توسعه گلخانهها با هدف تولید عمودی محصولات کشاورزی در شرایط محدودیت منابع آب و خاک از الزامات کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نیاز به آب و فضای کمتر، افزایش بهرهوری تولید، حذف اثرات زیست محیطی کشاورزی، اشتغالزایی و رشد اقتصادی، راه حلی برای قحطی و کمبود غذا، کاهش نیاز به زمین زراعی، ایمنی مواد غذایی و... از مزایای توسعه گلخانهها است.
عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: در برنامه هفتم تصمیم داریم که کشاورزی به سمت افقی رفتن را ممنوع کنیم و آن را به سمت عمودی هدایت کنیم.
بیرانوند کارشناس اقتصاد کشاورزی هم در این زمینه گفت: در فضای باز به طور متوسط بین ۷ دهم تا یک لیتر در هکتار در ثانیه مصرف آب داریم در صورتی که این میزان مصرف در کشورهای گلخانهای به یک دهم تا ۲ دهم لیتر در هکتار در ثانیه میرسد و از طرف دیگه میزان تولید ده تا بیست برابر کشاورزی فضای باز است.
سوق دادن برنامه ریزیها به سمت افزایش سطح گلخانهها تا آنجا پیشرفت که امروزه سطح گلخانهها در کشور به بیش از ۲۸ هزار هکتار رسیده است.
علاوه بر گلخانههای شخصی شرکت شهرکهای کشاورزی نیز با ایجاد شهرکهای گلخانهای در اراضی ملی گام مهمی در توسعه گلخانهها برداشته است
در حال حاضر سهم گلخانه داران از تولید ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن است رقمی که میبایست در برنامه هفتم به ده میلیون تن برسد
به گفته کارشناسان کشت گلخانهای در مقایسه با کشت رو باز مصرف آب را حداقل ده برابر کاهش میدهدو همچنین هر هکتار گلخانه میتواند ده شغل ایجاد کند.