۸۵ درصد از ماشینآلات بخش معدن استان اصفهان با عمر بالای ۱۰ سال فرسوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس نظام مهندسی معادن اصفهان با اشاره به اینکه بیشتر ماشینآلات بخش معدن اصفهان عمر بالای ۲۰ سال دارند گفت: این موضوع بر کاهش بهرهوری، ایمنی و کیفیت تولید مواد معدنی تاثیرگذار است.
آیتالله ستوده با بیان اینکه عمر استاندارد ماشینآلات معدنی پنج تا ۱۰ سال است، افزود: فرسودگی ماشینآلات معدنی یکی از چالشهای عمده صنایع معدنی استان اصفهان بهشمار میآید.
وی گفت: ۶۵ درصد هزینههای استخراج معادن را ماشینآلات و نگهداری آنها به خود اختصاص میدهد.
رییس نظام مهندسی معادن استان اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان بیشترین تعداد ماشینآلات معدنی کشور را دارد، تصریح کرد: سن بالای تجهیزات و ماشینآلات، سرمایهگذاری ناکافی، شرایط سخت کاری و ضعف در زمینه تعمیر و نگهداری مناسب از مهمترین عوامل فرسودگی تجهیزات و ماشینآلات معدنی استان است.
وی گفت: کاهش بهرهوری، افزایش هزینهها، ایمنی پایین و آلودگی زیست محیطی از پیامدهای فرسودگی ماشینآلات معدنی محسوب میشود.
ستوده خاطرنشان کرد: طبق آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، ۲۹ هزار و ۶۰۰ دستگاه ماشین آلات معدنی از جمله لودر، بیل مکانیکی، بولدوزر، دامتراک و گریدر در معادن کشور فعال است که پنج هزار و ۸۳۷ دستگاه لودر عمر بالای ۲۰ سال و سه هزار و ۵۷۱ دستگاه عمر بین ۱۰ تا ۲۰ سال دارند.
وی ادامه داد: ۹۸۰ دستگاه از این ماشینآلات عمر بین پنج تا ۱۰ سال و فقط ۵۳۷ دستگاه لودر عمر کمتر از پنج سال دارد.
ستوده با بیان اینکه اصفهان با ذخایر معدنی متنوع، نقش مهمی در تأمین مواد خام صنایع مختلف دارد، گفت: انواع مواد معدنی از جمله طلا، سرب، روی، آهن، مس، باریت و بنتونیت در این استان وجود دارد.
وی تاکید کرد: سرمایهگذاری در این بخش و مدیریت بهینه و بهرهبرداری از معادن با رعایت اصول زیست محیطی و استفاده از فناوریهای نوین میتواند به رشد و توسعه اقتصادی استان و کشور کمک کند.