فرمانده سپاه صاحب الامر گفت: ساخت باغ موزه دفاع مقدس نیازمند پیوست فرهنگی و مهندسی است تا با داشتن یک نقشه راه بتوانیم ساخت این مجموعه را بیش از پیش جلو ببریم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، سردار پاسدار رستمعلی رفیعی آتانی در جلسه شورای هماهنگی دفاع مقدس اظهار کرد: مهمترین مساله در تکمیل باغ موزه دفاع مقدس قزوین این است که همه مسوولان دستگاههای اجرایی باید در ساخت این باغ موزه همکاری داشته باشند و در عمل این موضوع را نشان دهند.
وی ادامه داد: باغ موزه دفاع مقدس میتواند در در زمینه شناخت شهدای بزرگ استان نقش موثری داشته باشد و از این رو نباید در این زمینه کم کاری صورت گیرد و باید گروههای مختلف مردم به خصوص نوجوانان و جوانان با شهدای به نام قزوین آشنا شوند.
سردار آتانی تصریح کرد: همچنین تصمیم بسیار مهمی باید در خصوص شناسایی شهدای استان در مکان گلزار شهدای قزوین نیز صورت گیرد که در این خصوص نیز نیازمند یک نقشه راهنمای دقیق برای شناخت مزار این شهدا هستیم.
فرمانده سپاه صاحب الامر خاطرنشان کرد: یکی از دیگر کارهای بر زمین مانده در قزوین، توجه ویژه به گلزار شهدای این استان است که بخشی از حفظ آثار دفاع مقدس به شمار میرود و باید شهدای دفن شده در این مکان به طور کامل برای مراجعه کنندگان معرفی شود.
در ادامه این نشست مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین نیز اظهار کرد: موضوع یادمانهای شهدای گمنام موزه دفاع مقدس، ساخت آمفی تئاتر، موضوعات تاریخ توصیفی دفاع مقدس و دانشنامه دفاع مقدس در دستور کار قرار دارد و برای انجام این امور تلاشهای زیادی نیز صورت گرفته است.
سرهنگ پاسدار محمد امیری مقدم ادامه داد: موزه دفاع مقدس به عنوان مرکزی برای اشاعه فرهنگ شهدای این استان محسوب میشود که واقع در بوستان فدک بوده و با ۲۲۰ هزار متر مربع مساحت، تاکنون یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت و تکمیل بخشهای ساختمان مرکزی، محوطه سازی سایت شمالی، تجهیز وسایل، ساختمان آمفی تئاتر، طراحی و تاسیسات و سردرب ورودی، فضای سبز، فیبر نوری، آسفالت، مخابرات و برق رسانی و نصب دکل این باغ موزه هزینه شده است.
وی ادامه داد: برای تکمیل کل این مجموعه نیازمند تعیین تکلیف ساختمان مرکزی و تملک این باغ موزه توسط شهرداری قزوین هستیم، چرا که فاقد پیمان و بیمه مسوولیت است و باید هر چه سریعتر مورد پیگیری قرار گیرد.
این مسئول همچنین تصریح کرد: تغییر دستگاه اجرایی از شهرداری به بنیاد حفظ آثار جهت جذب اعتبارات، تخصیص زمین شهری برای تکمیل موزه دفاع مقدس و مقاومت و استفاده از ظرفیت شهرداریهای محمدیه، الوند، آبیک، بویین زهرا و تاکستان برای تکمیل بخشهای مختلف باغ موزه از دیگر درخواستهای اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین محسوب میشود.
سرهنگ امیری مقدم گفت: همچنین پیگیری موضوعات دیگری از جمله تکمیل یادمانهای در حال ساخت شهدای (رازمیان، سیردان، طرزک و نیکویه)، تخصیص اعتبار برای چاپ کتاب تاریخ توصیفی دفاع مقدس قزوین و تخصیص اعتبار برای انجام پژوهش تدوین دانشنامه دفاع مقدس نیز از دیگر درخواستهای این اداره کل محسوب میشود که امیدواریم مورد پیگیری مسوولان مربوطه قرار گیرد.
وی افزود: حوزه نشر و دفاع مقدس استان قزوین ردیف بودجه ملی ندارد که باید این موضوع نیز مور پیگیری قرار گیرد و همچنین باید در جلسات فنی از حضور معاون عمرانی استانداری نیز برای ساخت باغ موزه استفاده کنیم تا روند ساخت مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
به گفته این مسئول، از سال ۱۳۸۱ تا سال ۱۴۰۳ یعنی طی ۲۰ سال گذشته ۶۰ نقطه تدفین شهدای گمنام ساخته شده و از این تعداد، ۵۶ نقطه تکمیل شده است.
سرهنگ پاسدار امیری مقدم خاطرنشان کرد: چهار یادمان شهدا در شهرستانهای رازمیان، سیردان، نیکویه و طرزک درحال ساخت است که از فرمانداران و بخشداران این شهرستانها برای تکمیل این یادمانها در خواست پیگیری داریم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین یادآور کرد: فرهنگ ایثار، شهادت، دفاع مقدس و ولایت باید همواره مورد توجه بیشتری قرار گیرد و در این زمینه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین به تنهایی وظیفه ندارند بلکه تمامی دستگاههای اجرایی باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.