استاندار اردبیل مهمترین دستاورد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران را استقلال سیاسی دانست و گفت: بیان دستاوردهای دوران پس از پیروزی انقلاب به معنای نادیده گرفتن مشکلات و نارساییها نیست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مسعود امامی یگانه در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه اردبیل بیان کرد: امام راحل (ره) رمز پیروزی انقلاب را وحدت کلمه عنوان کردند و مقام معظم رهبری ۲ رکن اساسی انقلاب را مکتب و مردم تعریف کردند؛ با حمایتهای اقشار و اقوام مختلف، با توکل به پروردگار متعال و توسل به اهل بیت (ع) شاهد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ بودیم.
وی با عنوان اینکه دشمن در ۴۶ سال گذشته از هیچ تلاشی برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی دریغ نکرده است، اظهار کرد: با وجود اقداماتی همچون تحریک قومیتها در اوایل پیروزی انقلاب، ترور شخصیتهای برجسته انقلاب گرفته و تحمیل هشت سال جنگ، مردم ما از پیر و جوان برای حفظ آبرو، شرف و خاک حماسه خلق کردند.
استاندار اردبیل گفت: جنایتهای اخیر رژیم اشغالگر صهیونیستی که با ترور سران مقاومت و کودکشی متحمل شکست مفتضحانه شد، یادآور دوران اوایل پیروزی انقلاب و ترور یاوران انقلاب بود که با رهبری هوشمندانه امام راحل و مقام معظم رهبری و پایبندی ملت ایران به آرمانها، عزت و سرافرازی خود را معامله نکرد.
امامی یگانه اضافه کرد: امام خمینی (ره) برخلاف تمام نظریهها، شکلگیری انقلاب اسلامی را متمایز از سایر انقلابهای جهان و برای خدا عنوان کرد که در آن وابستگی وجود ندارد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب مهمترین دستاورد انقلاب، استقلال سیاسی و حفظ تمامیت ارضی بود.
وی عنوان کرد: مهمترین دستاوردهای انقلاب از جمله در دانش هستهای، سلولهای بنیادی، فناوری نانو، توسعه صنایع نظامی و موشکی، ساخت زیردریایی، تجهیزات جنگ سایبری و الکترونیکی، توسعه دانشگاهها، رشد باسوادی، توسعه صنایع مختلف به جای مونتاژ تحت نظر مستشاران خارجی با اتکا به توان داخلی و بومیسازی صنایع مرتبط با نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، سیمان و مواد مدنی به برکت خون شهدا محقق شده است.
استاندار اردبیل با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان اردبیل گفت: تبدیل شدن اردبیل به استانی مستقل از سال ۱۳۷۲ و افزایش تعداد شهرستانهای تابعه، ایجاد صنایع، احداث سدها و اجرای بزرگترین طرحهای آبی مانند پایاب سد خداآفرین، احمدبیگلو، عنبران و گازرسانی به همه نقاط شهری و بیش از ۹۸ درصد روستاها از دستاوردهای درخشان انقلاب اسلامی در استان بوده است.
امامی یگانه همچنین برقرسانی به روستاهای با جمعیت بیش از ۲۰ خانوار، توسعه راهها و صنایعی همچون لاستیکسازی، سیمان، باطریسازی و شیرآلات، شهرکهای گلخانهای و ۵۰۰ واحد گردشگری از دیگر مواهب نظام جمهوری اسلامی استان برای استان اردبیل برشمرد. وی افزود: در کنار این اقدامها و تلاشها از سوی همه دولتها، بیان چنین دستاوردها و اقدامهایی به معنای نادیده گرفتن نارساییهای موجود نیست؛ البته بخشی از نارساییها در پی تحریمها و سوء مدیریتها ایجاد شده که باید در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و سیاستهای دولت چهاردهم برای رفع آنها تلاش و فرصتی برای افزایش رضایت مردم با پایبندی به حق و عدالت و بهبود سطح زندگی همه افراد جامعه فارغ از گرایشهای سیاسی ایجاد کنیم.
استاندار اردبیل ادامه داد: اولویتهای دولت محلی تامین زیرساختهای ارتباطی، آب، برق، گاز، حمل و نقل ریلی، جادهای و هوایی است؛ به ویژه پروژه راهآهن اردبیل که جزو مطالبههای به حق مردم استان است و در حال حاضر ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، با توجه به پایان اعتبار آن در سال جاری تصمیم بر این شد که از وزیر راه و شهرسازی برای بازدید میدانی و تامین کسری بودجه به استان دعوت شود.
امامی یگانه اظهار کرد: در این راستا با برگزاری نشستهای متعدد در نهایت سه هزار میلیارد ریال اعتبار به پروژه راهآهن اردبیل- میانه اختصاص یافت و تصمیمهای لازم برای تامین ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه گرفته شد. وی اظهار کرد: همچنین در جریان سفر وزیر راه و شهرسازی دستور لازم برای اجرای ۱۴ پروژه مرتبط با محورهای ارتباطی شمال تا جنوب استان اخذ گردید که با توجه به میزان تصادفهای جادهای مردم در این زمینه گلایه به حقی داشتند که تلاش استانداری، متولیان امر و مجمع نمایندگان توسعه شبکه بزرگراهی استان و رسیدن به شاخص کشوری است.
