محققان دانشگاه صنعتی امیر کبیر موفق به بومی سازی نوعی ریزحسگر برای سنجش شتاب، شیب و ضربه برای کاربرد در صنایع خودروسازی و پزشکی شدند.
احمدیان گفت: در این پژوهش تراشه حسگری را به صورت کامل در داخل کشور ساختیم. این سنسور از قابلیت تحمل خطا پذیری بالایی برخوردار است ضمن آنکه تکرار پذیری مناسبی در ساخت را به دست آوردیم.
وی با بیان اینکه در این مطالعات همچنین موفق به بومی سازی فناوری ریز حسگرهای اینرسی شدیم، اظهار کرد: این دستاورد میتواند بخشی از مشکلات کشور برای دسترسی به این نوع حسگرها به دلیل اعمال تحریمها را برطرف کند و برای اولین بار شرايط تولید انبوه ریز تراشه ها را در کشور فراهم کند.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: از این ساختار میتوان در صنایع خودرویی به منظور استفاده همزمان حسگر کنترل پایداری در کنار سوییچ فعال کننده کیسه هوا، صنعت ساختمان، پزشکی و به طور کلی هر شاخه ای که در آن نیاز به استفاده از حسگر برای سنجش شتاب، شیب و یا ضربه است، بهره برد.
احمدیان انتشار 2 مقاله را از دیگر دستاوردهای این مطالعه نام برد و یادآور شد: مهمترین ویژگی این طرح بومی سازی کامل فناوری شتاب سنج خازنی شانهای و فراهم شدن امکان تولید انبوه ریز تراشه ها در کشور است.
این طرح با راهنمایی دکتر فرشاد برازنده استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سرانجام رسیده است.