مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ۲۶ تفاهمنامه به عنوان سند وفاق بین نیروهای مسلح و دولت در راستای مهارتآموزی، توانمندسازی و رفع مشکلات اشتغال سربازان و جوانان تدوین و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سردار سرتیپ دوم پاسدار موسی کمالی در نشست با اصحاب رسانه در اهواز افزود: خدمت سربازی دارای کارکردها و اثرات مثبت فراوانی است که یکی از آنها توانمندسازی و مهارت آموزی است.
وی با اشاره به اینکه نگاه جدید و تحولی به موضوع خدمت سربازی در ستاد نیروهای مسلح از سال ۱۳۹۶ آغاز شده و در زمینه مهارتآموزی اقدامات موثری در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: جوانان کشور در اجرای قانون خدمت و همچنین برای دفاع از عزت، استقلال و تمامیت ارزی، تکلیف خود را به خوبی انجام دهند و سالانه حدود ۳۰۰ هزار سرباز چالاک وارد مجموعه نیروهای مسلح میشوند.
مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: نهضت مهارت آموزی و توانمندسازی جوانان سرباز در نیروهای مسلح حدود هفت سال است که آغاز شده و تاکنون در بخشهای پنجگانه مهارتی با عنوان سبک زندگی، کسب و کار، سواد حقوقی و مالی، سواد رسانهای و استفاده از فضای مجازی و امداد و نجات، خدمات ارزشمندی ارائه شده است.
سردار کمالی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همواره بر مهارت آموزی نیروهای مسلح تاکید داشته و فرمودهاند که باید از ظرفیت خدمت سربازی برای توانمندسازی سربازان به خوبی استفاده شود، عنوان کرد: اکنون نیروهای مسلح بخشی از ظرفیت خود را به صورت جدیتر از سالهای گذشته با هدف هدایتگری ارکان و جهتسازی، وارد کار کرده و شورای عالی مهارت آموزی در ستادکل نیروهای مسلح تشکیل و مسئولیت مهارت آموزی سربازان نیز به قرارگاه مرکزی مهارت آموزی سپرده شده است.
وی افزود: قرارگاه مهارت آموزی ستاد کل تاکنون ۲۶ تفاهم نامه با دستگاههای متولی اشتغال و مهارت آموزی، امضا کرده و سند ملی مهارت آموزی و اشتغال نیز در شورای عالی مهارت آموزی کشور تصویب و به نهادهای مربوطه ابلاغ شده است. همچنین کارگروه مهارتآموزی و اشتغال (مهنا) به ریاست معاون امور هماهنگی استانداران و با حضور نمایندگان نیروهای مسلح در قالب ۲۲ دستگاه لشکری و کشوری مسئولیت برگزاری دورههای مهارتی و توانمندسازی سربازان را بر عهده دارند.
سردار کمالی گفت: تاکنون آموزش مهارتی حدود یک میلیون سرباز به دریافت گواهینامه منجر شده است و حدود یک میلیون سرباز نیز آموزشهای شغلی عمومی دریافت کردهاند. البته گواهینامه از سوی نیروهای مسلح صادر نمیشود بلکه سربازان بعد از گذراندن دورههای مهارتی بر اساس قوانین، به سازمانهای متولی اشتغال مانند سازمان فنی و حرفهای، وزارت کشاورزی و جهاد دانشگاهی معرفی میشوند.