با راهاندازی صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج و اجرای طرح حمایت از بیماران نیازمند تاکنون ۳۳ هزار و ۴۸۹ بیمار صعبالعلاج در نقاط مختلف این استان نشاندار شدند.
دکتر سیدوحید خلیل اللهی با اشاره به نشاندار شدن ۳۳ هزار و ۴۸۹ بیمار صعبالعلاج در نقاط مختلف استان اردبیل افزود: با نشاندار شدن این بیماران در سامانه الکترونیکی نسخهنویسی بیمه سلامت سهم پرداختی بیماران حتی در بخش خصوصی به صورت عمده بر عهده سازمان بیمه سلامت است.
وی خاطرنشان کرد: ۱۷ هزار توانخواه و معلول بهزیستی جهت اخذ خدمات ویژه توانبخشی و چهار هزار و ۳۵۰ فرد نابارور در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت در استان اردبیل نشاندار شدند.
مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل با بیان اینکه با آماده شدن زیرساختها چتر حمایتی و تعهد بیمه سلامت برای بیماران خاص و صعبالعلاج افزایش یاافته است، اضافه کرد: در این طرح با افزایش تعهد و سهم بیمه سلامت ارائه خدمات دارویی و آزمایشها، عکسبرداری و رادیولوژی و سونوگرافی و فیزیولوژی، سهم بیماران خاص و صعبالعلاج کاهش یافته و در بیشتر موارد به صفر رسیده است.
دکتر سیدوحید خلیل اللهی با اشاره به اینکه سهم بیماران خاص و صعبالعلاج در بیشتر موارد به صفر رسیده است، بیان کرد: به طور میانگین بیش از ۹۰ درصد هزینههای درمان و دارویی این افراد توسط بیمه سلامت پرداخت میشود.
وی ادامه داد: در این طرح حتی اگر بیماری بیش از تعهد بیمه سلامت هزینه کند با ارائه مدارک هزینهای میتواند بخشی از آن را از بیمه سلامت دریافت کند به طوری که در ۹ ماه امسال ۱۲۰ میلیارد ریال مستقیم به حساب بیماران صعبالعلاج در استان پرداخت شد.
مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل گفت: افراد دارای بیماری صعبالعلاج میتوانند به سامانه شهروندی بیمه سلامت به آدرس csp.ihio.gov.ir یا bimehsalamatiranian.ir و یا به دفاتر بیمه سلامت مراجعه و از بستههای خدماتی این صندوق بهرهمند شوند.
دکتر خلیل اللهی افزود: این بیمه در استان اردبیل با بیش از ۹۵ درصد مراکز و موسسات تشخیصی و درمانی از جمله بیمارستانها، آزمایشگاهها، مراکز عکسبرداری و سونوگرافی، پزشکان و داروخانهها برای ارائه خدمات به بیمهشدگان قرارداد منعقد کرده است.
وی گفت: در ۹ ماه سال جاری سه میلیون و ۶۵۰ هزار بار افراد زیرپوشش بیمه سلامت در استان اردبیل به مراکز و موسسات تشخیصی و درمانی مراجعه و خدمات دریافت کردند که از این تعداد ۱۵۸ هزار نفر بستری و بستری موقت شدند.
مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل با بیان اینکه با اجرای طرح دارویاری هزینه ماهانه دارویی از ۵۰ میلیارد ریال در تیرماه سال ۱۴۰۱ به ۴۳۰ میلیارد ریال در مهرماه سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است، اظهار کرد: در ۱۰ ماه امسال هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال صرف بیمه روستایی و پزشک خانواده شد.
دکتر خلیل اللهی بیان کرد: بیمه سلامت سال گذشته در استان اردبیل در مجموع ۱۲ هزار میلیارد ریال برای درمان بیمهشدگان هزینه کرده و در ۱۰ ماه امسال نیز ۱۰ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال هزینه پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه ۹۵ تا ۹۷ درصد داروهای سرطانی طبق خط راهنماهای علمی ابلاغی در تعهد بیمه سلامت قرار دارد، اضافه کرد: در ۱۰ ماه امسال این بیمه در استان با پرداخت ۷۰۰ میلیارد ریال به عبارتی ۱۰۰ درصد هزینه ۵۱۲ بیمار دیالیزی و همچنین هشت میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال پاداش اهدای کلیه به ۱۰ نفر را پرداخت کرده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل بستری رایگان بیمهشدگان کمیته امداد، بهزیستی، سه دهک اول و روستاییان با رعایت ارجاع و بستری رایگان ۲۰ نوع بیماری صعبالعلاج در سامانههای بیمه و دانشگاهی را از جمله دیگر اقدامات بیمه سلامت استان اردبیل در سال جاری عنوان کرد.
دکتر خلیل اللهی با اشاره به پرداخت مطالبات آبان ماه پزشکان و آبان داروخانهها و شهریورماه سایر موسسات درمانی، ادامه داد: موضوعاتی، چون پیشگیری، آموزش جامعه پزشکی و پژوهشهای مرتبط از جمله اولویتهای بیمه سلامت در سال جاری است.
وی با بیان اینکه ۱۷۵ هزار نفر پنج دهک اول (به عبارتی ۸۲ درصد جمعیت ایرانیان) و ۴۱ هزار نفر در ۵۳ منطقه کم رخوردار در استان اردبیل زیرپوشش رایگان بیمه سلامت قرار دارند، ادامه داد: ۷۳۵ هزار نفر به عبارتی ۵۸ درصد جمعیت استان زیرپوشش بیمه سلامت هستند.