۱۲ هزار و ۳۲۹ دانشجو در دانشگاه بیرجند تحصیل میکنند واین دانشگاه قطب علمی آموزش شرق کشور به شمار میآید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، رئیس دانشگاه بیرجند در برنامه ره آورد صدا و سیمای استان گفت: دانشگاه بیرجند قطب علمی آموزش شرق کشور است و هم اکنون ۱۲ هزار و ۳۲۹ دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارد و در ۱۱ دانشکده، ۴ آموزشکده اقماری در ۵۰ گروه آموزشی و ۲۳۰ رشته و گرایش تحصیل میکنند.
لامعی افزود: همچنین در این دانشگاه ۳۵ استاد تمام، ۱۳۴ دانشیار و ۳۵۷ نفر استادیار و اعضای هیئت علمی داریم.
وی گفت: تکامل دانشگاه بیرجند در زمان انقلاب شکل گرفته و این دانشگاه مولود انقلاب اسلامی است.
رئیس دانشگاه بیرجند افزود: هم اکنون در ردیف دانشگاههای سطح ۲ هستیم، اما با توجه به ظرفیتها در زمره دانشگاههای توسعه یافته کشور هستیم و جایگاه بایسته خود در نظام آموزش عالی کشور را پیدا کردهایم.
لامعی گیو با اشاره به ۱۴ تفاهمنامه با کشورهای چین، روسیه، ویتنام، کشورهای اروپایی و همسایه در دو سال اخیر گفت: تعدادی از اساتید و دانشجویان را برای مراودات علمی به خارج کشور اعزام کردیم واکنون ۶۰۰ دانشجو خارجی غالباً از کشورهای افغانستان، نیجریه و بنگلادش پذیرش داریم.
وی با بیان اینکه در زمینه جذب نخبگان و استعدادهای برتر نیز چندین طرح در حال اجرا است افزود: طرح شهید رئیسی و طرح شکوفا از جمله این طرحهاست که برای کیفیت بخشی آموزشی هستند.
رئیس دانشگاه بیرجند به جذب ۲۰۰ دانشجو در کارخانهها و بنگاههای اقتصادی اشاره کرد.
لامعی گیو با اشاره به رتبه ۲۶ دانشگاه بیرجند در حوزه پژوهش و فناوری در بین ۱۳۲ دانشگاه گفت: امروز ۲۲ نشریه داریم که ۱۶ مورد آن علمی پژوهشی و یکی از آنها نمایه بین المللی کسب کرده است.
وی با بیان اینکه در حوزه آزمایشگاه نیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه دارای تجهیزاتی است که برخی از آنها در نوع خود در سطح کشور شاید وجود نداشته باشدافزود: در سال جاری ۴۰ میلیارد تومان تجهیزات مدرن، محدود و منحصربهفرد برای آزمایشگاههای دانشگاه بیرجند گرفتیم و در سطح استان رتبه ۱ و در سطح کشور رتبه ۴۱ در بین ۳۵۸ آزمایشگاه کشوری را داریم.
رئیس دانشگاه بیرجند همچنین گفت: افزایش قرارداد هایمان از ۳ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۴ میلیارد تومان در سال جاری را داشتیم که نشان دهنده ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه است.
لامعی گیو با اشاره به نگاه ویژه در زمینه هوش مصنوعی افزود: ۱۰ سال قبل مرکز هوش مصنوعی با همکاری اداره کل فنی حرفهای در قالب کارگاههای محقر را در دانشگاه راه اندازی و آغاز کردهایم که میتوان گفت بزرگترین مرکز هوش مصنوعی استان و شرق کشور بوده و امسال نیز ۷ میلیارد تومان هزینه برای آن شده است.
وی به راه اندازی مرکز احیا و حفظ آثار مکتوب شرق ایران دراین دانشگاه در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت:کتابها را جمع آوری و ترمیم میکنیم و در نهایت اسکن آن را در اختیار همگان قرار میدهیم؛ که در این زمینه خانوادههای زیادی در خراسان جنوبی با ما همکاری کردند که خاندان شریف ۵۰۰ جلد کتاب نفیس و عتیق خود را به دانشگاه بیرجند هدیه کردند.