همدان با تلاش صنعتگران توانمند و ظرفیتهای عظیم اقتصادی به یکی از قطبهای مهم صنعت سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی کشور تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان،قائممقام وزیر صمت در امور معادن، در همایش ملی گوهرسنگها در همدان از اجرای ۲۱ برنامه راهبردی برای توسعه این صنعت خبر داد.
وجیهالله جعفری بر لزوم توجه و برنامهریزی برای رشد صنعت گوهرسنگ تأکید کرد.
استاندار همدان نیز در این همایش از شناسایی ۲۱ نوع گوهرسنگ در استان خبر داد و یاقوت کبود را ارزشمندترین سنگ قیمتی انحصاری همدان معرفی کرد.
حمید ملانوری شمسی، بر تدوین برنامهای مناسب برای بهرهبرداری از گوهرسنگها تأکید کرد و گفت این ظرفیت میتواند در اقتصاد و گردشگری استان نقش مؤثری ایفا کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان نیز به سند توسعه گوهرسنگها که توسط ایمیدرو تدوین شده اشاره و تاکید کرد: مطابق این سند، هدفگذاری شده که ایران تا سال ۱۴۱۰، سهم حدود ۲ درصد از ارزش بازار جهانی گوهرسنگها و یک درصد از بازار جهانی جواهرات را به خود اختصاص دهد.
مرتضایی همچنین به کشف کانیهای جدید در استان اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین کشفیات اخیر در همدان، اسپدومن یا کنزایت است که علاوه بر ارزش جواهرشناسی، به عنوان کانیهای مادر لیتیوم نیز شناخته میشود.
همایش ملی گوهرسنگها در همدان آغاز شده و تا دوم اسفند ماه ادامه دارد.