معاون وزیر نفت گفت: در بازار ۵۰۰ میلیارد دلاری صنعت نفت و گاز، باید از بخش پژوهش در فعالیتهای اجرایی استفاده کنیم تا بتوانیم تولید و ثروت آوری در صنعت نفت را افزایش دهیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در سومین همایش پتروتک که با هدف حمایت از بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان برگزار شد، امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهشی و فناوری گفت: در سال ۲۰۵۰ انرژیهای تجدیدپذیر منبع اصلی تامین انرژی خواهد بود اما مجموع سوخت های فسیلی نفت و گاز و ذغال سنگ همچنان نقش بسیاری در تامین انرژی دارند و این موضوع برای کشوری مانند ایران یعنی فرصت محدود است و باید به سمت تولید هرچه بیشتر ذخایر فسیلی رفته و ثروتآوری برای کشور داشته باشد.
وی افزود: براساس گزارش شرکت مکنزی (معتبرترین شرکت مشاور مدیریت جهانی) در سال ۲۰۱۳، دوازده تکنولوژی برافکند دنیا با ارزش ۱۴ تا ۳۳ تریلیون دلار را در سال ۲۰۲۵ معرفی کرد که یکی از آنها "فناوریهای پیشرفته اکتشاف و استحصال نفت" با ارزش بازار ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد دلار بود.
با توجه به جایگاه سوختهای فسیلی در بین فناوریهای بزرگ دنیا ایران به عنوان بزرگترین دارنده مجموع نفت و گاز جهان، چه چشم اندازی در قانون دارد؟
وی تشریح کرد: براساس برنامه هفتم پیشرفت و در حوزه بالادستی باید نگهداشت و تولید میادین نفت و گاز، ذخیره سازی گاز و جمعآوری گازهای مشعل به ارزش ۱۲۸ میلیارد دلار و در حوزه پایین دست، کیفیسازی پالایشگاهها و توسعه صنعت پتروشیمی و توسعه زیرساختهای خطوط انتقال به ارزش ۳۵ میلیارد دلار محقق شود.
شاکری همچنین درخصوص مشکلات فعلی صنعت نفت ایران گفت: درحال حاضر با چالشهایی مانند افت تولید میادین نفت و گاز، کم بودن تنوع سبد سوخت، محدودیت در دسترسی به فناوریهای پیشرفته و تحریمها روبهرو هستیم که با وجود همه اینها وزارت نفت مکلف به کاهش شدت انرژی، تامین مالی طرحهای سرمایه گذاری برای تولید بیشتر، ترانزیت دریامحور و مواردی دیگر است.
معاون وزیر نفت استفاده از تحقیق و توسعه و فناوریهای جدید همزمان با طرحهای اجرایی را یکی از راهحل های رسیدن به اهداف برنامه هفتم و عملیاتی شدن مسئولیتهای وزارت نفت دانست و گفت: اکنون باید زیستبومهای فناوری و نوآوری به یکدیگر متصل شوند و به صورت شبکه درآیند تا بتوانیم از آنها در صنعت نفت استفاده بیشتر و بهتری داشته باشیم.
وی در ادامه تاکید کرد: توسعه پژوهش و توسعه فناوری و مهندسی باید با هم جلو بروند تا بتوانیم از ذخایر نفت و گاز برداشت بیشتری داشته باشیم، توان داخلی را ارتقا یابد و درآمدهای نفتی را افزایش دهیم.