میانگین تحقق شاخصهای مختلف در اجرای برنامه اصلاح الگوی کشت همدان، در سال زراعی گذشته، ٩١ درصد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان گفت: برنامه اصلاح الگوی کشت که با محوریت مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی تدوین شده است، اهداف متعددی را دنبال میکند، اما این برنامه مهم در سال ۱۴۰۱ تدوین و به اجرا گذاشته شد.
محمد یزدان دوست افزود: در اصلاح الگوی کشت میتوان به مواردی نظیر افزایش تولید محصولات زراعی استراتژیک و اساسی، استفاده پایدار از منابع آب از طریق افزایش راندمان مصرف آب، کاهش سطح محصولات پر آب بر و افزایش سطح کاشت محصولات کم آب بر، ثبات بازار محصولات کشاورزی و حفظ محیط زیست اشاره کرد.
او تاکید کرد: الگوی کشت تعیین میکند چه نوع محصولی، در چه مکانی و به چه میزانی تولید شود و هدف اصلی آن تحقق امنیت غذایی کشور و با در نظر گرفتن کاهش مصرف آب، حفظ و ذخیره منابع آبی و افزایش تولید از طریق افزایش بهرهوری است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان گفت: بر اساس بررسیها، از کشت ۱۴ محصول عمده در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ استان مشخص شد که سطح زیرکشت محصوﻻت عمده زراعی مانند گندم، جو، نخودآبی، سیب زمینی، چغندرقند بهاره و یونجه تفاوت چندانی با برنامه نداشته و انتظارات برنامه الگوی کشت در سال اول اجرای برنامه محقق شده و مناسب ارزیابی میشود.
یزدان دوست تاکید کرد: همچنین عملکرد استان همدان در زمینه اجرای سیستم آبیاری در راستای افزایش بهره وری آب و همچنین در افزایش ضریب مکانیزاسیون در محصوﻻت مختلف مناسب است.
او تصریح کرد: تشویق کشاورزان به یکپارچهسازی اراضی و ایجاد واحدهای تولیدی بزرگتر، میتواند مدیریت و اجرای الگوی کشت را تسهیل کند.
سطح زیر کشت استان همدان ۶۳۸ هزار و ۸۰۲ هکتار است که ۱۸۶ هزار و ۸۰۲ هکتار آن آبی و ۴۵۵ هزار و ۱۲۰ هکتار آن کشت دیم است.