دادستان عمومی و انقلاب بیرجند در برنامه رهاورد به بررسی اقدامات دادگستری استان بعد از انقلاب اسلامی با محوریت عدالت گستری و چگونگی حمایت از بخش خصوصی و مدیران تلاشگر پرداخت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در برنامه ره آورد صدا و سیمای استان با قدردانی از حضور پرشور مردم استان در راهپیمایی ۲۲ بهمن گفت: این حضور پیامی برای دشمنان داخلی و خارجی داشت که مردم دست بردار اسلام و انقلاب نیستند و همچنین پیام بعدی آن برای مسئولان است که باید برای قدردانی از این حضور، سنگ تمام گذاشت و با اتحاد و انسجام با یکدیگر رضایتمندی مردم را کسب کرد.
حجت الاسلام نسائی زهان با اشاره به دستاوردهای انقلاب افزود: ساز و کاری ترتیب داده شده که ارجاع به دستگاه قضا با پیامک اطلاع داده میشود و با این اقدام در وقت صرفهجویی میشود، تاریخها دقیق و امکان بروز خطا بسیار کم است؛ هر سال ۹۰۰ هزار نفر در دادگاهها و مراکز قضایی تردد داشتند که با این اقدام و الکترونیکی شدن آن این میزان تردد به زیر ۶۰۰ هزار نفر رسیده است.
وی گفت: از لحاظ رسیدگی به پروندهها نیز مرحوم بهشتی سیستم دادگاهها را جوری تنظیم کرد که موارد با تعدد قاضی رسیدگی شود یعنی وقتی جرمی اعلام میشود دادستان، معاونین، قاضی و یا دادیار پرونده را با دقت خوانده و بعد به شعبه ارجاع میدهد؛ سپس دادیار و بازرس تحقیقات را به صورت کامل انجام داده، ادله مربوطه را جمع آوری کرده و نظر قضایی خود را به دادستان یا معاونین اعلام میکند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان افزود: بعد از تأیید دادستان و یا معاون، فرد خاطی احضار شده و به دادگاه میرود و حتی بعد از آن هم امکان درخواست دادگاه تجدید نظر وجود دارد که با این اقدام رسیدگیها چند مرحلهای شده و درصد خطا را بسیار کم شده است؛ برای جلوگیری از اطاله دادرسی نیز جرائم درجه ۷ تا ۸ و یا جرائمی که زیر ۱۰۰ میلیون تومان است مستقیم برای دادگاه صلح ارسال شده و به صورت یک مرحلهای با یک قاضی برایش رأی داده میشود.
حجت الاسلام نسائی زهان گفت: از مردم در خصوص عملکرد قاضیها در استان نظرسنجی میشود و براساس نتایج آن رضایتمندی مردم از قضات در استان بالاست.
وی با اشاره به حمایت از بخش اقتصاد استان گفت: طی نامهای به ثبت اسناد مقرر شده است برای کارخانههای فعال تحت هیچ عنوان اجراییه صادر نشود؛ شرکتهای خدمات رسان حق قطع آب، برق و گاز کارخانهها بدون اجازه را ندارند؛ همچنین برای بحث راه آهن که نیاز به تخریب زمینهای مردم داشت ساز و کاری ترتیب داده شد تا با شهادت شورای محل به افرادی که سند دستی و قولنامهای دارند نیز خسارت داده شود؛ بنابراین میتوان گفت با همفکری و همسویی تمام مشکلات قابل حل است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گفت: در استان اگر تشخیص بدهیم مدیری کاری فراتر از قانون به نفع مردم و با ریسکپذیری انجام داده به نحوی که خودش در آن ذینفع نباشد ما نیز در دستگاه قضا از آن حمایت میکنیم بنابراین مدیران از ریسک پذیری نترسند و به دنبال راهی برای باز کردن گره از کار مردم باشند.
حجت الاسلام نسائی زهان گفت: در کارگروه اقتصاد مقاومتی استان مشکلات کارخانهها بررسی می شود و تمام ادارات مربوط به آن موضوع برای رفع مشکل دعوت شده و برای رفع مشکل همفکری می شود.
وی افزود: ۷۰۰ زندانی با پابند می توانند به صورت گروهی در کارخانهها کار کنند و تاکنون از این محل بنیاد تعاون ۳۲ میلیارد تومان به آنها و خانوادههایشان پرداخت کرده است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گفت: در بحث راه آهن و ناوگان هوایی باید به بخش خصوصی توجه شود در نتیجه باید بستر و زمینه برای بخش خصوصی به گونهای فراهم شود که برای آوردن سرمایهشان به استان دلگرم شوند.
حجت الاسلام نسائی زهان افزود: انتقال صنوف آلاینده و رفع مشکلات اراضی نهضت ملی مسکن از جمله اقداماتی است که تاکنون انجام شده است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان افزود: امسال تصادفات جرحی ۱۰۰ درصد و تصادفات منجر به فوت در استان ۲۳ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش داشته است؛ همچنین سرقتها در بیرجند ۲۰ درصد و در سایر شهرستانها ۱۶ درصد کاهش داشته است؛ به خاطر رعایت حال مردم کسی که مرتکب سرقت شده و سه بار این سابقه را داشته باشد برای همیشه به آنها پابند وصل میکنیم و در استان هم اکنون به ۱۰۰ نفر از این موارد پابند متصل کردیم و این اقدام به شناسایی سارقین به ما کمک میکند.