولت می تواند تا حداکثر 38 درصد قیمت آب و برق را افزایش دهد اما هنوز این مصوبه را سازمان هدفمندی یارانه ها تأیید نکرده است.
وی با تأکید بر اینکه اجرای مصوبه افزایش تعرفه ها تصمیم درستی است که به عنوان ابزار اقتصادی برای بهینه سازی استفاده می شود ، گفت: آب به حساب نیامده در شبکه آبرسانی شهری 30 درصد است که فاصله زیادی با استانداردهای جهانی دارد.
دائمی اعمال تعرفه های جدید را در قالب فاز اول هدفمندی برشمرد و گفت: تغییرات قیمت آب و برق برای مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت می کنند هزار تا هزار و پانصد تومان است که حدود 52 درصد مشترکان آب و 55 درصد مشترکان برق را شامل می شود.