همایش منشور روحانیت با حضور جمعی از شخصیت های علمی و حوزوی در سالن همایش های هتل آفتاب ولایت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر سیاسی - اجتماعی معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر اهمیت خوانش منشور روحانیت در مدارس علمیه، آن را سندی راهبردی برای مقابله با تحجر، تحریف و هجمه های فکری علیه روحانیت معرفی کرد.
حجت الاسلام خانعلی ابراهیمی در این مراسم که با شعار «نقد و بازاندیشی در مسئله تحجر» همراه بود، به بررسی ابعاد نظری و راهبردی منشور روحانیت و نقش بنیادین آن در امتداد مسیر انقلاب اسلامی پرداخت.
ابراهیمی با قدردانی از برگزارکنندگان و شرکت کنندگان در این همایش، اظهار داشت: منشور روحانیت به عنوان بخشی از وصیت نامه معنوی امام خمینی (ره)، چراغ راه آینده روحانیت و جامعه اسلامی است.
وی با یادآوری حساسیت دوره معاصر و هجمههای مستمر به نهادهای دینی، تصریح کرد: دشمنان، در دوره های مختلف، برای تضعیف دین و تخریب جایگاه روحانیت از دو رویکرد کلیدی القاء جدایی دین از سیاست و دیگری نفوذ و تحریف در اندیشه دینی بهره برده اند.
مدیر سیاسی - اجتماعی حوزه علمیه خراسان با اشاره به تلاش دشمنان انقلاب اسلامی برای تضعیف جایگاه روحانیت، اظهار کرد: اولین و اساسی ترین اقدام جریان های ضد دینی، القاء شعار جدایی دین از سیاست بود که متأسفانه در برهه هایی از تاریخ، برخی از جریان های داخلی نیز ناآگاهانه به گسترش این ایده کمک کردند، این گفتمان منحرف، حتی در برخی از مدارس دینی نیز تأثیرگذار شد و روحانیت را از مشارکت در امور سیاسی و اجتماعی جدا کرد.
حجت الاسلام ابراهیمی با تأکید بر این که خطر وابستگی فکری و بی توجهی به اصالت دینی از سوی برخی جریان های درون حوزه به مراتب خطرناک تر از هجمه های بیرونی است، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) در منشور روحانیت، با تأکید بر خطر تحجر و تحریف، به صراحت از این جریان ها نام برده و نسبت به آسیب های درونی هشدار داده اند.
وی یادآور شد: دور نگاه داشتن روحانیت از معرکه سیاسیون، القاء ذهنیت وابستگی به اجانب و تضعیف اعتماد عمومی به روحانیت، همواره ابزارهای دشمنان انقلاب اسلامی بوده که تا به امروز نیز ادامه یافته است.
گسترش خوانش منشور روحانیت در مدارس علمیه
مدیر سیاسی اجتماعی معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان ادامه داد: حوزه علمیه خراسان در طول سال گذشته، برگزاری جلسات خوانش منشور روحانیت در تمامی مدارس علمیه را در دستور کار قرار داده و تلاش کرده تا مفاهیم عمیق این بیانیه راهبردی را به عنوان بخشی از فرهنگ آموزشی طلاب نهادینه سازد.
وی ابراز کرد: از بررسی های علمی و پژوهشی این منشور، بیش از ۲۵۶ موضوع کلی و ۱۴۴ موضوع تخصصی استخراج شده که این موضوعات در قالب پایان نامه های سطح سه و چهار حوزه علمی مورد بررسی قرار گرفته اند.
حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره علمی فرهنگی منشور روحانیت، یادآور شد: این جشنواره با محوریت تولید مقالات، آثار هنری و مطالعات تطبیقی برگزار شد و خوشبختانه با استقبال گسترده طلاب حوزههای مختلف مواجه شد، در همین راستا، برترین مقالات و آثار در این جلسه معرفی و آیین تجلیل از نویسندگان و هنرمندان برتر نیز انجام گرفت.
در پایان این همایش زبرگزیدگان جشنواره منشور روحانیت که به دبیرخانه آن ارسال شده بود تقدیر شد.