شرکتی دانش بنیان مستقر در شهرک علمی وتحقیقاتی اصفهان برگزیده سیوهشتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی شد.
نام تجاری این فناوری دانشبنیان «باباحیدر» است که قابلیت مدیریت آبیاری را بهصورت کاملاً هوشمند فراهم میکند. این سامانه با پردازش یکپارچه اطلاعات آب، خاک، گیاه، اتمسفر و سیستم آبیاری، امکان افزایش راندمان تولید و بهرهوری آب را فراهم کرده و هزینههای کشاورزی را کاهش میدهد. بهعنوان نمونه، استفاده از این فناوری در مزارع کشت سیبزمینی، افزایش ۵۷ درصدی عملکرد محصول، کاهش ۳۰ درصدی هزینه تمامشده و افزایش ۵۵ درصدی بهرهوری را به همراه داشته است. این ویژگیها، سامانه مدیریت هوشمند آب را به یکی از بهترین راهکارهای پایدار برای افزایش ضریب خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی تبدیل کرده است.
جشنواره بینالمللی خوارزمی، باسابقهترین جشنواره علمی کشور، از سال ۱۳۶۶ تاکنون بهصورت سالانه برگزار شده و تاکنون هزاران پژوهشگر را در حوزههای مختلف علمی و فنی قدردانی کرده است. این جشنواره در چهار محور پژوهشهای بنیادی، طرحهای کاربردی، طرحهای توسعهای، نوآوری و فناوری و ابتکار فعالیت دارد و شامل ۱۸ گروه تخصصی در تمامی زمینههای علمی و فنی، بهجز علوم انسانی، در سطح ملی و بینالمللی است.
در این دوره، بیش از ۵۰۰ طرح علمی و فناورانه در سامانه جشنواره بینالمللی خوارزمی ثبت شد که پس از داوریهای تخصصی، ۳۰ طرح به مرحله نهایی راه یافتند. در نهایت، ۸ طرح داخلی و یک طرح ایرانی مقیم هلند بهعنوان برگزیدگان این دوره انتخاب شدند. در بین برگزیدگان، شرکت دانشبنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، موفق به کسب رتبه سوم در بخش طرحهای توسعهای شد. این شرکت با ارائه طرح «طراحی و پیادهسازی سامانه مدیریت هوشمند مصرف آب در کشاورزی» توانست نظر هیئت داوران را جلب کند.
رئیسجمهور با ارائه لوح سپاس رسمی، از تلاشهای این شرکت در توسعه فناوریهای کشاورزی قدردانی کرد.
برگزیدگان این جشنواره در رتبههای اول، دوم و سوم به ترتیب ۵۰۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون تومان و ۳۰۰ میلیون تومان دریافت میکنند. همچنین به برگزیدگان جشنواره جوان خوارزمی به ترتیب ۳۰۰، ۲۵۰ و ۲۰۰ میلیون تومان جایزه تعلق خواهد گرفت.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تاکنون بهعنوان حلقه واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه، در راستای توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش و تبدیل علم به ثروت در کشور نقشآفرینی کرده است. در حال حاضر، بیش از ۸۰۰ واحد دانشبنیان و فناور در این شهرک مستقر هستند که بهطور تخصصی در حوزههای مختلف علمی و صنعتی فعالیت کرده و به رفع نیازهای فناورانه کشور مشغولاند.
آیین اختتامیه و اعطای جوایز سیوهشتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی با حضور مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، حسین سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، و جمعی از پژوهشگران و دانشگاهیان در سالن اجلاس سران برگزار شد.