مدیرکل شیلات خوزستان گفت: با تولید بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ تن میگو در سال جاری، حدنصاب ۳۰ ساله پرورش این محصول در استان شکسته شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مرتضی سوری با اشاره به اقدامات شاخص شیلات استان در زمینه توسعه اقتصاد دریامحور گفت: یکی از موضوعاتی که امسال به صورت جدی در دستور کار این اداره کل قرار دارد، توسعه اقتصاد دریامحور با نگاه فعالیتهای تولیدی، شیلاتی و آبزیپروری در سواحل و آبهای سرزمینی استان است.
وی افزود: در سال جاری و در حوزه پرورش میگو، با توجه به پیگیریها و اقدامات بخش دولتی و خصوصی شاهد اتفاقات خوبی بودیم. یکی از این دستاوردها شکسته شدن رکورد ۳۰ ساله پرورش میگو در استان با تولید ۲۴۶۳ تن بوده است و همچنین در سال جاری ۶۰ درصد مزارع مجتمع ۳۹۵ هکتاری به زیرکشت میگو رفته و عملا این مجتمع به بهرهبرداری رسید و وارد عرصه تولید و پرورش میگو در استان شده است.
تجاریسازی طرحهای آبزیپروری خوزستان در آبهای نامتعارف
سوری ادامه داد: طرح موفقیتآمیز پرورش میگو و آبزیان در آبهای نامتعارف از سطح پایلوت خارج و وارد تجاریسازی شده است و امسال در سطحی معادل ۱۱۰ هکتار و با میانگین تولید ۲.۶ تن در هکتار شاهد محصولاتی با کمیت و کیفیت مطلوب در این زمینه بودیم.
مدیر کل شیلات خوزستان با اشاره به حجم گسترده آبهای نامتعارف در استان، اضافه کرد: حدود ۳ میلیارد مترمکعب آب نامتعارف قابل استفاده در زیربخشهای شیلات وجود دارد که این مقدار تقریبا بیش از ۲.۵ برابر تخصیص آب شیرین در استان برای فعالیتهای تکثیر و پرورش آبزیان است.
وی میگوید: در حوزه پرورش ماهیان دریایی در قفس نیز با ورود سرمایهگذاران در منطقه بحرکان هندیجان، تعدادی از سرمایهگذاران در حال دریافت موافقت اصولی و پروانه تاسیس و استقرار قفسها و تاسیسات مورد نیاز جهت پرورش ماهی در دریا هستند.
سوری در خصوص بهسازی منابع آبزی موجود در دریا و ایجاد و استقرار زیستگاههای مصنوعی برای بهبود شرایط زیست آبزیان در دریا عنوان کرد: امسال ۵۵۰ سازه زیستگاه مصنوعی در محل صیدگاههای شناساییشده استان مستقر میشوند.
استفاده از «پهپاد اروند» برای نظارت بر صید، برای اولین بار در کشور
وی گفت: در راستای حفاظت و صیانت از عرصه دریا، نظارت بهینه و موثر بر زیستگاهها، صیدگاههای آبزیان دریایی و فعالیت شناورها، برای اولین بار در کشور «پهپاد اروند» توسط شیلات استان خریداری شده که قابلیت پرواز در ارتفاع ۱۵۰ متری و فاصله پنج مایلی ساحل را داشته و میتواند عکسبرداری از فعالیتهای صیادان غیر مجاز و ثبت شماره پلاک لنجهای متخلف را انجام دهد.
مرتضی سوری افزود: این پهپاد، فیلمها و عکسها را برای رسیدگی به جرائم به کمیسیون تخلفات و مراجع قضایی ارسال میکند تا به عنوان سند مورد استفاده قرار گیرد و قابلیت کنترل از ساحل را دارا است.
مدیرکل شیلات خوزستان یادآور شد: با فعالسازی ۴ مرکز تکثیر و فعالیت هشت مرکز نرسری بچه میگو تا حدود زیادی وابستگی به سایر استانها جهت تامین بچه میگوی مورد نیاز مزارع پرورش میگوی استان برطرف شده است.
سوری با بیان اینکه واگذاری اسناد ۵۶ قطعه مزرعه پرورش میگوی چوئبده آبادان از مسیر مولدسازی و با همکاری اداره کل امور اقتصادی و دارایی خوزستان مجری استانی طرح در حال پیگیری است، گفت: امیدواریم با هدف کمک به رشد اقتصادی و ایجاد رونق و شکوفایی پایدار در مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان، مزارع پرورش میگو، هر چه سریعتر سنددار شوند.