معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد: سیگار الکترونیک تهدیدی جدی برای سلامتی که با ظاهری گمراه کننده و نامی فریبنده، افراد به استفاده از آن ترغیب میشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، دکتر فرحزادی افزود: سیگار برقی (الکترونیکی) یا ویپ، ابزاری است که توسط آن یک الکترود حرارتی ماده نیکوتین را بخار و فرد احساس میکند سیگار مصرف میکند.
وی ادامه داد: استفاده از این سیگار باوجود شایعههای تبلیغاتی گمراه کننده، نه تنها باعث ترک دخانیات در مصرف کنندگان نمیشود، بلکه عاملی برای ترویج مصرف سیگارهای سنتی و حتی قلیان خواهد شد.
دکتر فرحزادی اظهار داشت: یکی از پدیدههایی که در سطح جامعه شاهد گسترش مصرف آن هستیم، استفاده از سیگار الکترونیکی مخصوصا در میان جوانان است، شاید برخی افراد تصور میکنند خطری که سیگارهای الکترونیک دارد، از سیگارهای معمولی کمتر است ولی در واقع ماده تشکیل دهنده این نوع سیگارها نیز نیکوتین است.
وی تصریح کرد:متاسفانه تبلیغات سودجویانه و وجود باورهای غلطی موجب گمراهی و درگیر شدن بعضی افراد با دخانیات شده است و نیکوتینی که در سیگارهای الکترونیک و ویپ وجود دارد به مراتب بیشتر از سیگار معمولی است و این موجب وابستگی بیشتر به مصرف مواد توسط افراد میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: سیگارهای الکترونیکی به ریه و قلب آسیب میزنند و سرطانزا هستند ضمن اینکه میتوانند موجب ایجاد یا تشدید مشکلات تنفسی مانند آسم و آلرژی شوند.
فرحزادی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سیگار الکترونیک برای سلامت افراد مضر است و به ترویج مصرف دخانیات کمک میکند باید در برنامههای کنترل دخانیات به موضوع ممنوعیت مصرف، فروش و عرضه آن توجه شود.