مرکز آسفا، آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان در دانشگاه خلیج فارس راه اندازی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ مدیرکل اموردانشجویان بین الملل سازمان اموردانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آئین افتتاح این مرکز گفت: ۵۰ مرکز آموزش زبان فارسی دربیشتر دانشگاههای بزرگ کشور داریم که دانشگاه خلیج فارس بوشهر هم به عنوان یکی از از دانشگاههای مرجع استان از آن جمله است.
سید محمدباقر جعفری افزود: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت علوم موظف است به دانشجویان غیرزبان فارسی، زبان فارسی را آموزش دهد.
وی اضافه کرد: در دانشگاههای کشور ۴۸ هزار دانشجوی بین الملل داریم که ۲۰ درصد در دانشگاههای زیرمجموعه وزارت بهداشت و ۸۰ درصد در دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم مشغول به تحصیل در رشتهها و مقاطع مختلف هستند.
مدیرکل اموردانشجویان بین الملل سازمان اموردانشجویان وزارت علوم بیان کرد: براساس قانون برنامه ۵ ساله هفتم باید شمار دانشجویان بین الملل را چندین برابر شرایط کنونی کنیم بنابراین باید زبان فارسی را توسعه بدهیم.
جعفری عنوان کرد: در زمینه دانشجویان بین الملل برای رسیدن به این هدف، براساس مصوبه هیئت دولت در تیرماه ۱۴۰۳ باید اقدامات زیرساختی صورت بگیرد که از آن جمله تسهیل شرایط اقامت و ورود و خروج دانشجویان بین الملل و برخورداری از تسهیلاتی برای این دانشجویان است.
وی افزود: به زودی این مصوبه عملیاتی میشود تا شرایط لازم برای پذیرش ۳۲۰ هزار دانشجوی بین الملل برای سال ۱۴۰۷ فراهم شود.
رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر هم با بیان اینکه این دانشگاه از دانشگاههای جامع استان است و در عرصه بین الملل و تبادلات بین المللی سال هاست فعالیت دارد گفت: به لحاظ جذب دانشجوی بین الملل جایگاه بسیار خوبی داریم.
مدرسی افزود: مرکز آسفا در پردیس شماره دو دانشگاه خلیج فارس در فضای ۱۰۰ متر مربعی به بهره برداری رسیده است که البته مجموع مساخت ساختمان بیش از اینهاست که یک بخش از آن شرکتهای دانش بنیان و قسمتی دیگر امور بین الملل قرار دارد.
وی اضافه کرد: این دانشگاه با تکیه بر توان اساتید برجسته زبان فارسی این مجموعه را راه اندازی کرده است و اولویت ما آموزش زبان فارسی به دانشجویان بین الملل است تا نمایندگان ایران در کشور خود باشند.
رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهربیان کرد: دانشگاه خلیج فارس ۸ هزار دانشجو دارد که ۵ درصد ظرفیت آن یعنی ۴۰۰ نفر دانشجویان بین الملل هستند که با فراهم سازی زیرساختها در سالهای آینده امکان افزایش این سهمیه به ۱۰ درصد نیز وجود دارد که از کشورهای مختلف ودر مقاطع مختلف از کارشناسی تا دکترا مشغول به تحصیل هستند.