مقام عالی دولت در استان اردببل افزود: برای جبران ناترازیهای انرژی، تامین ۲۶۰ مگاوات برق از محل سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر برنامهریزی شده است.
امامی یگانه اضافه کرد: با توجه به میزان گازرسانی در استان، در حال حاضر دغدغه اصلی تامین گاز صنایع است که با افتتاح خط لوله چلوند که با اعتبار ۳۰ هزار میلیارد ریال در اجرا است، این مشکل برطرف خواهد شد. وی عنوان کرد: همچنین تکمیل سدهای استان و آبرسانی پایدار به شهرها و روستاها و به بخشهای کشاورزی و صنایع، اصلاح شبکه آبرسانی شهرها، اجرای شبکه تصفیه فاضلاب، توسعه اینترنت شهری و روستایی، توسعه فضاهای ورزشی و به ویژه آموزشی در دستور کار خواهد بود تا با توجه به تاکید رییس جمهور در مدرسهسازی به شرایط مطلوب برسیم.
استاندار اردبیل گفت: توجه به عمران شهری و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداریها، صیانت از کاربریهای عمومی، توسعه فضای سبز، افزایش تختهای بیمارستانی که در حال حاضر پایینتر از میانگین کشوری است، با تکمیل پروژههای بیمارستانی ۵۴۰ تختخوابی نجفزاده، یک هزار و ۴۰ تختخوابی اردبیل و بیمارستان ولیعصر (عج) مشگینشهر در کنار خدماترسانی به مردم در تامین دارو و اقلام مورد نیاز شاهد شکوفایی و توسعه در این بخشها خواهیم بود.
امامی یگانه یکی از دغدغههای کنونی جوانان را تامین مسکن دانست و بیان کرد: در این زمینه ۲۶ هزار واحد در قالب پروژه مسکن ملی در دست ساخت است و در حوزه اقتصادی نیز ظرفیت استان در بخشهای کشاورزی، صنعتی و گردشگری با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در حوزه اشتغال و تولید مورد توجه قرار دارد.
وی اضافه کرد: سهم استان از ایجاد ارزش افزوده در حال حاضر حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان است که ۰.۸ درصد از سهم کشوری را شامل میشود و در این زمینه اردبیل در رتبه ۲۷ قرار دارد که باید با افزایش تولید و ارتقای بهرهوری این رقم به ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برسد.
استاندار اردبیل اظهار کرد: تدوین برنامههایی برای تامین مالی و تکمیل زیرساختهای صنعتی و تولیدی نیز در دستور کار است تا با افزایش ظرفیت تولید در استان ضمن افزایش میزان اشتغال، شاهد کاهش رشد تورم و توسعه اقتصادی باشیم که در این زمینه نقشه راه سرمایهگذاری آسان و تکمیل زیرساختهای ناحیههای صنعتی و برونسپاری سرمایهگذاری در پهنههای معدنی مد نظر است.
امامی یگانه با اشاره به ظرفیتهای مرزی استان اردبیل گفت: تجهیز گمرک بیلهسوار و راهاندازی منطقه آزاد تجاری در کنار احیای منطقه ویژه اقتصادی نمین و استفاده حداکثری از ظرفیت شرکتهای کشت و صنعت مغان و پارس، برنامهریزی برای ورود به بازارهای ۴۰۰ میلیون نفری منطقه اوراسیا و قفقاز، افزایش یک میلیون تنی تولید محصولات کشاورزی و تکمیل پروژههای گلخانهای در دستور کار دولت است تا سهم استان در بخش صادرات کشور از ۲ درصد کنونی به نقطه مطلوب برسد.
وی با تاکید بر اینکه بهبود شاخصهای اقتصادی جز با استفاده از فناوریهای جدید ممکن نیست، ادامه داد: در حوزه گردشگری نیز ارتقای سطح خدماتی و رفاهی، جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی برای احداث هتلهای چهار ستاره و پنج ستاره، ساختهای مجتمعهای آبدرمانی و تکمیل پروژههای پلهای معلق و توسعه اقتصاد دانشبنیان از اساسیترین برنامههای دولت چهاردهم در استان اردبیل است.
استاندار اردبیل با اشاره به پرداخت افزون بر ۱۱ همت تسهیلات از محل منابع بانکی و صندوق توسعه ملی، تبصره ۱۸ و منابع دیگر در زمینه تامین منابع مالی بنگاههای اقتصادی، وامهای مسکن و ازدواج و اختصاص ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار برای پروژههای عمرانی و شاخص، افتتاح و کلنگزنی از پروژههایی در حوزههای مختلف با اعتبار افزون بر ۱۵۵ هزار میلیارد ریال از جمله ۵۰۴ پروژه عمرانی و ۷۳ طرح اقتصادی در مناطق مختلف استان اردبیل به مناسبت ایامالله دهه مبارک فجر را مورد اشاره قرار داد.
امامی یگانه با اشاره فرایند انتصاب فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی نیز گفت: تیم اجرایی دولت در حال تکمیل است و تلاش میشود از افراد دارای سابقه، متخصص، کارآمد و وفادار به گفتمان دولت چهارم با استقلال رای و فارغ از تاثیر هیجانات به کار گرفته شوند تا با رعایت اصل امانتداری، شفافیت و پرهیز از وعدههای سیاسی ناصواب در خدمت مردم باشیم.